Bitcoin Cursus

Online Cursus: kennismaking met Bitcoin. Hoe werkt het?

Bitcoin kan soms erg lastig zijn om te snappen. Helemaal met alle altcoins en andere blockchains die er bestaan. Waarom is Bitcoin écht iets bijzonders, en hoe het verschilt van andere projecten? Je kunt er op internet veel over lezen, maar je kunt ook kiezen voor een begrijpelijke uitleg waarin alles voorbij komt. In de Online Bitcoin Cursus wordt alles stap voor stap voor jou uitgelegd.

Online Bitcoin Cursus

In de online cursus van meer dan twee uur stap neemt Arnold, bekend van onder andere Bitcoin Magazine NL, je stap voor stap mee. Aan het eind van de cursus weet je alles dat je moet weten om een goede start te maken. Arnold is al vijf jaar actief in de Bitcoin-markt en weet precies welke nuances belangrijk zijn om de eerste stapjes te zetten.

Voor de beginner kan het soms lastig zijn om een goede start te vinden. Je leest wellicht wel over nodes en miners, maar snapt misschien niet eens wat het verschil ertussen is. Ook lees je over ‘private keys’ en het ‘zelf bewaren van bitcoin’, maar tot dusver heb je daar wellicht bij de exchange waar je handelt niets van gemerkt.

Bitcoin Cursus

De cursus is heel begrijpelijk opgebouwd met veel plaatjes en duiding met visuals. Allerlei principes komen stuk voor stuk aan bod: van wallets, nodes, miners, mempool tot aan het protocol en de oorsprong aan toe. Maar misschien nog wel belangrijker: de cursus begint met context van de wereld waarin Bitcoin bestaat. Een financiële wereld waarin geld aan de lopende band wordt geprint en een systeem dat sinds de crisis van 2008 er enorm veel slechter voor staat.

Bitcoin is een betaalnetwerk. Maar bitcoin is ook de valuta in dit netwerk. In de cursus leer je hoe Bitcoin verschilt van het betalingen via commerciële banken. En je leert ook hoe bitcoin anders is dan de euro of de dollar (en het beleid van centrale banken).

Cursus Bitcoin

 

Let op: je leert in deze cursus NIETS over trading, technische analyse en het lezen van grafiekjes. Het gaat puur over de unieke eigenschappen van decentraal geld en hoe Bitcoin werkt.

Waarom Bitcoin?

Het is jammer om te zien dat mensen geld in projecten smijten die niet levensvatbaar zijn. En dat komt omdat ze Bitcoin niet begrijpen. Ze zien het als een trage en logge versie van digitaal geld dat geen toekomst heeft. In deze cursus neem ik de basisprincipes van Bitcoin door die je móet snappen voordat je jouw eerste Bitcoin koopt. Ik leg je ook uit waarom bitcoin traag is en dat dit een bewuste keuze is én dat er een oplossing is in de vorm van een schaalbaarheidsoplossing.

Dit wordt dan ook de laatste stap van de cursus: zelf Bitcoin kopen met iDeal en naar een eigen wallet sturen. Dit doen we via Coinmerce, een Nederlands geregistreerd Bitcoin bedrijf.

Volg de Online Bitcoin Cursus

Bitcoin Debuut heeft een speciale actie: 10% korting op de Online Bitcoin cursus! Expert Arnold Hubach neemt je in de online cursus stap voor stap mee op reis in de wereld van Bitcoin. Arnold houdt al enkele jaren dagelijks alle ontwikkelingen bij voor onder andere Bitcoin Magazine NL en is wat dat betreft een echte specialist.

Laat een bericht achter