Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: breakout falling wedge aanstaande  

Toenemende verkoopdruk heeft zoals verwacht de afgelopen week geleid tot verdere koersdalingen voor bitcoin. Sinds mijn vorige update zijn er 7 dagen op rij een rode kandelaar (candle) te zien (totaal 11). Dit wil zeggen dat de slotkoers iedere dag lager is geweest dan de openingsprijs. Bitcoin vormt een falling wedge net boven de grote falling wedge waar we onlangs uit zijn gebroken (zie grafiek). In deze update nemen we de falling wedge onder de loep en kijken we vooruit. Wat heeft bitcoin de komende week voor ons in petto?

Bitcoin grafiek 17 november 2019 - Falling Wedge
Bitcoin grafiek 17 november 2019 – Falling Wedge

 

Bitcoin vormt nieuwe falling wedge

Een falling wedge (dalende wig) patroon is een bullish continuatiepatroon. Na een periode van flinke koersstijgingen vindt consolidatie plaats, een rustmoment. Binnen de wedge worden lagere toppen en licht lagere bodems gevormd. In de meeste gevallen vindt de breakout plaats nadat 70% van het patroon is voltooid. Het huidige patroon wordt sinds 28 dagen gevormd en dit zou betekenen dat de breakout vanaf morgen kan plaatsvinden (zie oranje vierkant in grafiek), maar in ieder geval nog voor het einde van komende week!

Opwaartse uitbraak geen garantie

Zoals gezegd is de falling wedge een bullish continuatiepatroon en zal in de meeste gevallen de koers opwaarts uitbreken. Uit onderzoek blijkt dat in 68% van de gevallen de koers opwaarts uitbreekt en in 32% van de gevallen neerwaarts. Wat zijn de belangrijke support en weerstandslevels als bitcoin komende week gaat uitbreken?

“Dat er komende week een uitbraak gaat plaatsvinden is een feit.”

Belangrijke supportlevels:
$8.311 > begeeft zich vlak onder falling wedge, weerstandslijn eind oktober
$7.580 > 100 WMA (100-week voortschrijdend gemiddelde) belangrijke lange termijntrend.

Tussen de $8.311 en de $7.580 zie ik eigenlijk geen echte belangrijke supportlevels. Dit betekent dat bij een neerwaartse uitbraak en de eerste supportlijn van $8.311 dus geen stand houdt, de koers snel verder zal wegzakken richting $7.580. De 100 WMA is een belangrijke lange termijn indicator. Zolang de koers bij een neerwaartse uitbraak boven deze lijn blijft is bitcoin voor de midden en lange termijn nog steeds bullish.

Belangrijke weerstandslevels:
$8.802 > recent weerstand
$9.054 > 100 DEMA Double Exponential Moving Average (Dubbel exponentieel voortschrijdend gemiddelde)
$9.322 – $9.500 > weerstandsgebied, de onderkant van dit gebied $9.322 wordt gevormd door de 200 DMA (200-daags voortschrijdend gemiddelde.

Bitcoin grafiek 17 november 2019
Bitcoin grafiek 17 november 2019

Mijn verwachting

Dat er komende week een uitbraak gaat plaatsvinden is een feit. Volgens de statistieken is de kans op een opwaartse uitbraak het grootst. Maar er is nog één scenario waar ik persoonlijk het meeste rekening mee hou. In dit scenario zal de koers morgen of overmorgen eerst neerwaarts uitbreken en support vinden aan de bovenkant van de grotere falling wedge (dip), om vervolgens weer op te krabbelen en terug te komen in de wedge, waar de koers uiteindelijk alsnog opwaarts zal gaan uitbreken.

Meer informatie over falling wedge, zie: falling wedge / dalende wig 

 

 

 

 

Laat een bericht achter