Bitcoin Koersexplosie

Bitcoin Update: start nieuwe uptrend of slechts een bounce?

Is de recente bitcoin bounce van +6% een serieuze teken van kracht waardoor er nu echt iets significants gewijzigd is? Deed support slechts wat het hoort te doen of staan we aan het begin van een nieuwe uptrend?

De bitcoin koers staat momenteel op $40.460 en op het moment van schijven zien we wat bearish prijsactie ontstaan na het besluit van de Europese Centrale Bank om ondanks de hoge inflatie vast te houden aan extreem lage rente. Zie mijn inflatietip tweet onder aan de update!

We bekijken de grafieken en bespreken recente koersontwikkelingen, mogelijke scenario’s en wat er nodig is om de recente bounce meer te laten zijn dan slechts een bounce.

*Nieuw* In de Bitcoin Webshop van Nederland & België: Bitcoin Condoom | Bitcoin & Hot Sex = Human Freedom! Laat je (of haar) verrassen!

Bitcoin daggrafiek | helft van onze prijsrange analyse voltooid

Hopelijk heeft iedereen, op wat voor manier dan ook, weten te profiteren van onze prijsrange-analyse die we vanaf het moment dat we terugkeerden in de range (6 april, zwarte pijl) opnieuw hebben toegepast. Denk aan het openen van een short trade op het moment dat we range high  verloren of juist het sluiten van openstaande long posities.

Ook al heb je financieel gezien niet kunnen profiteren van de daling vanaf range high $44.500 naar mid-range $39.250 (-12%), was je dankzij de prijsrange-analyse wel in staat om de ontwikkelingen vanaf de zijlaan toe te kijken, zonder meegesleurd te worden; en dit is mentale winst!

Het zit hem in de kracht van de herhaling, dus voordat we inzoomen op de recente koersontwikkelingen en mogelijke scenario’s op de lagere tijdsbestekken, nogmaals een korte uitleg van onze prijsrange-analyse. Vanaf 5 januari tot 27 maart (bijna drie maanden) handelden we binnen een flinke prijsrange van maar liefst 30% vanaf range low naar range high. Vanaf 27 maart hebben we vervolgens tien dagen boven de prijsrange weten te verblijven, hetgeen we bestempelden als een ‘afwijking’.

koers wijkt af van de norm…

Een afwijking wil zeggen dat de koers iets anders doet dan de op dat moment geldende norm. In de huidige situatie was de uitbraak uit de prijsrange, om vervolgens na slechts tien dagen weer terug te keren naar de norm, terug in de prijsrange.

Bij range-traden hanteren we de norm: van range high, naar mid-range, naar range low en andersom als we ooit range low bereiken. Toen we range high ($44.500) als support verloren zagen gaan zeiden we dat we zeer waarschijnlijk mid-range ($39.250) zouden gaan testen en dit exact wat er gebeurde. De helft van onze prijsrange-analyse is inmiddels voltooid.

Maar hoe groot is de kans dat de komende periode ook de andere helft van onze range-analyse zich gaat voltooien? Dus de volgende stap van mid-range naar range low? De afgelopen dagen hebben we in ieder geval een mooie reactie/bounce gezien vanaf mid-range, maar is het genoeg?

4 uursgrafiek | bitcoin bounce vanaf mid-range een teken van kracht?

Na drie keer mid-range $39.250 succesvol te hebben getest als support, zien we in de afgelopen dagen eindelijk iets van een reactie omhoog. Dit is echt het minimale wat we van de bulls mochten verwachten en het zal waarschijnlijk niemand verbazen. Support doet namelijk slechts wat het hoort te doen.

Gelukkig hebben we een reactie gezien vanaf support rond het midden van de range, want als we hier geen enkele reactie of bounce zouden zien, dan was bitcoin dusdanig zwak geweest, dat we in korte tijd veel verder waren weggezakt. Wanneer kunnen we er vanuit gaan dat het niet langer om slechts een bounce gaat, maar dat we echt te maken hebben met een teken van kracht en wellicht een nieuwe uptrend?

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

We zullen eerst belangrijke prijsniveaus op de 1 uursgrafiek terug moeten winnen, waarover straks meer. Als we op de 1 uursgrafiek serieuze tekenen van kracht zien dan is de eerste echte uitdaging op dit tijdsbestek het terugwinnen van de 200 MA’s om vervolgens een higher high neer te zetten boven de $43.410. Vanaf hier staat er niets meer in de weg om opnieuw range high $44.500 te gaan testen.

In plaats hiervan is het ook niet ondenkbaar dat de MA’s voor de nodige weerstand gaan zorgen, mochten we hier al komen, en juist hier een lower high gevormd gaat worden, zoals de huidige neerwaartse trend impliceert.

Maar voordat het zover is gaan we eerst op zoek naar serieuze tekenen van kracht op de 1 uursgrafiek.

1 uursgrafiek | de start van een nieuwe lokale uptrend?

Tussen 1 april en 5 april (zwarte kruis) handelden we nog boven range high zonder dat er sprake was van een duidelijke trend op dit tijdsbestek = zijwaartse prijsactie. Het verliezen van de 200 EMA en deze meerdere keren bearish her-testen was een eerste teken van zwakte. Het verliezen van range high als support was het definitieve startsein van de neerwaartse trend.

Het verder afvlakken van de 200 MA’s naar horizontaal en deze veroveren in combinatie met het gebied rond $42.750 zou een eerste teken van kracht zijn. Pas vanaf dat moment is er voorzichtig bullish argumenten te vinden die er op zou kunnen duidden dat we reeds een lokale bodem hebben gevormd rond mid-range $39.250. Het is dan een stuk waarschijnlijker dat het niet slechts om een bounce gaat, maar om de start van een nieuwe lokale opwaartse trend.

Wat weerhoudt ons ervan om na het terugwinnen van de 200 MA’s + $42.750 om verder door te stijgen (+3.5%) voor een higher high op de 4 uursgrafiek? En als dit lukt opnieuw range high te gaan testen.

We handhaven onze mindset en prijsrange-analyse

Totdat we daadwerkelijk een eerste teken van kracht zien handhaven wij onze mindset die ons ‘veilig’ naar mid-range heeft geloosd. En die mindset is:

We hebben te maken met een bearish markstructuur op de hogere tijdsbestekken. We zijn na slechts een korte afwijking teruggevallen in een maandenlange prijsrange en handelen onder een aantal belangrijke prijsniveaus. Zolang dit allemaal nog altijd de realiteit is, houden we ons vast aan onze prijsrange-analyse. We houden er rekening mee dat ook de andere helft van onze prijsrange-analyse, namelijk het testen van range low $34.000, nog altijd een reële mogelijkheid is. De trend is tenslotte nog altijd de trend.

Inflatietip-Tweet: 

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter