Bitcoin Kado

Nieuwe Bitcoin uptrend pas na testen ‘Yearly Open’ $28.951

Bitcoin zit overduidelijk in een downtrend en de bulls laten nog geen enkele teken van kracht zien. Een echte bounce omhoog van betekenis blijft uit en bitcoin begeeft zich nog altijd in de gevarenzone. Waar alle ogen zijn gericht op range low $30.000 is $28.951 misschien wel het prijsniveau om de komende tijd in de gaten te houden.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin Daggrafiek

Terwijl bitcoin zijn neerwaartse trend van lower highs en lower lows voorzet, proberen de Bulls met man en macht range low $30.000 te verdedigen en te behouden als support. De bulls zijn hier tot op heden in geslaagd. Maar het feit dat we geen echte bounce van betekenis hebben gezien verteld ons dat steeds minder kopers bereid zijn in te stappen rond range low, zie ook de vorige update.

De trend impliceert dat na het vormen van een lower low er een lower high zal volgen, ergens onder de recente high van $34.750. De trend blijft de trend totdat bitcoin enige kracht toont door belangrijke prijsniveaus terug te winnen en de huidige bearish markstructuur weet om te buigen naar bullish.

De bears hebben duidelijk de overhand en het lijkt een kwestie van tijd voordat ze hiervan gaan  profiteren. Des te langer dit duurt, des te meer tijd krijgen de bulls om de krachten te bundelen en een poging te doen de huidige trend om te buigen naar bullish.

De paarse lijn in onderstaande grafiek is de Yearly Open (YO) van Bitcoin. Begin van het jaar startte we met een bitcoin koers van $28.951 en dit prijsniveau kan zomaar de komende periode een cruciale rol gaan spelen. De afgelopen maanden is dit prijsniveau één keer succesvol als support getest. Net als aan het begin van het jaar kan een tweede aanraking, wanneer we onder de huidige prijsrange uitkomen, het startpunt zijn van een nieuwe uptrend en een eindsprint richting het einde van het jaar.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4 uursgrafiek

Heeft bitcoin afgelopen vrijdag voor de zesde keer range low getest? Afgelopen vrijdag vond de koers support aan de bovenkant van het supportgebied $30.000 – $31.000. Bij de tweede aanraking (2) van range low in de afgelopen twee maanden was dit nagenoeg hetzelfde prijsniveau. We zien hier nogmaals dat de situatie veranderd is. Bij de tweede aanraking wist bitcoin nog in korte tijd van range low terug naar range high ($40.800) te klimmen.

De huidige bounce omhoog heeft eigenlijk maar weinig betekenis en we zien dat de koers op dit moment wordt afgewezen rond $32.300, dit prijsniveau diende recent nog een aantal keer als support.

Bitcoin 4 uursgrafiek

Belangrijke weerstandsgebieden om terug te winnen voor een bullish scenario zijn $32.300, $33.200 en het weerstandsgebied vlak onder de $34.000. Een echte overwinning aan de kant van de bulls volgt pas als ze erin slagen om de beide 200 MA’s als support terug te vorderen.

Zolang bitcoin geen enkele kracht toont en de huidige beweging omhoog niets meer is dan opnieuw een lower high, is het meest waarschijnlijke scenario dat we opnieuw de onderkant van de prijsrange gaan testen. Naarmate een supportgebied vaker wordt getest neemt het in sterkte af en dit maakt het scenario van $28.951 zoals bij de daggrafiek omschreven waarschijnlijker.

Bitcoin 4 uursgrafiek

Bitcoin 1 uursgrafiek

Tot slot kijken we nog even kort naar de 1 uursgrafiek. Waar we vorige week nog te maken hadden met consolidatie vlak boven, onder en tussen de 200 MA’s is hier aan het begin van de week een einde aan gekomen. Waar de MA’s eerst nog neutraal waren (zijwaarts) zijn ze de afgelopen dagen naar beneden gaan hellen, hetgeen we terug zien in de neerwaartse trend van de afgelopen dagen.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Nadat de koers afgelopen vrijdag aan de bovenkant van het supportgebied range low ($31.000) support wist te vinden zien we dit weekend een voorzichtige uptrend. Zoals aangegeven bij de 4 uursgrafiek ondervind de koers weerstand rond $32.300, vlak onder de 200 MA’s. De koers wist met een wick even boven de $32.300 uit te komen, maar de 200 EMA lijkt voor dit moment het eindstation.

Het mag duidelijk zijn dat het veroveren van de beide 200 MA’s op dit tijdsbestek het beginpunt zal zijn naar het ombuigen van de huidige bearish trend op de 4 uursgrafiek. Slaagt bitcoin er vervolgens in om ook belangrijke prijsniveaus terug te winnen, alsmede de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek, vertaald dat zich uiteindelijk in een trendwijziging op de daggrafiek.

Bitcoin 1 uursgrafiek

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter