Head and Shoulders pattern / Kop- en Schouderformatie uitgelegd

Head and Shoulders pattern / Kop- en Schouderformatie 

Een kop- en schouderformatie is een patroon die zich kenmerkt door een basislijn met 3 pieken. De middelste piek (hoofd) is het hoogste. Links en rechts van het hoofd hebben we 2 lagere pieken (de schouders).

>> In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts <<<

Een kop- en schouderformatie wordt binnen de technische analyses gezien als een zeer betrouwbare formatie die een trend omkeer voorspelt. In dit geval geeft de formatie aan dat er op korte termijn een einde aan de opwaartse trend gaat komen en is hierdoor ook een bearish formatie.

Koers verloop Kop- en schouderformatie

1. de koers stijgt eerst naar zijn eerste piek  (linker schouder), vervolgens zakt de prijs terug naar de trendline/neklijn.
2. Vanaf de trendline zal de koers weer omhoog gaan en creëert hier zijn hoogste piek (het hoofd) om vervolgens weer terug te zakken naar de trendline/neklijn.
3. Vanaf de trendline stijgt de koers naar zijn derde piek (rechter schouder), die vaak ongeveer dezelfde koershoogte heeft als de eerste piek (linker schouder). Tot slot zakt de koers terug naar de trendline en zal in de meeste gevallen onder de trendlijn verder wegzakken.

Inverse Head and Shoulders pattern / omgekeerde Kop- en Schouderformatie

Het tegenovergestelde van bovengenoemde kop- en schouder formatie is de omgekeerde Kop- en schouderformatie. Dit formatie heeft ook een trendlijn/neklijn met drie dieptepunten. De buitenste dieptepunten zijn vrijwel gelijk aan elkaar en de middelste dieptepunt is het laagst.

Koers verloop omgekeerde Kop- en schouderformatie

1. de koers daalt eerst naar zijn eerste dieptepunt (linker schouder), vervolgens stijgt de prijs weer naar de trendline/neklijn.
2. Vanaf de trendline zal de koers weer omlaag gaan en creëert hier zijn laagste dieptepunt, de piek (het hoofd).  Vervolgens zal de koers weer stijgen terug naar de trendline/neklijn.
3. Vanaf de trendline daalt de koers naar zijn derde dieptepunt (rechter schouder). Tot slot stijgt de koers weer naar de trendline en zal in de meeste gevallen vanaf daar verder stijgen.

Ook de omgekeerde kop- en schouder formatie is een zeer betrouwbaar formatie die een trend omkeer voorspelt. Uit een omgekeerde kop- en schouder formatie  kun je opmaken dat er een op korte termijn een einde aan de neerwaartse trend gaat komen en is hierdoor ook een bullish formatie.


Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar!

Bitcoin Webshop

Laat een bericht achter