Crash Bitcoin, maak je debuut!

  1. Bitcoin koers staat op zijn laagste punt van 2018;
  2. Vorige Bull Market begon in november 2017 vlak na een flinke val;
  3. institutioneel geld komt in de markt – Bakkt gaat half december live;
  4. Bitcoin en andere crypto’s zijn zwaar ondergewaardeerd.

De afgelopen dagen zijn rampzalig geweest voor De Bitcoin koers, zo verloor Bitcoin alleen al op 24 november ruim 12% van zijn waarde. Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op $5.537,-

Waarom is Bitcoin gecrasht?

Juist op het moment dat de meeste dachten dat de koers van Bitcoin langzaam de weg omhoog had gevonden, heeft hij deze week een belangrijk support level van de opgaande trend rond $6.300 keihard gebroken. Maar waarom?

Zonder directe aanleiding heerst er paniek op de markt wat heeft geleid tot massale verkoop van Bitcoin en ander munten. De totale marketcap daalde naar een dieptepunt van $180 biljoen.

Er wordt gespeculeerd over de oorzaken van de crash, is de situatie met betrekking tot Bitcoin crash de reden? De death cross die heeft plaatsgevonden in de grafieken van Bitcoin? of manipulatie door grote partijen om een gunstig instapmoment te creëren? We zullen de komende tijd moeten horen of er meer duidelijk wordt voor de exacte aanleiding.

Is het dieptepunt nu bereikt?

Het kan zomaar zo zijn dat de koers de komende week nog iets terug valt, maar hou in gedachten dat des te meer mensen praten over een verdere val van de koers, de kans op een stijging groter wordt!

Ondanks dat er een kans bestaat dat de koers nog iets verder wegzakt is dit een uitgelezen kans om in te stappen. Bitcoin en veel andere cryptocurrencies zijn behoorlijk ondergewaardeerd op dit moment. En er staat een hoop te gebeuren de komende maanden, veel nieuw geld, veel geld, staat te wachten op zijn debuut te maken. Denk aan Bakkt wat het mogelijk moet maken voor handelaren op de New York Stock Exchange te kunnen handelen in Bitcoin en steeds meer institutionele beleggers tonen interesse in Bitcoin. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit de laatste “shake out” is om de zwakkere handen uit te laten stappen en de koers voor grote beleggers aantrekkelijker te maken.

 

Laat een bericht achter