Bitcoin trend onbekend

De trend van nu is dat we geen trend hebben

Verwacht de komende dagen niet al te veel prijsactie van bitcoin, want een periode van consolidatie ligt voor de hand. Maar op het moment dat we flinke prijsactie gaan zien, zal dit de richting voor de komende tijd bepalen. Gaan we op zoek naar nieuw all-time-high of komen we officieel in een downtrend terecht? Je leest het in een nieuwe Bitcoin Update!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin dag | interessante overeenkomsten

We hebben het er de afgelopen weken, tijdens de neergaande trend, al vaak over gehad. We zijn op zoek naar een higher low voor bitcoin op de daggrafiek. De higher low zal gevormd moeten worden boven ons recente lower low (LL) van $42.930. Dit past namelijk prima in de trend zoals we die kennen. Een Higher high wordt opgevolgd door een higher low en vervolgens op zoek naar een nieuw all-time-high.

Bitcoin daggrafiek | higher low
Bitcoin daggrafiek | higher low

Vergelijkbaar scenario

De huidige koersontwikkelingen lijken sterk op het scenario die we gezien hebben aan het begin van dit jaar. Want ook toen zagen we een kleine wijziging ontstaan in de markstructuur van bullish naar bearish. Een lower high werd opgevolgd door een lower low. Op dit moment zien we een sterk vergelijkbaar scenario. Bitcoin is, of gaat, een higher low neerzetten en die zal hoogstwaarschijnlijk worden opgevolgd door een lower high.

We zijn nu op een punt aangekomen waar voorzichtigheid geboden is. Belangrijk voor de bulls is dat we de komende dagen een higher low gaan neerzetten. Een periode van consolidatie ligt net als begin van het jaar het meest voor de hand. Door het creëren van lower highs en higher lows ontstaat er een consolidatie patroon in de vorm van een driehoek. De richting waarop het consolidatie patroon gaat uitbreken zal alles bepalend zijn voor de periode die daarop volgt.

Bitcoin daggrafiek | vergelijkbaar scenario
Bitcoin daggrafiek | vergelijkbaar scenario

We krijgen te maken met een bearish scenario wanneer bitcoin een lower low maakt, dus lager dan ons meest recente low van $42.930. Want dit zou een bevestiging betekenen dat we op dit tijdsbestek in een downtrend zijn beland. Bitcoin zal in dit scenario het belangrijke support gebied van $40.000 alsnog gaan testen.

Tip: wat zeggen politieke partijen over Bitcoin en Blockchain? Lees voor het stemmen de Bitcoin Stemwijzer!

Begin 2021 wist bitcoin zijn ingezette downtrend snel op te buigen naar een uptrend. Een periode van een bearish markstructuur komt gedurende een bullmarkt maar zelden voor. We zien de vorige bearish markstructuur dan ook pas terug in de prijsregio van $11.300 (september 2020). De reden dat voorzichtigheid nu geboden is, komt voort uit het feit dat een wijziging in de marktstructuur ook het startsein kan zijn van een langere periode met koersdalingen.

Bitcoin dag | vorige trendwijziging
Bitcoin dag | vorige trendwijziging

Het meest veilige voor nu is dan ook om de huidige trend eerst uit te laten spelen en je hier niet tegen te verzetten. Op het moment dat we een bevestiging zien van een nieuwe uptrend is dit het moment om weer in te stappen.

Bitcoin 4 uur | 200 MA’s houden stand

De 200 MA en EMA worden de afgelopen dagen duidelijk gerespecteerd als belangrijk support. Gedurende de huidige bullmarkt hebben we aan de hand van deze MA’s lokale bodems kunnen definiëren.

Bitcoin 4 uur | lokale bodems
Bitcoin 4 uur | lokale bodems

Bitcoin wist zijn net ingeslagen uptrend op dit tijdsbestek slechts een paar dagen vast te houden. Normaliter zien we in de huidige bullmarkt dat wanneer er een trendwijziging van bearish naar bullish plaatsvindt, dit ook de richting was voor een langere periode die daarop volgde. Echter dit keer slechts voor enkele dagen…

De vraag is dan ook: wat is de huidige trend? Een eerlijk antwoord op deze vraag is dat we geen trend hebben. We switchen van markstructuur in slechts 24 tot 72 uur.

Dus ook hier komen we weer op het eerder gemaakte punt, voorzichtigheid is geboden. Een periode met zijwaartse koersbewegingen (consolidatie) ligt nu het meest voor de hand. Tot het moment dat bitcoin een duidelijke richting kiest. Consolidatie zal plaatsvinden tussen de beide MA’s en het weerstandsgebied van $52.000 aan de bovenkant.

bitcoin 4 uur | consolidatie
Bitcoin 4 uur | consolidatie

We krijgen te maken met een bearish scenario wanneer we de MA’s als support verliezen en na het vormen van een lower low onder de $42.930.

Bitcoin 1 uur | verwarrend en weinig logica

De beide MA’s spelen ook op dit tijdsbestek een belangrijke rol. Aan de ene kant als support en het bepalen van lokale bodems. Aan de andere kant, wanneer we onder de MA’s zijn uitgekomen, als weerstand en het bepalen van lokale toppen.

Bitcoin 1 uur | schommelen rond de MA's
Bitcoin 1 uur | schommelen rond de MA’s

Sinds een aantal dagen zien we op dit tijdsbestek de trend ontstaan dat er eigenlijk geen trend meer is. Want eenmaal weer boven de MA’s uitgekomen, bleef een sterke reactie in de vorm van een uptrend uit. Dit was hiervoor toch echt anders. Je zou kunnen zeggen dat de trend nu is dat we voor een korte periode onder de MA’s zitten en vervolgens weer voor een korte periode erboven. Dit geeft ons op dit moment dan ook geen duidelijke richting welke kant bitcoin op zal gaan.

Wanneer we de komende dagen consolidatie gaan zien zal de koers rond de beide MA’s blijven schommelen. Er even boven en er weer onder. Wel is het zo dat de kans op verdere koersstijgingen groter is wanneer we ons boven de MA’s bevinden en de kans op verdere koersdalingen wordt juist groter als we ons onder de MA’s begeven.

*NIEUW* | Bitcoin Chocolade Kwartet | Gold & Bronze 

Bitcoin Chocolade Duo bestaat uit een twee gouden en twee bronzen chocolademunt. Heb je ooit zulke lekker Bitcoin munten gezien? De chocolademunten hebben een doorsnede van 5 centimeter en zijn gemaakt van de beste Belgische melkchocolade. Bovendien wordt dit kwartet ook nog eens geleverd in een luxe zwart geschenkdoosje.

Bitcoin Munten Chocolade

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter