Bitcoin's Eindjaarsrally

Bitcoin’s Eindejaarsrally: Koersdoel tussen $46.300 en $50.000

In deze nieuwste Bitcoin Update richten we onze aandacht op de aankomende weerstandsgebieden boven ons, zoals deze zich ontvouwen op verschillende tijdsbestekken. Deze analyse is essentieel om een duidelijk beeld te krijgen van de potentiële bewegingen van Bitcoin in de nabije toekomst. Tegelijkertijd zijn we ons bewust van het onverwachte, een constant element in de dynamische cryptomarkt.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie: Ontdek Unieke Bitcoin Gifts in Dé Bitcoin Webshop voor Nederland en België!

Om voorbereid te zijn op eventuele plotse veranderingen, hebben we op de 2-uursgrafiek een cruciaal invalidatiemoment geformuleerd. Dit moment dient als een signaal om onze bullish verwachtingen mogelijk (tijdelijk) bij te stellen. Het doel hiervan is om de winsten die we in de recente periode hebben gerealiseerd te beschermen. Gezien de huidige trends en indicaties op verschillende tijdsbestekken, lijkt een koersdoel van $46.300 tot $50.000 voor het einde van het jaar zeker binnen bereik. Deze ambitieuze maar realistische doelstelling is echter afhankelijk van één cruciale voorwaarde: het invalidatiemoment mag niet worden bereikt. Alleen dan kunnen we met vertrouwen blijven navigeren op de bullish golven van Bitcoin’s eindejaarsrally.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek | Volgend Doelwit $46.300 in Zicht

De recente koersstijgingen van Bitcoin maken het een uitgelezen moment om de weekgrafiek weer eens nader te bekijken.

In juni 2022 gebeurde iets opmerkelijks: voor het eerst in de geschiedenis dook de koers onder de 200 Moving Averages (200 MA’s). We hebben het afgelopen jaar vaak besproken dat het terugwinnen van de 200 MA’s mogelijk het begin van een nieuwe bullmarkt zou inluiden.

We kunnen nu stellen dat onze periode onder de 200 MA’s, aangeduid met een gele box in de grafiek, een afwijking was. Gedurende deze 287 dagen hebben we een unieke kans gehad om relatief voordelig extra Bitcoin aan ons portfolio toe te voegen. Rond maart 2023 lukte het ons om weer boven de 200 MA’s uit te komen.

Sindsdien hebben we meerdere weerstandsgebieden, zoals die rond $25.000, $31.400 en $36.800, doorbroken. Het volgende doel is het weerstandsgebied rond $46.300. Het is realistisch om te verwachten dat we dit gebied bereiken voor de halving van 2024.

Interessant is dat, hoewel het misschien niet direct duidelijk is, we voor de vorige halving in 2020 ook een significante stijging zagen. Deze is zichtbaar linksonder in de grafiek. Echter, 63 dagen voor de halving ervoeren we een forse correctie van zo’n -64%. Een correctie vlak voor de volgende halving in 2024 is niet ondenkbaar. Als dit rond eind januari 2024 gebeurt, zou dit opnieuw ongeveer 63 dagen voor de halving zijn.

Toch verwachten we geen correctie van -64% zoals in 2020. Een daling van -20 tot -30% richting het supportgebied van $31.400 is een scenario dat we niet kunnen uitsluiten. Tegelijkertijd biedt dit ook kansen: Bitcoin heeft in de komende weken zeker de potentie om het weerstandsgebied van $46.300 op te gaan zoeken.

Bitcoin (BTC) daggrafiek | +40% Sinds Laatste Instapmoment

Op de daggrafiek zijn dit jaar drie aantrekkelijke instapmomenten geïdentificeerd, zie gele cirkels in grafiek. Deze deden zich voor toen Bitcoin erin slaagde de 200 Moving Averages (200 MA’s) op dit tijdsbestek terug te winnen.

De recentste keer dat de 200 MA’s werden teruggewonnen, was op 16 oktober, ongeveer anderhalve maand geleden. Ook toen constateerden we dat we, na twee maanden onder de MA’s te hebben gehandeld, terugkeerden naar de positieve marktdynamiek van de eerste zeven maanden van het jaar.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Vanaf dat moment erkenden we dat we in een bullish trend zaten, niet alleen op korte, maar ook op langere tijdsbestekken. Dit geldt zowel voor de week- als de daggrafiek. Onze aandacht ging uit naar de weerstandsgebieden boven ons. We volgden deze van niveau tot niveau, in afwachting van mogelijke tekenen van zwakte op de kortere tijdsbestekken, zoals de 2-uurgrafiek.

Na het doorbreken van het weerstandsgebied rond $31.000, handelen we nu ook boven het gebied rond $38.000. Sinds we op 16 oktober de 200 MA’s heroverden, is de koers met 40% gestegen. Ons volgende doel is het weerstandsgebied rond $40.800, gevolgd door het gebied rond $46.300, zoals eerder besproken bij de weekgrafiek. Deze strategie handhaven we zolang er geen zwakte te zien is op de kortere tijdsbestekken.

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek | invalidatiemoment onder de 200 MA’s

In de afgelopen weken hebben we op dit kortere tijdsbestek twee belangrijke factoren nauwlettend gevolgd:
1. De prijsrange tussen $35.700 en $37.850.
2. De 200 Moving Averages (MA’s).

We waren ons ervan bewust dat we handelden binnen de prijsrange van $35.700 tot $37.850. Binnen deze range boden de 200 MA’s essentiële ondersteuning, zoals te zien is aan de gele cirkels. We stelden dat zolang we boven de 200 MA’s bleven, er geen sterke reden was om geen bullish uitbraak uit deze prijsrange te verwachten.

Afgelopen vrijdag is het ons na meerdere pogingen eindelijk gelukt om uit deze range te breken. We hebben een nieuw hoogtepunt voor 2023 bereikt, net onder de $40.000. Voordat we het volgende weerstandsgebied van $40.800 bereiken, lijkt het waarschijnlijk dat er eerst een evenwichtspatroon gevormd zal worden, mogelijk in de vorm van een driehoek, zoals aangegeven met de paarse driehoek in de grafiek.

We moeten echter bereid zijn om onze bullish verwachtingen aan te passen als nieuwe koersontwikkelingen daar aanleiding toe geven. Het moment om onze positieve kijk te herzien komt wanneer we onder de 200 MA’s zakken in combinatie met een terugkeer naar de prijsrange, oftewel onder de $37.850. De 200 MA’s zullen naar verwachting binnenkort samenvloeien met de bovenkant van onze voormalige prijsrange.

Zolang dit niet gebeurt, blijven we de trend volgen richting $40.800 en vervolgens door naar de $46.300!


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen