Bitcoin Update: voortzetting bullish trend of correctie? + Altcoin Watchlist

De bitcoin koers beweegt dit weekend zijwaarts vlak onder weertand van range high $28.650. Maakt bitcoin zich klaar voor zijn volgende beweging omhoog richting $32.000 of krijgen we eerst een correctie? De kans op een bullish uitbraak lijkt gezien de trend op hogere tijdsbestekken net iets groter te zijn.

Verder komt Ethereum in deze update kort aan bod en hebben we een Altcoin Watchlist voor de komende week met SUPER, AVAX, LINK en STX!

Nieuwe Bitcoin Items en Gifts zijn nu verkrijgbaar in de Bitcoin Webshop van Nederland & België, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | $32.000 of $24.000?

De trend op dit hoge tijdsbestek is overduidelijk opwaarts. De beweging omhoog die volgde nadat bitcoin succesvol de 200 MA als support heeft getest (zie zwarte pijl) zien we als één beweging omhoog.

Voor de komende periode zijn er twee belangrijke prijsgebieden die we in de gaten houden:
1. Weerstandsgebied net onder de $32.000
2. Supportgebied rond $24.500

We zien veel berichten voorbij komen dat een flinke correctie richting $24.000 aanstaande is, maar hoe realistisch is dit? Het meest naar voren gebrachte argument is dat bitcoin de afgelopen maanden hard gestegen is en dus zou een correctie onvermijdelijk zijn. Hoe sterk is een dergelijk argument midden in een opwaartse trend op dit hoge tijdsbestek, terwijl we op de lagere nog geen tekenen zien die duidden op een aanstaande trendomkeer?

Zoals gezegd is de trend op de daggrafiek opwaarts en gebruiken we de lagere tijdsbestekken om tijdig onze bullish verwachtingen bij te kunnen stellen. Daarnaast hoeft een dip/correctie ook niet per definitie bearish te zijn, dit veranderd pas op het moment dat de dip een nieuwe neerwaartse trend wordt op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 4 uursgrafiek | kans op een bullish uitbraak net iets groter

In de vorige update hebben we het gehad over een uitbraak uit de $27.150 – $28.650. We dreigden aan het begin van de week neerwaarts uit te breken maar in plaats hiervan slaagden we erin alweer snel terug te keren in de range, hetgeen we bestempelen als een tijdelijke afwijking (zie paarse box).

Een afwijking is een belangrijk onderdeel van onze prijsrange analyse en impliceert dat nadat de koers is teruggekeerd in de range er een beweging volgt naar de ander kant van de range. Nu we wederom handelen vlak onder range high $28.650 zijn er twee scenario’s mogelijk. We slagen erin opwaarts uit te breken uit de prijsrange in combinatie met het doorbreken van het weerstandsgebied vlak onder de $30.000 of we worden opnieuw afgewezen en we krijgen opnieuw een daling richting het midden van de range $27.900 en mogelijk zelfs richting range low $27.150.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Correctie of begin van neerwaartse trend?

Hoe dan ook, zolang we op dit tijdsbestek handelen in de twee weken lange prijsrange is de trend op dit tijdsbestek zijwaarts. We weten dat de trend op het hoge tijdsbestek opwaarts is en om die reden achtten wij de kans op een bullish uitbraak uit de range net iets groter.

In het geval van een opwaartse uitbraak uit de range maken we ons op voor een stijging van 8% richting het volgende weerstandsgebied vlak onder de $32.000. Wanneer we in plaats hiervan neerwaarts uitbreken houden we rekening met een mogelijke daling van 9% richting het belangrijke supportgebied rond $24.500.

We zien we dat bitcoin op zijn weg naar beneden richting $24.500 belangrijke trendsupport van de 200 MA’s tegen zal komen en het is zeker niet ondenkbaar dat een eventuele dip/correctie zal worden opgevangen door de 200 EMA of de 200 MA.

Het moment waarop we met een grote waarschijnlijkheid kunnen stellen de dip geen dip is maar een nieuwe neerwaartse trend is op het moment dat we de 200 MA’s in combinatie met het supportgebied $24.500 verliezen als support.

Ethereum 4 uursgrafiek | veel overeenkomsten met bitcoin

De 4 uursgrafiek van Ethereum heeft veel overeenkomsten met de 4 uursgrafiek van bitcoin. Ook de koers van Ethereum bevindt zich een twee weken lange prijsrange. Daarnaast zien we ook een tijdelijke afwijking waarbij de koers even onder de range uitkwam om vervolgens vrij snel weer terug te keren in de range en ook bij Ethereum leidde dit vervolgens tot het testen van de bovenkant van de range $1.840.

Het enige verschil ten opzichte van de bitcoin is dat de trendsupport van de 200 MA’s zich begeven vlak onder de range tezamen met het belangrijke supportgebied rond $1.675. Dit betekent dat een neerwaartse uitbraak uit de range zeer waarschijnlijk ook zal betekenen dat de 200 MA’s en het gebied rond $1.675 als support verloren gaan en de bullish trend bearish doorbroken wordt.

Maar net als voor bitcoin geldt ook voor Ethereum dat de trend op hogere tijdsbestekken opwaarts is en achten we de kans op een opwaartse uitbraak net iets groter, zolang we niet onder de 200 MA’s terechtkomen.

Altcoin Watchlist: SUPER, AVAX, LINK, STX

Voor de komende week hebben we een aantal Altcoins op onze watchlist staan die de moeite waard zijn om komende week in de gaten te houden. We wachten nog even af met het innemen van een positie totdat bitcoin een richting heeft gekozen.

SUPER/USDT

Recent uitgebroken boven de 200 MA’s (4 uur) en heeft zeker nog ruimte om verder te stijgen. Een entry vlak boven de 200 MA’s zou ideaal kunnen zijn zolang bitcoin niet neerwaarts uit de prijsrange breekt.

AVAX/USDT

Een aantal dagen geleden uitgebroken boven de 200 MA’s (4 uur) die nu als trendsupport dienen. Echter bevindt AVAX zich momenteel vlak onder sterke weerstand. Het doorbreken van het weerstandsgebied rond $18 zou een goed moment kunnen zijn om een positie in te nemen. Tenslotte hebben we vanaf dit punt te maken met een opwaartse trend op alle tijdsbestekken.

LINK/USDT

LINK/USDT begeeft zich net als bitcoin in een prijsrange en handelt vlak onder range high $7,60. Een uitbraak uit de range of een hertest van de 200 MA’s zouden goede instapmomenten kunnen zijn. LINK probeert op de daggrafiek de 200 MA’s om te zetten in support en als dit lukt is er absoluut heel wat ruimte om verder te kunnen stijgen.

LINK handelde heel 2022 onder de 200 MA’s, dus het heroveren van deze 200 MA’s is niet zomaar iets. Overigens hebben wij LINK aan het begin van het jaar in de Crypto Update: de top 7 Altcoins die in 2023 flink kunnen stijgen ook aanbevolen als een interessante Altcoin voor het komend jaar. Dit zou zomaar de laatste kans kunnen zijn om vrij goedkoop extra LINK aan je portfolio toe te voegen!

STX/USDT

STX handelt momenteel rond de 200 EMA en deze hebben de afgelopen maanden al meerdere keren laten zien relevant te zijn. Daarnaast een duidelijk invalidatiemoment die zich 4.5% onder de huidige koers bevindt, namelijk $0.85, zie rode lijn.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

 

Laat een bericht achter