Nieuw all-time-high is een kwestie van tijd

Bitcoin breekt na een periode van 2 weken uit zijn consolidatiefase. De uptrend draait hierdoor weer op volle toeren. De markstructuur is inmiddels op alle tijdsbestekken weer overduidelijk bullish, bitcoin gaat op prijsontdekking. De zwakke reactie van altcoins op de uitbraak van bitcoin is teleurstellend en het lijkt er sterk op dat bitcoin de komende dagen alle aandacht naar zich toe gaat trekken.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin dag | follow the trend

De recente koersontwikkelingen zijn niet anders dan die van de laatste maanden. Bitcoin heeft inmiddels een higher low gevormd en is op weg naar een higher high. Dit is de trend zoals we die al maanden kennen en dus ook verwacht hadden.

Op dit moment wijst alles erop dat een nieuw all-time-high voor bitcoin slechts een kwestie van tijd is. Er zijn eigenlijk geen argumenten te vinden die erop zouden duidden dat dit niet het geval is. Respecteer en volg de trend.

Bitcoin dag | top bereikt?
Bitcoin dag | top bereikt?

Het is niet te voorspellen waar de uiteindelijke top van de huidige uptrend komt te liggen. Dit blijft speculeren, want er zijn de afgelopen maanden al meerdere momenten geweest waarbij gedacht werd dat de top bereikt was. Om toch iets van een idee te krijgen van onze volgende prijsdoelen gebruiken we Fibonacci Retracement Levels.

Conform onderstaande grafiek, waarbij we de verschillende Fibonacci levels hebben gemeten vanaf all-time-high eind 2017, krijgen we de volgende prijsdoelen:
> $63.605 – Fib. 3.618
> $73.933 – Fib. 4.236

Bitcoin week | Fibonacci levels
Bitcoin week | Fibonacci levels

Bitcoin 4 uur | probeer niet de exacte bodem te kopen

Dit is nog niet zo makkelijk als het klinkt. Want na het bereiken van een hoogtepunt zie je de trend en de marktstructuur op dit tijdsbestek wijzigen van bullish naar bearish. Wat je niet wilt is de held uithangen door tijdens een downtrend in te stappen en vervolgens de rit naar beneden aan te moeten zien. Het is daarom een stuk veiliger om eerst het moment af te wachten waarop je de trend ziet wijzigen. Zodra de koers in de omgeving van de 200 MA/EMA komt hou je de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Het moment dat je instapt is het moment waarop je de trend ziet wijzigen van bearish naar bullish, zie zwarte driehoeken in de grafiek. Op dat moment instappen betekent automatisch dat je niet op het aller laagste punt in stapt, maar wel op het meest veilige moment. Maar zeg nu zelf de uiteindelijk stijging die volgt is nog steeds meer dan de moeite waard en dit met aanzienlijk minder risico.

Bitcoin 4 uur | instapmoment
Bitcoin 4 uur | instapmoment

De magische getallen van Fibonacci

Je kunt Fibonacci levels vanaf verschillende punten meten. In de grafiek hieronder hebben de verschillende levels gemeten vanaf het recente hoogtepunt tot aan ons recente laagtepunt. Het is niet voor niets dat Fibonacci Retracement door veel handelaren wordt gebruikt bij het maken van technische analyses. Want ook vanaf dit punt zien we de significante rol die de verschillende levels spelen, het is bijna magisch.

Bitcoin 4 uur | magische fibonacci getallen
Bitcoin 4 uur | magische Fibonacci getallen

De Fibonacci levels boven ons zijn:
> $58.450 – Fib. 1
> $68.005 – Fib. 1.618
> $83.465 – Fib. 2.618

Dit wil overigens niet zeggen dat we gegarandeerd de prijsdoelen van de verschillende levels gaan halen. Het blijft crypto en de markt kan zomaar ineens omslaan. Maar op basis van technische analyses en de huidige trend zijn dit zeker prijsniveaus om de komende tijd in gedachte te houden. Want er waren er maar weinig die 3 maanden geleden, toen we ons vorige all-time-high uit 2017 verpulverde had gedacht dat we ons nu ruim boven de $50.000 zouden begeven.

Bitcoin Dominantie – sterke bounce van supportlijn 60%

De reden dat altcoins zwak reageren op de uitbraak van bitcoin boven de $52.000 is omdat de bitcoin dominantie exact op het moment van de uitbraak flink omhoog is gebounced van de belangrijke supportlijn op 60%. Door de bounce omhoog is de dominantie ook weer boven de blauwe trendlijn uitgekomen. Op dit moment zien wat dat de dominantie weerstand ondervindt van het gebied 62% – 62.5%. Belangrijk om in de gaten te houden of dominantie hier doorheen gaat breken (slecht nieuws voor altcoins) of vanaf hier weer gaat zakken richting de 60% (goed nieuws voor altcoins).

Bitcoin Dominantie | sterke bounce
Bitcoin Dominantie | sterke bounce

 


Laat een bericht achter