Bitcoin Super Bullish

Bitcoin Update: weeksluiting boven 12.3k is super bullish

Met een winst van 15% in één week is bitcoin is zeldzaam territorium belandt. Er staat ons een ongelooflijk spannende weeksluiting te wachten. Wanneer bitcoin de week weet af te sluiten met een koers boven de $12.300 zijn de vooruitzichten super bullish. Hoe dit precies zit lees je in een nieuwe Bitcoin Update.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin weekgrafiek super bullish

Met nog een aantal uur te gaan voor de weekafsluiting kan er nog van alles gebeuren, het is tenslotte weekend. Maar de kans is groot dat bitcoin de week super bullish uit zal gaan. Hiervoor zal de koers bij de weeksluiting in het gebied van 12.300 en $13.350 moeten liggen, zie licht blauw gebied in de grafiek hieronder.

Bitcoin week grafiek bullish

Weeksluiting boven $12.300 is zeldzaam

De onderkant van dit gebied ($12.300) heeft in augustus een significante rol gespeeld, namelijk die van niet te doorbreken weerstand. Dit was overigens ook al in juni/juli 2019 het geval. De afgelopen weken heeft bitcoin zich opgemaakt voor een nieuwe poging en heeft eindelijk de weerstandslijn doorbroken. Half augustus wist de koers ook boven de $12.300 uit te komen, echter was de uiteindelijke weeksluiting toen onder de $12.300. Een weeksluiting boven de $12.300 is zeldzaam, zo zeldzaam dat dit pas 1 keer eerder is gebeurd, namelijk tijdens de bullrun van 2017, zie grafiek hieronder.

Bitcoin weekgrafiek

Koers strandt op Fibonacci level 0.618

De bovenkant van het licht blauwe gebied op $13.350 komt exact overeen met Fibonacci level 0.618 gemeten vanaf all-time high. Wanneer bitcoin er in slaagt de week positief af te sluiten in het eerder genoemde licht blauwe gebied, zal dit Fibonacci level in de periode daarna een lastig te doorbreken weerstandslijn zijn voor bitcoin.

Bitcoin Fibonacci Retracement

Bitcoin daggrafiek – pullback realistisch

Het is reëel om te verwachten dat we de komende dagen een kleine pullback te zien gaan krijgen. Voor een super bullish scenario dient de supportlijn van $12.300 stand te houden. Anders hebben we nog één laatste supportlijn rond $11.200 om op korte termijn de huidige bullish markstructuur in ieder geval in leven te houden.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4-uur grafiek – consolidatie in verschiet

Nadat de koers een flinke sprong omhoog heeft gemaakt zien we dat de prijsactie van de afgelopen dagen consolidatie was. Dit zal zo blijven tot het moment waarop er een lager laagtepunt of een hoger hoogtepunt wordt gevormd. We zullen rekening moeten houden met meer consolidatie want dit is op de 4 uur grafiek de huidige trend. De 200 MA en EMA begeven zich vlak boven ons tweede supportgebied rond $11.200. Mochten we de komende week een flinke terugval krijgen is dit het gebied om in de gaten te houden. Op dit moment niet het meest realistische scenario, maar het is belangrijk om vooruit te kijken en een plan klaar te hebben liggen.

Bitcoin 4 uur grafiek

Korte terugblik updates afgelopen weken

18 oktober 2020 | koers $11.400 |Bitcoin Update: uptrend zet door in trendkanaal | één week later koers naar $13.000.

11 oktober 2020 | koers $11.250 | Bitcoin Update: terug in bullish territorium | twee weken later koers naar nieuw hoogtepunt in 2020.

20 september 2020 | koers $10.900 | Bitcoin Update: sterke basis gelegd voor nieuw hoogtepunt | vijf weken later nieuw hoogtepunt $ 13.350.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin (BTC). Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden!

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter