Bitcoin tweezer top formatie

Bitcoin Update: tweezer top formatie duwt koers omlaag

Het is weer zondag, dus tijd voor een nieuwe bitcoin update. De bitcoin prijs is wederom, nadat het een tweezer top formatie heeft gevormd, gaan dalen en dit is niet de eerste keer! Gaan we support vinden op de 200 DMA of is bitcoin toch op weg naar zijn geliefde Fibonacci level 0.618? Daarnaast bekijken we de belangrijkste support- en weerstandslijnen voor de komende week. De bitcoin dominantie zal komende week een belangrijk besluit gaan nemen. Dit en nog veel meer in deze nieuwe Bitcoin Update.

De tweezer top formatie

De afgelopen weken zien we een viertal voorbeelden van een tweezer top formatie aan het einde van een (lokale) uptrend, zie grafiek hieronder. Nadat de tweezer top formatie is gevormd zien we een duidelijke trendwijziging van een uptrend naar een downtrend. Om die reden wordt een tweezer top formatie gezien als een bearish omkeringspatroon. In het geval van een tweezer bodem formatie gebeurt overigens het tegenovergestelde, het is een bullish omkeringspatroon aan het einde van een downtrend.

Een tweezer top formatie bestaat uit twee kandelaars:
1. Bullish kandelaar (dag 1)
2. Bearish kandelaar (dag 2)

Een bearish Tweezer top formatie vindt zoals gezegd plaats tijdens een opwaartse trend. De prijs wordt op de eerste dag door de bullls omhoog geduwd. Op de tweede dag slaat het sentiment onder de handelaren volledig om en daalt de prijs flink. De gemaakte winsten van de eerste dag worden op de tweede dag volledig geëlimineerd.

Tweezer Top formatie - Bitcoin
Tweezer Top Formatie – Bitcoin

Cruciaal punt voor Bitcoin

Op het moment van schrijven heeft bitcoin support gevonden exact op de 200 DMA lijn, zie grafiek hieronder. In mijn ogen een cruciaal punt. Wanneer bitcoin stand weet te houden boven de 200 DMA kunnen we de komende week omhoog gaan kijken. Maar wanneer bitcoin geen stand houdt en onder de 200 DMA lijn uitkomt zullen we een verder dalende bitcoin koers gaan zien. Sterker nog de kans dat bitcoin alsnog opzoek gaat naar zijn favoriete Fibonacci level 0.618 rond $8.000 is dan groot, zie ook mijn vorige update: Coronavirus duwt bitcoin richting $8.000.

Supportlevels voor bitcoin:

$ 8.680 -> 200 DMA (200 daags voortschrijdende gemiddelde).
$ 8.500 -> recent support, diende ook eind januari als belangrijke supportlijn.
$ 8.411 -> 100 DMA (100 daags voortschrijdende gemiddelde).
$ 8.185 – $7.985 -> gebied net boven Fibonacci level 0.618.

Weerstandslevels voor bitcoin

$ 9.226 -> 20 DMA, recent meerdere malen getest en diende eind januari nog als support.
$ 9.560 -> diende de laatste twee weken van februari nog als support.
$ 9.765 -> belangrijk support / weerstandsgebied in februari.
$ 10.192 -> belangrijk support / weerstandsgebied in februari.
$ 10.498 -> recent hoogtepunt.

Bitcoin grafiek 08 maart 2020
Bitcoin grafiek 08 maart 2020

Bitcoin dominantie in dalende driehoek

De bitcoin dominantie begeeft zich op dit moment in een driehoek en zal komende week een besluit gaan nemen of het op- of neerwaarts zal gaan uitbreken. Wanneer de bitcoin dominantie opwaarts uit de driehoek weet te breken gaat het op zoek naar de 66% bitcoin dominantie level. Over het algemeen is dit geen goed teken voor de Altcoins. Weet de bitcoin dominantie neerwaarts uit de driehoek te breken, richting 63% en 62% dominantie, kunnen we een nieuwe Altcoin pump verwachten. Belangrijk om dit de komende week goed in de gaten te houden.

Bitcoin dominantie 8 maart 2020
Bitcoin dominantie 8 maart 2020

 

Laat een bericht achter