Bitcoin en Trending Altcoins

Bitcoin naar $60K? Buy the Trending Altcoin Dip!

Vanochtend lieten de bulls een glimp van hoop zien met een koersstijging van 5%. Toch is het signaal niet krachtig genoeg om van een daadwerkelijke omslag te spreken.

Bitcoin staat op een kritiek punt na een bearish doorbraak van een belangrijke, maandenlange trend op de 1-uursgrafiek. Deze ontwikkeling vergroot het risico op verdere rode cijfers in de nieuwe handelsweek aanzienlijk. Staat Bitcoin op het punt om verder af te dalen richting de $60K?

‘Doe jij al mee met onze WINACTIE op twitter? Doe mee en maak kans op €50,- SHOPTEGOED in de Bitcoin Webshop!’

Met een mogelijke voortzetting van de daling op de cryptomarkt volgende week, openen zich nieuwe kansen. Daarom presenteren we een selectie van Trending Altcoins, compleet met een opzet voor nieuwe trades. Het interessante aan deze Trending Altcoins is hun vermogen om na een dip vaak snel en sterk te herstellen, wat potentieel aantrekkelijke winsten biedt.

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek | Korte Termijn Trend Doorbroken

Voor de eerste keer sinds 12 januari is Bitcoin support van de 200 MA’s kwijtgeraakt. Na het heroveren van deze gemiddelden eind januari, zagen we een heerlijke rally die de koers in de weken erna met 75% deed stijgen.

Na een periode van twee maanden waarin de Bitcoin koers een overduidelijke uptrend volgde, zien we nu een significante verandering in de trend. Het is belangrijk om deze verandering te erkennen en ons aan te passen. De recente prijsdaling, samen met het verlies van belangrijke trendsupport en het gebied rond $69K, wijst erop dat we voorbereid moeten zijn op de mogelijkheid van een iets diepere correctie.

Maar geen paniek! Dit duidt echt niet op het einde van de bullmarkt, ook niet op de dreiging van een catastrofale ‘Black Swan’-gebeurtenis of een scenario waarin Bitcoin keldert naar $30K zonder hoop op herstel. Integendeel, we bespreken nu enkel een verdere correctie die ons naar een volgend supportniveau op een hoger tijdsbestek kan gaan brengen. En dit is na een rally van 75% helemaal geen ramp en eigenlijk best gezond.

Weerstand bij $69K en de ‘Falling Wedge’ Kans

Wanneer we verder inzoomen en de recente koersontwikkelingen zien we twee belangrijke zaken die het bespreken waard zijn. Ten eerste is duidelijk geworden dat sinds het verlies van de 200 MA’s en het steungebied rond $69K, deze in de afgelopen dagen als weerstand hebben gefungeerd.

Verder is er een ‘Falling Wedge’-patroon zichtbaar (aangeduid met een donkergrijze stippellijn), wat bekendstaat als een bullish signaal dat vaak leidt tot een opwaartse uitbraak.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat de recente opleving van bijna 5% nog niet duidt op een teken van kracht. We kunnen pas van kracht spreken wanneer Bitcoin erin slaagt belangrijke prijsniveaus, het $69K gebied en de 200 MA’s, terug te winnen.

Registreer je nu bij Bitvavo en pak je dubbele bonus: Ontvang direct €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

Voor degenen die bereid zijn wat meer risico te nemen, kan het traden van de uitbraak van de ‘Falling Wedge’ een optie zijn. Let hierbij goed op dat de uitbraak bevestigd wordt door een toename in handelsvolume.

Totdat er een duidelijke uitbraak plaatsvindt en/of Bitcoin de belangrijke prijsniveaus herwint, moeten we rekening houden met de mogelijkheid dat we aan het begin van de nieuwe handelsweek het supportgebied net boven de $63K kunnen benaderen. In een scenario waarin de markt bearisher wordt, is zelfs een daling naar $60K niet uitgesloten.

Bitcoin (BTC) daggrafiek | Op zoek naar een Higher Low

Laten we een blik werpen op de daggrafiek om een cruciale vraag aan te kaarten: Waar zal Bitcoin de basis leggen voor zijn volgende ‘higher low’ om vervolgens zijn opwaartse trend in volle kracht voort te zetten?

Het is vrij normaal in een bullmarkt dat er perioden van afkoeling optreden. Deze momenten bieden de markt en dus de beleggers en handelaren de kans om even pauze te nemen. Zeker na een periode van snelle groei zoals we onlangs hebben meegemaakt.

Bij het analyseren van de daggrafiek valt een bescheiden steunniveau op rond de $63.668. Echter, het eerste significante steunniveau dat we bij een eventuele verdere daling zouden ontmoeten, ligt rond de $60K. Dit is tevens de regio waar de meest recente low (zie ‘wick’) zich bevindt.

Na het bereiken van de laatste all-time high, hebben we een correctie van meer dan 12% waargenomen. Is dit de adempauze die de markt nodig had om in de nieuwe handelsweek opnieuw te streven naar recordhoogtes?

De waarschijnlijkheid hiervan neemt toe zodra we een duidelijk teken van kracht opmerken in de 1-uursgrafiek, zoals het succesvol heroveren van het $69K niveau en de 200 MA’s.

Buy The Dip – Trending Altcoins

Als we de komende week te maken krijgen met een aanhoudende daling op de cryptomarkt, dan zullen we onze aandacht richten op enkele opvallende Altcoins die recentelijk goede prestaties hebben laten zien. De voornaamste reden hiervoor is dat deze Altcoins na een terugval vaak een snel en krachtig herstel vertonen en hier dus mooie winsten te behalen zijn.

Hierbij presenteren we een selectie van Trending Altcoins, inclusief mogelijke trade setup voor het geval er een uitgelezen ‘Buy The Dip’ moment ontstaat.

Trending Altcoins koop je bij Bitvavo. Profiteer van €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

We maken gebruik van diverse tijdframes om de trendsupport te identificeren die recent van belang is geweest voor desbetreffende Altcoin.

Let wel, de hieronder beschreven handelsstrategieën zijn niet bedoeld als financieel advies. Het is altijd raadzaam om je eigen onderzoek te doen. Deze strategieën zijn puur ter informatie en kunnen dienen als inspiratie voor het uitvoeren van je eigen analyses.

SOL/USDT

We richten ons op het benutten van een mogelijke terugval naar de 200 MA’s op de 1-uursgrafiek, die recent heeft bewezen van belang te zijn. Hoewel er geen specifieke winstdoelen (‘take profits’) zijn aangegeven, is het aan te raden om tijdens een opwaartse beweging gefaseerd winst te nemen.

PEPE/USDT

PEPE lijkt steun gevonden te hebben bij de 200 MA’s op de 2-uursgrafiek. Hoewel deze MA’s in de recente periode niet zijn getest, zou dit, indien PEPE iets verder daalt, een aantrekkelijk moment kunnen zijn om in te stappen. De MA’s op de 4 uur liggen namelijk bijna 40% lager. We stellen een stop-loss in net onder de meest recente low (wick) om het risico te minimaliseren, gezien de aanzienlijke volatiliteit van deze Altcoin. Ook in dit geval is het verstandig om winst te nemen in fasen tijdens een opwaartse beweging.

DOGE/USDT

DOGE heeft vanaf zijn recente piek een aanzienlijke correctie ondergaan, met een daling van meer dan 34%. Bovendien heeft Doge sinds eind februari bijna trendsupport van de MA’s op de 4-uursgrafiek getest en gaat dit mogelijk in de nieuwe handelsweek alsnog doen.

GALA/USDT

GALA heeft vanochtend de perfecte hertest van de 200 MA’s op de 2-uursgrafiek ervaren, wat een mooi instapmogelijkheid bood. Nu staat de vraag centraal: stappen we alsnog in met een bijna 10% hogere koers of wachten we op een mogelijke nieuwe hertest van de MA’s in de komende handelsweek? Hoe dan ook, GALA is een Trending Altcoin die absoluut de moeite waard is om in de gaten te houden!

FTM/USDT

Ideaal gezien zouden we, voor een ‘Buy The Dip’-kans, willen zien dat FTM de 200- MA’s op de 2-uursgrafiek gaat opzoeken in de nieuwe handelsweek. Kijk maar hoe deze de afgelopen periode als ondersteuning voor de trend hebben gefungeerd!

AVAX/USDT

AVAX is een opvallende Altcoin die eigenlijk al maandenlang aantoont de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek te respecteren. Voor een benadering van deze MA’s is echter een aanzienlijke correctie van meer dan 20% nodig. Maar wie weet wat de komende handelsweek ons brengt, dus voeg AVAX zeker toe aan je volglijst!

INJ/USDT

De 200 MA’s vallen samen met een supportgebied dat recentelijk nog als de bovenkant van een prijsrange fungeerde. Dit gebied is vanochtend al getest, dus met wat volatiliteit in de aankomende uren, is dit een interessant prijsniveau om in de gaten te houden.

Overige Trending Altcoins die het volgen waard zijn:

-> RNDR
-> ETC
-> JUP
-> NEAR
-> STX
-> CHZ


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos