einde bullmarkt

Bitcoin Update: zware week op komst

Het was geen hele beste week voor bitcoin en er bestaat een reële kans dat het de komende week niet veel beter gaat worden. Toch is er goed nieuws! Er liggen verschillende supportlijnen vlak onder ons en de vooruitzichten voor midden- en lange termijn zien er op zijn zachts gezegd positief uit.

NOG 3 DAGEN! | Bitcoin On The Wall – Winactie | t.w.v. €125,- |

Moving Averages bundelen krachten

De 20 SMA ligt nog net een paar dollar boven de 50 SMA, mocht er geen bounce plaatsvinden op korte termijn is een bearish cross onvermijdelijk. Daarnaast zien we dat beide Moving Averages naar beneden aflopen (zie gele pijl). Aan de onderkant van de grafiek zien we dat de 100 SMA circa twee weken geleden de 200 SMA heeft gekruist.

Opvallend is dat er een situatie is ontstaan waarin de korte termijn Moving Averages (20 en 50 SMA)  zijn samen gekomen en al ruim 2 weken de bitcoin prijs weerhouden van verdere stijgingen (weerstand). Ook de lange termijn Moving Averages (100, 200, 300 EMA en 350 SMA) hebben elkaar gevonden en zullen, indien noodzakelijk, de koers van verdere dalingen behoeden (support). Een eerste voorbeeld hiervan hebben we gister kunnen zien, toen de koers exact op de 100 EMA support wist te vinden.

Moving Average

Moving Averages op weekgrafiek positief

Wanneer we de 20 EMA (zwart) en de 200 SMA (oranje) op de weekgrafiek erbij pakken zien we ook een aantal interessante zaken. We beginnen met de 20 EMA, want iedere keer als bitcoin vanaf deze lijn weet te bouncen start er een nieuwe rally (zwarte pijlen). De eerste keer was in 2015 met een rally van maar liefst 8.074%. De tweede keer was 17 december 2018, gevolg door een rally van 330%. De derde en meest recente keer was 16 maart 2020 en tot nu toe hebben we slechts een rally gezien van 89%. Je zou zeggen dat er nog wat ruimte is om te kunnen stijgen. Echter, wat we ook zien is dat de stijgingen steeds minder groot worden en de periodes van prijsstijgingen na een bounce steeds korter.

Dan de 200 SMA, de oranje lijn met bijbehorende oranje stippellijnen in de grafiek. Wat hier opvalt is dat wanneer de koers zich boven de 200 SMA begeeft er sprake is van een periode met koersstijgingen. Kijk maar wat de koers doet nadat het de 200 SMA weet te doorbreken op 19 oktober 2015, 29 april 2019 en meest recent op 27 april 2020. Je zou kunnen zeggen dat wanneer de koers zich boven deze moving avarage begeeft er sprake is van een bullmarkt. Wanneer er geen corona crisis zou zijn geweest was bitcoin naar alle waarschijnlijkheid gewoon vanaf 29 april 2019 boven de 200 SMA lijn gebleven. Op korte termijn zou de koers nog wat kunnen gaan dalen om support te vinden op deze lijn. Op midden- en lange termijn kunnen we zomaar tientallen weken van prijsstijgingen gaan zien.

Moving Averages

Support en weerstand, verwachting korte termijn

Wanneer we kijken naar de 4-uurs grafiek hieronder zien we dat we vanaf het begin van deze maand in een neerwaartse trend terecht zijn gekomen, een soort neerwaartse trap. Trede voor trede zakt de koers iets naar beneden (gele vlakken). Iedere keer als de koers een trede lager uitkomt volgt een periode van consolidatie om vervolgens weer een trede naar beneden te pakken. De RSI veert op vanuit oversold gebied, de verwachting is dan ook dat de koers vandaag/morgen gaat opveren richting de bovenkant van de huidige trede en/of de bovenkant van de dalende trendlijn ($9.200 gebied). Het is goed mogelijk dat de koers even een flinke wick omhoog neerzet richting $9.300 om zo de handelaren die recent/laat een short positie hebben ingenomen te liquideren. De opgebouwde liquiditeit kunnen de bears goed gebruiken om een eventuele volgende neerwaartse beweging extra kracht bij te zetten.

In de grafiek hieronder een overzicht van de verschillende weerstand en supportlijnen die de komende week een belangrijke rol kunnen gaan spelen en met name de supportlijnen. Want overall is de kans dat we komende week een neerwaartse koersbeweging zullen zien groter dan een opwaartse. Zoals eerder benoemd is er op midden- en lange termijn een grotere kans op een langere periode met (flinke) prijsstijgingen.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

 

Margin Traders

Laat een bericht achter