Bitcoin Update: Houd $33.395 & $34.892 goed in de Gaten!

Na de recente indrukwekkende opmars van Bitcoin, richten we onze blik op de 15-minutengrafiek om snel een beeld te krijgen van de potentiële koersrichting op korte termijn. Staan we aan het begin van een voortzetting van de krachtige opwaartse trend, of is er een diepere correctie op komst in de nieuwe handelsweek?

In dit artikel duiken we dieper in de bepalende prijsniveaus van $33.395 en $34.892, die cruciaal zullen zijn voor het bepalen van de volgende beweging van Bitcoin. Wordt het een tijdelijke adempauze of gaan we de volgende fase van krachtige groei in?

“Profiteer van onze Halloween Actie: gebruik SPOOKYBTC20 en pak 20% korting op al jouw Bitcoin essentials!”

Bitcoin 15-minuten grafiek | Bepalende niveaus $33.395 en $34.892

Na recent een aanzienlijke opwaartse beweging te hebben ervaren, is het nu het kortere tijdframe dat ons de beste houvast biedt voor de korte termijn koersbewegingen. Op dit verfijndere niveau krijgen we het eerste inzicht in de mogelijke toekomstige richting van de markt.

Twee weken terug nam de Bitcoin koers een vlucht omhoog, toen het met succes de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA’s) doorbrak. Wat volgde was een significante koersstijging, met de 200 MA’s die dienstdeden als een solide trendondersteuning (aangeduid met de zwarte V’s). We bevonden ons onmiskenbaar in een bullish fase, zonder enig bearish tegenargument in zicht. In simpele woorden, we zetten koers naar de noordoostelijke hoek, totdat dit scenario verandert en de 200 MA’s hun rol als significante ondersteuning verliezen.

Dit gebeurde dan ook op 26 oktober; we zagen dat de voorheen zo onwankelbare opwaartse trend zijn kracht begon te verliezen (zie zwarte pijl). Voor de eerste keer in bijna twee weken tijd bevonden we ons rond of zelfs iets onder de 200 MA’s. De eerst zo onverzettelijke opwaartse trend begon langzaam in kracht af te nemen.

Doorstart of Correctie richting $31.400?

De grote vraag die nu speelt is: Is dit slechts een pauzemoment voordat Bitcoin zijn krachtige opmars vervolgt, of staan we aan de vooravond van een omvangrijkere correctie richting de $31.400?

We bevinden ons in een fase van overgang, van een krachtige stijgende lijn naar een periode van consolidatie. De 200 MA’s, die tijdens de stijgende trend als betrouwbare steun fungeerden, zijn in deze periode van zijwaartse beweging minder betrouwbaar geworden.

Hoewel het misschien nog wat vroeg is om harde conclusies te trekken, is het mogelijk dat Bitcoin bezig is met het vormen van een nieuwe prijsrange tussen $33.395 en $34.892. Om die reden hebben we deze potentiële range in lichtgrijs gemarkeerd op de grafiek. Het betreft hier een bandbreedte van 4.5%, van de onderste naar de bovenste grens, en momenteel bevinden we ons rond het midden van deze range, waar ook de 200 MA’s zich bevinden.

Een opwaartse doorbraak boven de $34.892 zou zeer waarschijnlijk duiden op een hervatting van de bullish trend die we de afgelopen weken hebben waargenomen. Hiervoor is een koersstijging van 1.8% vanaf het huidige niveau vereist. Aan de andere kant zou een neerwaartse doorbraak door de $33.395 waarschijnlijk het startsein zijn voor een grotere correctie. Dit zou een daling van 2.7% vanaf het huidige niveau betekenen.

Door onze huidige analyse kunnen we met een koersverandering tussen de 1.8% en 2.7% al een sterke indicatie krijgen van de richting die Bitcoin op korte termijn op zal gaan. Deze precisie stelt ons in staat om sneller en adequater te reageren op marktbewegingen, waardoor we beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Met deze bandbreedte hebben we een bruikbaar instrument in handen om de korte termijn trends van de Bitcoin koers te identificeren en te anticiperen op mogelijke toekomstige bewegingen.

Bitcoin 4 uurgrafiek | +30% sinds heroveren 200 MA’s 

In onze vorige update ‘Stijging Boven $31.400 of Dreiging van Triple Top?’ hebben we uitvoerig besproken hoe de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (200 MA’s) een cruciale indicator zijn voor aanzienlijke prijsbewegingen, variërend van 15% tot 20%. Sinds het moment dat de koers weer boven de 200 MA’s uitkwam, hebben we een indrukwekkende stijging van 30% mogen aanschouwen.

Deze update focust zich voornamelijk op het kortere tijdsbestek omdat we momenteel ongeveer 15% tot 18.5% boven de 200 MA’s handelen. De aanzienlijke koersstijging die we recentelijk hebben doorgemaakt, noodzaakt ons om dieper in te zoomen op de kortere tijdsbestekken, zoals we net hebben gedaan.

Op dit tijdsbestek valt het belangrijke steunniveau rond de $31.400 op, welke we groen gemarkeerd hebben zodat het extra opvalt. Mochten we te maken krijgen met een pullback, dan is het cruciaal dat we niet onder dit niveau zakken. Een daling onder dit steunniveau zou ons namelijk terugbrengen naar prijsniveaus die we al meer dan een jaar kennen, en die willen we juist achter ons laten.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Het belangrijke steunniveau ligt 8% onder de huidige koers. Daarom gebruiken we de 15-minutengrafiek om eerder signalen te ontvangen over de richting waarin we op gaan. Uiteindelijk is 2% tot 2.5% verandering op dit korte tijdsbestek veel bruikbaarder dan een verandering van 8%.

Bij het analyseren van de recente koersbewegingen zien we dat er een consolidatiepatroon begint te vormen, wat duidt op een mogelijke prijsrange of consolidatiedriehoek. De richting die de koers op korte termijn op zal gaan, zal worden bepaald door een uitbraak uit dit patroon. De grote vraag is nu: Zullen we eerst een serieuze terugval zien voordat Bitcoin zijn opwaartse trend weer oppakt, of wordt de opwaartse trend direct hervat vanuit de huidige consolidatiefase?

Door de koers nauwlettend te volgen en veranderingen van 1.8% tot 2.7% als leidraad te nemen, kunnen we met een aanzienlijk hogere mate van zekerheid voorspellen welk scenario zich zal ontvouwen. Deze precisie in onze analyse maakt het mogelijk om proactief te reageren en strategische beslissingen te nemen op basis van het meest waarschijnlijke scenario.

Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie

Aanbevolen Leesvoer: Vooruitkijkend naar de verkiezingen van 2023? Zorg dat je volledig op de hoogte bent van waar politieke partijen echt voor staan als het gaat om financiële innovatie en stabiliteit. Ons diepgaande artikel, getiteld ‘Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie‘, onthult de standpunten en plannen van diverse partijen rondom de immer populaire Bitcoin, de opkomst van de digitale euro en de voortdurende discussie over geldcreatie en inflatie. Dit stuk is essentieel leesvoer voor elke kiezer die zijn stem wil baseren op een weloverwogen en geïnformeerd oordeel. Lees het nu!


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen