Rustig Bitcoin Weekend of Staat ons een Bullish Uitbraak te Wachten?

Krijgen we een rustig weekend met hoofdzakelijk zijwaartse prijsactie of zou je juist de grafieken in de gaten moeten houden in verband met een mogelijke opwaartse uitbraak?

De huidige prijsrange van $33.395 tot $34.892 lijkt misschien een smalle corridor, maar is toch echt het beginpunt van of een correctie of een bullish uitbraak en dus voorzetting van de bullish trend. We ontleden de recente prijsacties en onderzoeken de kritieke steun- en weerstandsniveaus die het toekomstige marktgedrag kunnen bepalen.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin (BTC) 15-min grafiek | weer terug in range $33.395 – $34.892

In onze laatste Bitcoin Update, waarin we benadrukten dat het belangrijk was om de prijsniveaus van $33.395 en $34.892 nauwlettend in de gaten te houden, hebben we een cruciale vraag opgeworpen. We vroegen ons af of de recente bewegingen van Bitcoin slechts een adempauze was voordat de koers zijn indrukwekkende opmars zou voortzetten, of dat we aan de rand stonden van een meer ingrijpende terugval richting de $31.400.

Wat hebben we sindsdien gezien? Afgelopen woensdag maakte de koers een opvallende beweging door even uit de bekende prijsrange te breken. Echter, de euforie was van korte duur, want binnen slechts één dag bevond de koers zich weer binnen de vertrouwde grenzen van $33.395 en $34.892. Deze kortstondige piek naar boven kunnen we het best omschrijven als een tijdelijke afwijking (gele box).

Deze recente ontwikkeling suggereert dat we voorlopig een onzekere periode ingaan, waarbij de koers heen en weer kan schommelen binnen de huidige range. Het is een markt waarin een duidelijke trend moeilijk te bespeuren is. Desalniettemin blijven we alert en volgen we de ontwikkelingen op de voet. We concentreren onze aandacht vooral op de volgende drie scenario’s:

Zijwaartse Consolidatie: Op dit moment zit Bitcoin in een fase waarin de koers voornamelijk zijwaarts  beweegt. Deze bewegingen vinden plaats binnen de prijsmarge van $33.395 tot $34.892. We verwachten dat vanuit deze situatie uiteindelijk één van de volgende twee trends zich zal ontwikkelen:

1. Voortzetting van de Opwaartse Trend: We blijven hoopvol dat de koers zijn opwaartse trend op de hogere tijdsbestekken zal hervatten. Dit scenario wordt bevestigd als we een stabiele beweging boven range high $34.892 zien en dus de lokale trend 200 MA’s (15 min) weten terug te winnen.

2. Diepere Correctie: We houden ook rekening met de mogelijkheid van een terugval. Als de koers onder het niveau van $33.395 duikt, dan zouden we ons kunnen opmaken voor een verdere daling richting het supportgebied rond $31.000.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Besef dat we momenteel een prijsrange van slechts 4,5% heel gedetailleerd bekijken. Deze relatief kleine prijsrange gaat niet over de beslissing of je volgend jaar met pensioen kunt of niet. Het is verstandig om soms een stap terug te doen en het grotere plaatje te bekijken, om te voorkomen dat je door de kleine schommelingen binnen de range overrompeld wordt.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek | wachten op uitbraak van 6%

Als we de situatie op de 1-uurgrafiek van dichterbij bekijken, valt op dat de koers steun heeft gevonden bij de 200 EMA, wat wijst op een trendondersteuning. Hierna zagen we een positieve koersreactie. De voortschrijdende gemiddelden (MA’s) op dit tijdsbestek zijn nuttige indicatoren om de meest waarschijnlijke marktbeweging te voorspellen.

We kunnen zeggen dat zolang de koers boven de 20 MA’s blijft, een nieuwe uitbraak boven de huidige prijsrange waarschijnlijk is. Als de koers echter onder de 200 MA en het midden van onze prijsrange, specifiek $34.143,50, zakt, dan is een verdere daling naar de ondergrens van de range, zijnde $33.395, aannemelijk.

Wat we uiteindelijk zoeken, is een duidelijke uitbraak uit deze prijsrange van ongeveer 6%. Dit kan ofwel een stijging zijn naar het weerstandsgebied rond de $37.200, ofwel een daling naar het steungebied rond de $31.400.

Bitcoin daggrafiek | meer opwaartse potentie

Laten we afsluiten met een kijkje op de daggrafiek om een compleet overzicht te krijgen van de huidige marktsituatie, van de kortere naar de langere timeframes Het is belangrijk om te benadrukken dat de daggrafiek nog steeds een positief beeld toont; het ziet er bullish uit. Tot nu toe zijn er geen signalen die wijzen op een bearish trend. De koers bevindt zich ruim boven de 200 MA’s.

Bovendien hebben we meer dan een week geleden een opwaartse doorbraak meegemaakt vanuit de prijsrange die zich uitstrekte over een periode van zes maanden, variërend van $25.000 tot $31.400. Het is niet uitgesloten dat deze uitbraak uit een langdurige range nog meer stijgingspotentieel met zich meebrengt dan wat we tot dusver hebben gezien.

Wanneer we de koersontwikkelingen van de laatste week analyseren, valt op dat de koers een stijgende trendlijn volgt, aangeduid met een paarse stippellijn op de grafiek. Zolang we boven deze trendlijn blijven, komen we vanzelf uit bij het volgende weerstandsgebied rond de $37.200.

Indien de koers toch onder deze stijgende trendlijn zou vallen, kunnen we terugvallen op onze eerdere analyses met kortere tijdsbestekken. We kijken dan eerst naar de 200 MA’s op de 1-uurs grafiek en daarna naar het niveau van $33.395, zoals geïdentificeerd in de 15-minutengrafiek.

Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie

Aanbevolen Leesvoer: Vooruitkijkend naar de verkiezingen van 2023? Zorg dat je volledig op de hoogte bent van waar politieke partijen echt voor staan als het gaat om financiële innovatie en stabiliteit. Ons diepgaande artikel, getiteld ‘Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie‘, onthult de standpunten en plannen van diverse partijen rondom de immer populaire Bitcoin, de opkomst van de digitale euro en de voortdurende discussie over geldcreatie en inflatie. Dit stuk is essentieel leesvoer voor elke kiezer die zijn stem wil baseren op een weloverwogen en geïnformeerd oordeel. Lees het nu!


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen