Elon Musk Bitcoin

Invloed Elon Musk op Bitcoin is beperkt

De liefdesrelatie tussen miljardair Elon Musk en de Bitcoin Cumunity is inmiddels uitgelopen tot een ordinaire vechtscheiding. De cryptowereld is woedend omdat Elon Musk met zijn laatste tweets de koers weer eens flink liet dalen. Heeft Elon Musk echt zoveel invloed op de koers van bitcoin?

De Bitcoin Webshop van Nederland: Top 10 Bitcoin Cadeau’s | Voor jezelf of om weg te geven!

Elon Musk beïnvloedt koers bitcoin slechts op korte termijn

We kunnen niet anders dan concluderen dat er wel degelijk een verband is tussen de tweets van Elon Musk en de koersontwikkelingen die volgen. In de grafiek hieronder zijn de momenten waarop Elon Musk positief twittert over bitcoin weergegeven met blauwe pijlen. De Zwarte pijlen zijn de momenten waarop hij een negatieve tweet over bitcoin de wereld in stuurt. De tweets van Elon Musk veroorzaken koerswijzigingen van 10% tot 20%.

Daggrafiek | Invloed Tweets Elon Musk Bitcoin
Daggrafiek | Invloed Tweets Elon Musk Bitcoin

Weten wat hij op genoemde momenten tweette over bitcoin? Zie: De haat-liefde verhouding van Elon Musk

Geen invloed op de marktstructuur van bitcoin 

Belangrijk om mee te beginnen is het feit dat voordat Elon Musk zijn eerste ‘bitcoin tweet’ de wereld instuurde we al lang en breed te maken hadden met een bullish marktstructuur en de bullmakrt al maanden gaande was. Wanneer we alleen al kijken naar de koersontwikkelingen vanaf december 2020 tot en met 8 januari 2021 (grijze box in grafiek) zien we dat in die periode de koers met +132% steeg van $18.200 naar $46.750. Sterker nog in de maanden daarvoor steeg de koers al vanaf het coronadieptepunt in maart 2020 van $3.865 tot aan begin december met +371%.

Genoemde koersstijgingen van 100% tot 400% zijn het gevolg van een veranderende markstructuur van bearish naar consolidatie en vervolgens bullish, met een super sterke uptrend tot gevolg. De 10% tot slechts 20% koerswijzigingen naar aanleiding van een Elon Musk tweet vallen hierbij nagenoeg in het niets.

Daggrafiek | geen invloed op de markstructuur van bitcoin
Daggrafiek | geen invloed op de markstructuur van bitcoin

Correctie gevolg van marktstructuur, niet van tweets Elon Musk

Naar aanleiding van de negatieve tweets van Elon Musk zien we ook nu weer de koers dalen met 10% tot 15%. Maar de vraag is of de recente koersdalingen er niet geweest waren als hij niet negatief over bitcoin getwitterd had? Hier zullen we simpelweg nooit achter gaan komen.

Want we wel zeker weten is dat de marktstructuur op de daggrafiek al langzaam aan het wijzigen was nadat bitcoin op 14 april een nieuw all-time-high van $64.850 had neergezet. De eerste signalen waren namelijk al een maand geleden uit de grafieken op te maken. Maar ook voor de negatieve tweet van Elon Musk op 12 mei was de markstructuur al gewijzigd van bullish naar bearish doordat de koers een lower low had gevormd die werd opgevolgd door een lower high, de neerwaartse trend was toen al ingezet.

Een aantal updates die bovenstaande bekrachtigen zijn:
17 april 2021 | Bitcoin Magazine | Bitcoin Update: enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt
18 april 2021 | Bitcoin Debuut | Bitcoin opmars in gevaar, koers nadert belangrijk support
24 april 2021 | Bitcoin Magazine | Bitcoin Update: de trend voorspelt lagere dieptepunten

Elons Musk beïnvloed de prijs op korte termijn maar niet de trend

Elon Musk kan met zijn tweets de koers op dat moment beïnvloeden, maar dit geldt overigens niet alleen voor Elon Musk. Dit gebeurd ook wanneer andere bekende miljardairs of grote multinationals als Facebook en Microsoft of zelfs overheden berichten over bitcoin. Dit hoort er simpelweg bij, maar dit geldt ook voor aandelen of de run op een bepaald jurkje wanneer een celebrity deze aan had tijdens een grote première.

Waar het om gaat is dat wanneer jij Elon Msuk de schuld geeft van alles wat er nu gebeurd je niet naar de marktontwikkelingen van de afgelopen dagen hebt gekeken. Er was al sprake van een neerwaartse trend voordat Musk negatief twitterde over bitcoin. De vraag zou niet moeten zijn waarom Elon Musk twittert, maar waarom jij tegen de trend in probeert te wedden?

Daarnaast zou je met goede risicomanagement je verlies beperkt moeten hebben, want er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Wanneer jij je risico’s niet weet te beperken is dit niet de schuld van de wereld om je heen, maar was jij naar alle waarschijnlijk te hebberig. Waardoor je nu onnodig veel verlies hebt. Het bewust zijn van de fouten die jezelf maakt, maakt je uiteindelijk een succesvollere trader in de onvoorspelbare wereld van crypto.

Zie ook: Winst maken met bitcoin? Risicomanagement!

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter