Bitcoin Trendwijziging

Kan bitcoin nieuwe uptrend vasthouden? Markt een stuk vriendelijker voor Altcoins!

Bitcoin neemt steeds meer afstand van onze ‘fair price’ en er is eindelijk weer eens een duidelijke trend zichtbaar. We gebruiken de lagere tijdsbestekken om ons invalidatiemoment van de nieuw gevormde uptrend vast te stellen.

Verder houdt de neerwaartse trend in bitcoin dominantie nog altijd aan en dit is goed nieuws voor Altcoins.  In slechts een paar dagen tijd hebben we 22% winst te pakken op ADA!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | eindelijk weer een duidelijke trend zichtbaar

Op de 4 uursgrafiek is te zien dat we vorige week (paarse cirkel) boven de ‘fair price’ $40.000 (VWAP – Volume Weighted Average Price) en de 200 MA’s zijn uitgekomen. Sindsdien heeft de koers steeds verder afstand genomen van deze prijsregio’s. Dit betekent simpelweg dat er een reële mogelijkheid bestaat voor verdere beweging omhoog richting range high $44.500 in de komende dagen, of uiteindelijk wellicht een algehele uitbraak uit de prijsrange.

Het feit dat we in de afgelopen dagen een duidelijke uptrend hebben gevormd is een extra bullish argument die voorgaande bullish gedachten versterkt. Want een duidelijke trend op de 4 uursgrafiek hebben we tenslotte al geruime tijd niet gezien!

Nu er eindelijk weer een sprake is van een duidelijke trend kunnen we weer terug vallen op trendanalyses, die het traden een stuk gemakkelijker maken. We gebruiken de lagere tijdsbestekken om aannames te doen over het moment waarop de recent gevormde uptrend in gevaar komt (invalidatie).

Bitcoin 1 uursgrafiek | extra indicatie dat de markt weer trending is

Op de 1 uursgrafiek kunnen we zien dat recentelijk de 200MA’s zeer goed werden gerespecteerd. Ze zorgde voor de nodige support en hier werd dan ook de higher low gevormd binnen de uptrend op de 4 uursgrafiek, zoals zojuist besproken.

Het is goed om te zien en soort van geruststellend, dat we eindelijk weer een reactie zien wanneer de koers de 200 MA’s opzoekt. Aangezien we gewend zijn dat we bij de meeste tests van de 200MA’s een reactie krijgen en ze de neiging hebben om te fungeren als plek waar lokale toppen of bodems gevormd worden binnen een grotere trend.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Het feit dat de koers recent weer eens succesvol support wist te vinden bij de MA’s en ze in plaats van zijwaarts weer omhoog beginnen te hellen, is een indicatie dat de markt weer in een trend zit. Dit is totaal anders dan alles wat we de afgelopen weken hebben gezien toen de koers onlogisch bleef stuiteren rond de MA’s.

Dus de eenvoudige analyse is; als we de komende dagen range high $44.500 willen gaan testen of misschien zelfs een grotere uitbraak uit de prijsrange, moeten we deze trend vasthouden. Zolang we deze trend vasthouden, bestaat er altijd een kans dat we steeds verder afstand nemen van onze ‘fair price’ en de choppy zijwaartse prijsactie van de afgelopen weken.

Als we in plaats daarvan de 200MA’s rond $41.280 verliezen en onze marktstructuur op de 4 uursgrafiek opnieuw bearish wordt doorbroken, vallen we terug in de oude situatie met onlogische prijsactie zonder duidelijke trend, of misschien zelfs een grotere neerwaartse beweging.

Bitcoin Dominantie | marktsituatie een stuk vriendelijker voor Altcoins

In de update van afgelopen weekend ‘Altseason incoming of slechts een Altweekend?’ hebben we het gehad over de dalende bitcoin dominantie en dat we na twee maanden onder de 200 MA’s zijn uitgekomen. Sindsdien (zwarte pijl) zien we dat dominantie na twee keer de MA’s bearish getest te hebben de neerwaartse trend aanhoudt.

Dit maakt de huidige marktsituatie een stuk vriendelijk voor Altcoins en wanneer de neerwaartse trend van dominantie ook de komende dagen aanhoudt komt een Altseason weer een stukje dichterbij.

ADA/USDT | +22% sinds terugwinnen 200 MA’s

Onderstaande grafiek komt ook uit de update van afgelopen weekend, we zeiden toen dat het terugwinnen van de 200 MA’s op zijn minst zou leiden tot een stijging van 13% tot 22% en misschien zelfs het begin van een veel grotere uptrend die zomaar weken kan gaan duren.

In slechts een paar dagen tijd hebben we ADA, sinds het heroveren van de 200 MA’s, +22% zien stijgen, makkelijk verdiend! Je kunt ervoor kiezen om nu alvast een deel winst te nemen, aangezien ADA tegen de nodige weerstand aanloopt van $1.10 (zwarte lijn) en de rest open laten voor hogere targets zoals weergegeven in onderstaande grafiek.

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter