Bitcoin en Altcoins op het Punt van Uitbreken

Kritieke Week: Bitcoin en Top Altcoins op het Punt van Uitbreken

Bitcoin hield ons afgelopen week weer in spanning. Na een flinke dip kwam er een krachtig herstel, met een bounce van bijna 12%.

Deze bewegingen tonen aan hoe Bitcoin op de 4 uursgrafiek (nog) blijft profiteren van sterke trendsupport, terwijl op de 1 uursgrafiek juist een fascinerende confrontatie met sterke trendweerstand gaande is. Dit brengt ons tot de kernvraag voor de nieuwe handelsweek: welke van deze krachten zal uiteindelijk de overhand krijgen en de koersrichting gaan bepalen?

Het belooft niet alleen een spannende week voor Bitcoin te worden, maar ook voor Altcoins. Velen lijken namelijk een soortgelijk pad te volgen.

We bespreken de meest Populaire  Altcoins in ons nieuwe rubriek ‘De Top Trending Altcoins op Zondag’. Waar we een blik werpen op de Altcoins die momenteel de meeste aandacht trekken.

Bitcoin (BTC) daggrafiek | Higher Low Reeds Gevonden?

Wanneer we kijken naar de daggrafiek van Bitcoin (BTC) vragen we ons af: heeft Bitcoin zijn dieptepunt, oftewel ‘higher low’, al bereikt?

Het mag duidelijk zijn dat we op dit hoge tijdsbestek nog altijd te maken hebben met een overduidelijke uptrend, hier is in de afgelopen week niets aan veranderd. In het geval dat bitcoin reeds zijn higher low gevonden heeft kunnen we nu op zoek naar een ‘higher high’. Dit is tenslotte wat de huidige trend ons vertelt.

Op dit moment zien we in de langere termijn grafieken dat we nog steeds in een opwaartse trend zitten, en dat is de laatste tijd niet veranderd. Als Bitcoin inderdaad zijn higher low  heeft gevonden, dan kunnen we ons opmaken voor het zoeken naar een nieuw hoogtepunt, een ‘higher high’. Volgens de huidige trend zou dit een nieuwe all-time-high voor Bitcoin betekenen, wat ons weer in een periode van prijsontdekking terugbrengt.

We moeten echter ook rekening houden met de mogelijkheid dat de higher low nog iets lager ligt dan we nu denken, bijvoorbeeld rond de $60.000. Om een beter beeld te krijgen van de mogelijke richting waarin Bitcoin op korte termijn beweegt, kijken we uiteraard naar de verschillende grafieken op lagere tijdsbestekken.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek | Trendsupport en $63K

Deze week hebben we meermaals de cruciale rol van trendondersteuning op dit middellange termijn tijdframe onder de loep genomen. Opmerkelijk genoeg heeft de ondersteuning door de 200 MA’s tot nu toe twee ernstige testen weten te doorstaan. In eerdere bullmarkten zien we dat de koers bij een terugval (pullback) graag steun vindt bij de 200 MA’s op dit tijdsbestek. Mochten we hier in de komende dagen ook niet onder terecht komen, spreekt dit boekdelen over de sterke bullish sentiment van dit moment.

Momenteel ontwikkelt zich een evenwichtspatroon in de vorm van een driehoek (in geel). Een doorbraak hieruit zal waarschijnlijk de richting aangeven, of we nu support zullen testen of juist weerstand.

Registreer je nu bij Bitvavo en pak je dubbele bonus: Ontvang direct €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

Bij een doorbraak naar boven richten we onze blik op het weerstandsgebied rond de $69K. Dit is de laatste hindernis op weg naar een nieuw hoogtepunt. Het wordt interessant om te zien hoe de koers zich gedraagt als we bij dit gebied zijn aangekomen.

Echter, bij een neerwaartse doorbraak ligt onze focus op het supportgebied rond de $63K. Interessant is dat de 200 MA’s precies in dit gebied samenkomen, wat de veronderstelling versterkt dat, mocht de $63K in combinatie met de 200 MA’s verloren gaan, we waarschijnlijk een verdere daling naar $60K zullen zien. En eerlijk gezegd lijkt de kans groot dat, in dit scenario, de daling niet bij $60K zal stoppen.

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek | Trendweerstand en $65.800

Terwijl we ons focussen op kortere tijdspanne, stuiten we op een fascinerende situatie die zeker de moeite waard is om te bespreken. In tegenstelling tot de 4-uursgrafiek, waar trendsupport een rol speelt, komen we hier trendweerstand tegen. Eén ding is zeker: één van de twee zal uiteindelijk doorbroken worden.

Deze week zagen we een indrukwekkende bounce van bijna 12%. Maar, zoals we blijven benadrukken, dit is nog geen definitief teken van sterkte. Om werkelijk een sterkte-signaal te erkennen, is het essentieel dat Bitcoin belangrijke prijsniveaus herwint. De 200 MA’s is zo’n belangrijk prijsniveau, aangezien ze eerder als steun hebben gediend tijdens de opwaartse trend.

Opvallend is dat de 200 MA’s op dit korte tijdsbestek een neerwaartse trend vertonen en langzaam naar het supportgebied rond $63K bewegen. Gezien de trendsupport van de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek rond dit prijsniveau, zien we dat trendsupport en trendweerstand naar elkaar toe bewegen, waarbij de ruimte ertussen steeds kleiner wordt.

De kans is groot dat Bitcoin in de komende week beslist welke kant het op zal breken, wat een bepalend moment kan zijn voor de trend op korte tot misschien middellange termijn.

Dus, of dit bevestigt dat we reeds een ‘higher low’ op de daggrafiek hebben gevormd, waardoor we op zoek kunnen naar nieuwe hoogtepunten, of de ‘higher low’ moet nog worden gevormd, wat waarschijnlijk op een lager niveau zal zijn. We moeten ook voorbereid zijn op de mogelijkheid dat de neerwaartse trend op dit korte tijdsbestek kan voortduren.

De Top Trending Altcoins op Zondag

We introduceren een nieuwe rubriek: De Top Trending Altcoins op Zondag. Elke zondag, naast onze focus op Bitcoin, zullen we ook de meest populaire altcoins uitlichten die recent uitstekende prestaties hebben laten zien.

De reden hierachter is eenvoudig: tijdens een opwaartse trend in Bitcoin en de gehele cryptomarkt, zijn het vaak deze Altcoins die het potentieel hebben om het meest in waarde te stijgen en aantrekkelijke winsten te bieden.

Top Trending Altcoins koop je bij Bitvavo. Profiteer van €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

Het is belangrijk om te vermelden dat niet alle besproken Top Altcoins automatisch een handelsmogelijkheid is die je perse moet aangrijpen. Wij proberen de Altcoins eruit te halen met de verwachting dat ze bijzonder goed zullen presteren als de markt stijgt. Deze Altcoins hebben de potentie om sterker te stijgen dan de markt als geheel bij een opwaartse beweging. Onze selectie richt zich op hun vermogen om uit te blinken tijdens positieve marktontwikkelingen.

SOL/USDT

SOL is bezig met het creëren van een prijsrange op de korte termijn. We houden onze voeten nog even stil en wachten op het moment dat SOL besluit om de trend in de 4-uursgrafiek opnieuw te testen. De 200 MA’s hebben eerder hun belang bewezen. Dit hele tafereel kan zich ontvouwen wanneer SOL tijdelijk onder de range duikt, om vervolgens terug te schieten en een lontje (wick) achter te laten in de groene zone. Voor nu is het een spel van geduld.

PEPE/USDT

We zijn nog steeds in afwachting van PEPE om de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek te  gaan testen. Ondertussen begint PEPE een prijsrange te vormen. Het is goed mogelijk dat de MA’s richting de onderkant van deze range bewegen, wat een extra laag van ondersteuning zou moeten bieden. PEPE is een munt die, vanaf dit punt, potentieel met nog eens 200% kan stijgen. Een stoploss is echter essentieel, omdat PEPE ook plotseling een sterke daling kan ervaren.

DOGE/USDT

Doge verdient zeker een plek in deze update, aangezien DOGE zich momenteel in topvorm bevindt. Even dook de koers onder de 200 MA’s op de 1-uursgrafiek, maar dat was maar tijdelijk – een kleine afwijking. Na het heroveren van de MA’s hervatte DOGE zijn opwaartse trend. DOGE toont aan de MA’s op dit tijdsbestek vrij consistent te respecteren tijdens zijn opmars. Daarom richten we ons op een nieuwe test van deze MA’s als mogelijk instapmoment. Het ultieme doel? Een sprong naar $0.3, wat neerkomt op een stijging van een kleine100%.

BNB/USDT

Deze week had BNB even een uitstapje onder de lokale trend op de 30-minutengrafiek, maar niet voor lang. Vlot wist BNB deze misstap te corrigeren en pakte de opwaartse trend weer op, een duidelijk signaal dat de stijging waarschijnlijk nog niet voorbij is. Die korte periode onder de 200  MA’s)? Slechts een tijdelijke afwijking. Een blik op een eerder moment waarop dit gebeurde (aangeduid met gele vakken) laat zien dat een dergelijke afwijking BNB eerder niet lang van de wijs wist te brengen.

FTM/USDT

Bij FTM zitten we rustig in onze stoel, wachtend op die langverwachte, eigenlijk lang gehoopte, pullback richting de 200 MA’s op de 2-uursgrafiek. Gisteren nam FTM een duikje onder de lokale trend en de 200 MA’s op de 30-minutengrafiek. Een stap die nodig is voordat we überhaupt kunnen denken aan onderstaande trade. Deze setup is er een van geduld; het kan dagen duren voordat hij geactiveerd wordt, als dat al gebeurt. Denk er wel aan dat de MA’s in die periode mogelijk nog ietsje hoger komen te liggen.

Mocht FTM snel de 200 MA’s op de 30-minutengrafiek weten terug te winnen, is dat misschien je teken om toch een sprong te wagen.

RNDR/USDT

RNDR is bezig met het uitzetten van zijn territorium en vormt een lokale prijsrange. Het lijkt er sterk op dat het een ontmoeting plant met de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek. De komende dagen kunnen we verwachten dat deze MA’s opklimmen, richting de ondergrens van deze range. Ongeacht hoe het zich ontvouwt, biedt de onderkant van deze range een potentieel interessant instapmoment. Vanaf daar richten we onze pijlen op de bovenkant van de range en zelfs nieuwe hoogtepunten.

WLD/USDT

Net als Bitcoin heeft WLD onlangs de krachttest van de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek doorstaan. Deze MAs hebben ook eerder hun waarde bewezen, door gerespecteerd te worden door de koers tijdens de opwaartse trend. We blijven optimistisch en zetten in op het aanhouden van deze sterke opwaartse trend voor WLD op de middellange termijn, met als doel het bereiken van nieuwe hoogtepunten.

NEAR/USDT

De trend op de 2-uursgrafiek wordt momenteel getest. Onlangs hebben we gezien dat de 200-daagse bewegende gemiddelden (MA’s) hun respect hebben afgedwongen. We anticiperen op een voortzetting van deze trend en zetten in met een stoploss net onder de meest recente low.


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos