Extra Bitcoin Update: ook in juni lukte het maar niet

De maand juni zit er weer op. Tijd om kort terug te blikken en vooral vooruit te kijken! Wat staat ons de komende maand te wachten? Juli wordt een ongelooflijk belangrijke maand voor de bulls, het wordt erop of eronder! Waarom? Dat lees je in deze Extra Bitcoin Update.

“Wat hebben we aan al die supportlijnen als het keer op keer niet lukt om de weerstand boven ons te doorbreken?”

9 mislukte pogingen op rij

De bulls zijn er gister niet in gelaagd de maand af te sluiten boven de Fibonacci Level 0.382 (vanaf all-time-high), en dit is niet de eerste keer! De bulls zijn al 9 maanden in gevecht om het gebied boven de 0.382 – $9.448 te doorbreken en tegelijkertijd eindelijk eens echt vast te houden. Na het bereiken van het hoogtepunt in juni 2019 ($13.850) is de koers in een downtrend terecht gekomen. De koers sloot in september 2019, met circa $10, nog net boven de 0.382. Maar hier kwam begin oktober al snel een eind aan en de koers zakte alsnog onder de 0.382. In de 9 maanden die volgde zijn alle pogingen van de bulls om het Fibonacci Level 0.382 te heroveren mislukt. Dat 0.382 een cruciaal niveau voor bitcoin is zal na bijna 1 jaar en 9 mislukte pogingen voor iedereen duidelijk zijn.

Bullish uptrend nog wel intact

Er is ook goed nieuws, de uptrend die in mei 2019 begon, is nog steeds intact. De 9 EMA begeeft zicht nog steeds boven de 21 EMA op de maandgrafiek. De afgelopen 2 maanden heeft de koers support gevonden vlak boven beide EMA’s.

Wie mijn vorige update: zware week op komst, gelezen heeft, weet dat er ook op de lagere time frames een aantal Moving Averages zijn, die voor behoorlijk wat weerstand en support zorgen. Maar wat hebben we aan al die supportlijnen als het keer op keer niet lukt om de weerstand boven ons te doorbreken? Het is de bulls er alles aangelegen om in juli succesvol het weerstandsniveau 0.382 – $9.448 te doorbreken, voordat het te laat is en de verschillende supportlijnen uiteindelijk verpulvert worden.

Juli wordt erop of eronder!

De Bulls willen in juli maar één ding en dat is een maandsluiting boven de Fibonacci Level 382. Dit gezegd hebbende maakt direct duidelijk wat het doel van de bears is, namelijk een maandsluiting onder de 0.382. Wanneer de bulls erin slagen het cruciale Fibonacci Level te doorbreken, betekent dit tevens een opwaartse uitbraak uit de driehoek, zie grafiek hieronder. De bears zullen op hun beurt er alles aan doen om de koers zoveel mogelijk terug te dringen naar de bodem van de driehoek. Het wordt een spannend gevecht met nu nog een onbekende winnaar. Belangrijk voor de bulls is dat ze op korte termijn een serieuze aanval gaan doen, anders zal de neerwaartse druk naarmate deze nieuw maand vordert alleen maar verder toenemen.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter