Bitcoin

Bitcoin Update: Dichtbij Eindejaarsdoel van $46.300 tot $50.000

In deze update werpen we een blik op de komende week en bespreken we de drie mogelijke scenario’s: zal Bitcoin zijn huidige parabolische uptrend voortzetten richting $50.000, een adempauze nemen, of krijgen we de langverwachte correctie te zien?

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie: Ontdek Unieke Bitcoin Gifts in Dé Bitcoin Webshop voor Nederland en België!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek | Op een Haar na Eindejaarstarget Bereikt

In de update van vorige week ‘Bitcoin’s Eindejaarsrally’ bespraken we uitvoerig de Eindejaarsrally van Bitcoin. We verwachtten dat de koers zou stijgen naar $46.300 tot $50.000. We voorspelden dat Bitcoin in de komende weken het weerstandsgebied van $46.300 zou kunnen bereiken.

De afgelopen week steeg Bitcoin met 11%. Hierdoor kwamen we dichtbij onze eindejaarsdoelstelling, met slechts 2,5% te gaan. Dat het zo snel zou gaan was wellicht wat onverwacht, maar niet geheel verrassend. We wisten immers dat er sprake was van een bullish trend op alle tijdsbestekken.

Veel mensen vragen zich af of er nog een correctie komt. Zeker, die komt er. Maar wanneer precies, dat blijft onzeker. Het kan morgen zijn, overmorgen, of pas over enkele weken. Het heeft geen zin om nu al uit te gaan van een aanstaande correctie.

Na onze vorige update zagen we veel reacties van mensen die short gingen op Bitcoin. Hun argumenten varieerden van een dreigende dubbele top tot een oversold RSI en de snelle stijging van Bitcoin en ga zo maar door. Deze mensen verwachtten een aanstaande correctie.

Het was zeker mogelijk dat er afgelopen week of de komende week een correctie gaat plaatsvinden. Echter, het belangrijkste argument werd over het hoofd gezien: Bitcoin zit in een sterke, bijna parabolische uptrend. We adviseren om je portfolio niet te ruïneren door tegen de trend in te gaan. Open pas een short positie als er daadwerkelijk tekenen van zwakte zichtbaar zijn op de lagere tijdsbestekken, waarover straks meer.

Zolang er geen teken van zwakte is, kunnen we volgende week wellicht al onze eindejaarsdoelstelling van $46.300 tot $50.000 bereiken!

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek | Nieuwe Prijsrange $41.500 – $44.500

Zoals zojuist besproken bij de weekgrafiek gebruiken we de lagere tijdsbestekken om vroegtijdig te signaleren of er een trendwijziging of een diepere pullback aanstaande is. Voor de komende handelsweek houden we rekening met drie mogelijke scenario’s:

1. De uptrend gaat door richting het volgende weerstandsgebied rond $51.000.
2. Bitcoin neemt een adempauze en vormt een prijsrange tussen $41.000 en $45.000.
3. De langverwachte significante correctie vindt plaats.

Voor het eerste scenario, waarbij de uptrend zich op korte termijn voortzet richting $51.000, is het belangrijk dat er geen significante tekenen van zwakte zijn op dit tijdsbestek en de lagere tijdsbestekken. We zullen hier later dieper op ingaan.

Het tweede scenario gaat over de vorming van een prijsrange. We hebben deze mogelijke range, tussen $41.500 en $44.500, al gemarkeerd op de onderstaande grafiek. Hoewel het te vroeg is om nu al van een nieuwe range te spreken, is het een scenario om in de gaten te houden.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Voor een aanzienlijke correctie, die vroeg of laat verwacht wordt, letten we vooral op de onderkant van de prijsrange in combinatie met 200 MA’s. Zoals eerder besproken in voorgaande updates, fungeren de 200 MA’s sinds 16 oktober als een cruciale ondersteuning voor de huidige uptrend. Het verlies van deze belangrijke ondersteuning zou het begin kunnen zijn van een diepere correctie, zoals beschreven in het derde scenario.

Voor een eerste serieuze teken van zwakte op dit tijdsbestek zou de koers nog circa 8.5% kunnen dalen.

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek | Richting voor de Nieuwe Handelsweek

Ten slotte richten we onze aandacht op de 30-minuten grafiek om nog eerder signalen te kunnen oppikken over de mogelijke koersrichting voor de nieuwe handelsweek.

Hiervoor maken we gebruik van de 200 MA’s in combinatie met de potentiële prijsrange tussen $41.500 en $44.500. Als we de 200 MA’s verliezen in samenhang met het midden van de prijsrange bij $43.000, beschouwen we dit als een indicatie dat we hoogstwaarschijnlijk eerst de onderkant van de prijsrange zullen gaan opzoeken.

Indien dit scenario zich voordoet, richten we onze aandacht onmiddellijk op de onderkant van de range in combinatie met de 200 MA’s van de 2-uurs grafiek, zoals zojuist besproken.

Op dit moment worden de 200 MA’s getest en zullen we de komende uren moeten afwachten hoe de koers hier gaat reageren. Houdt support stand en gaan we terug richting de bovenkant van de range $44.500, of gaan we eerst de onderkant van de range opzoeken?

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen