Bitcoin Update: uitbraak uit prijsrange $27.200-$28.650 aanstaande

Na een sterke stijging van ruim 40% in de afgelopen is de bitcoin koers in de afgelopen week tot rust gekomen. De trend is momenteel zijwaarts en we begeven ons in een nieuwe prijsrange. Een uitbraak uit de range zal de nieuwe richting gaan bepalen voor de korte termijn. Gaat het om slechts een tijdelijke onderbreking van de uptrend op hogere tijdsbestekken of is een grotere trendwijziging aanstaande?

Nieuwe Bitcoin Items en Gifts zijn nu verkrijgbaar in de Bitcoin Webshop van Nederland & België, laat je verrassen!

Verschillende annalisten verwachten op korte termijn een forse koersdaling voor bitcoin, maar hoe realistisch is dit? In deze update bespreken we aan de hand van verschillende tijdsbestekken een plan van aanpak voor de komende week. Zo ben jij goed voorbereidt, ongeacht de richting die we uiteindelijk opgaan!

Bitcoin daggrafiek | geen enkele reden om niet bullish te zijn

Wanneer we naar onderstaande daggrafiek kijken is er op basis van recente prijsactie absoluut nog geen reden om bearish te zijn. Ja we zijn afgelopen weken met ruim 40% omhoog geschoten, maar dit is in beginsel geen sterk argument om nu een flinke koersval te verwachten.

We zien verschillende analisten op basis van diverse indicatoren en patronen een voorspelling maken dat de koers op korte termijn hard onderuit zal gaan. Wij concentreren ons liever op hetgeen recente prijsactie ons verteld.

Ten opzichte van de vorige update zijn alle bullish argumenten vandaag de dag nog altijd valide. De bullish marktstructuur (uptrend) is nog volledig intact en is nog niet eens in gevaar gekomen. We handelen nog altijd ruim boven trendsupport van de 200 MA’s en het belangrijke supportgebied $25.000.

We zien dat er een nieuwe prijsrange is ontstaan vlak onder het sterke weerstandsgebied van $30.000, zie zwarte pijl. Aan de hand van de lagere tijdsbestekken zullen we hier dieper op ingaan.

Bitcoin 4 uursgrafiek | belangrijk support rond $25.000

In onderstaande 4 uursgrafiek zien we de zijwaartse trend van de afgelopen week goed terugkomen. We bewegen hoofdzakelijk zijwaarts binnen de prijsrange $27.200 – $28.650 en dit is een range van circa 5%. De komende dagen houden we de range goed in de gaten, tenslotte zal een uitbraak uit de range de nieuwe richting gaan bepalen.

In het geval van een bullish uitbraak is de kans groot dat we door het weerstandsgebied $30.000 gaan breken. Dit is overigens niet zomaar iets, het is bijna tien maanden geleden dat we een bitcoin koers hebben gezien van boven de $30.000.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

In het geval van een bearish uitbraak richtten we ons op het belangrijke supportgebied $25.000, welke zich 6.77% onder de huidige prijsrange bevindt. Vlak onder het supportgebied $25.000 begeven zich de 200 MA’s, welke de komende dagen nog iets omhoog zullen gaan hellen voor extra support.

Zolang we hier niet onder terecht komen is er eigenlijk nog steeds geen reden om overdreven bearish te zijn, maar spannender wordt het vanaf dit punt zeker wel.

Bitcoin 1 uursgrafiek | trendsupport van de 200 EMA en range low $27.200

Zoomen we nog iets verder in op de prijsrange $27.200 – $28.650 aan de hand van de 1 uursgrafiek. Wat hier direct opvalt is dat de 200 EMA overeenkomt met de onderkant van de prijsrange $27.200. Daarnaast zien we dat de koers gisteravond, nadat het de onderkant van de range getest heeft in combinatie met de 200 EMA, omhoog is gekrabbeld en nu weerstand ondervindt van de 200 MA.

Wat ook opvalt is dat de 200 EMA in de afgelopen week drie keer succesvol is getest als trendsupport en op dit moment dus relevant blijkt te zijn.

Wanneer we de 200 EMA in combinatie met de onderkant van de prijsrange als support verliezen is dit voor ons pas een eerste teken om onze verwachtingen voorzichtig bearish bij te stellen. We verwachten vanaf hier namelijk een daling van 6.77% richting het supportgebied $25.000 zoals zojuist besproken bij de 4 uursgrafiek.

Voor de komende dagen kunnen we de volgende samenvatting als goede leidraad aanhouden en stelt ons in staat om tijdig in te grijpen wanneer we de trend echt bearish zien omslaan:

– Zolang we handelen in de prijsrange $27.200 – $28.650 is de trend zijwaarts en zijn we neutraal.
– Bij een bullish uitbraak uit de prijsrange, dus boven de $28.650, passen we onze verwachtingen aan van neutraal naar bullish.
– Bij een neerwaartse uitbraak, dus onder de $27.200, passen we onze verwachtingen aan van neutraal naar meer bearish.
– Op het moment dat we tevens onder het supportgebied $25.000 uitkomen in combinatie met de 200 MA’s passen we onze verwachtingen aan van meer bearish naar overtuigend bearish.

S&P 500 | de echte test voor bitcoin als serieus alternatief moet nog komen

In de vorige update hebben we een analyse gemaakt van de S&P 500 op de 4 uursgrafiek en die analyse is nog altijd van toepassing. De lagere tijdsbestekken zien er nog steeds redelijk zwak uit. Mochten er de komende week tot weken één of meerdere banken omvallen is de kans groot dat de S&P opnieuw een ruim tien jaar lange trend gaat testen als support.

We hebben het in dit geval over support van de 200 MA’s op dit hoge tijdsbestek. Sinds de kredietcrisis van 2008 is de S&P 500 niet meer voor een langere periode onder de 200 MA’s uitgekomen. Ja, tijdens de Corona Crash in 2020 kwamen we korte tijd onder de MA’s terecht om vervolgens, met hulp van de geldprinter, hier weer snel boven terug te keren.

Het is zeer aannemelijk dat wanneer centrale banken in die periode niet de geldprinter onbeperkt open hadden gedraaid, we ook langere tijd onder de MA’s verbleven waren.

Het is niet ondenkbaar dat we ergens in de komende weken tot maanden opnieuw, voor de derde keer in nog geen jaar tijd, belangrijke trendsupport van de 200 MA’s gaan testen. Waarbij het ongelooflijk spannend gaat worden. Houdt trendsupport stand, duiken we er kort onder (crash), of is dit heb begin van een langere periode waarbij we onder de 200 MA’s handelen (crisis). Veel zal afhangen van Centrale Banken en hoeveel geld zij opnieuw zullen bijdrukken bij een dreigende crisis.

In het geval van het laatste scenario wordt het interessant om te zien hoe de bitcoin koers hierop reageert. Gaat de bitcoin koers mee in de malaise of zal bitcoin, net als tijdens de bankencrisis van de afgelopen weken, ook deze serieuze test goed doorstaan?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter