Wat is een SR Flip in crypto? De Bullish & Bearish retest

De SR flip staat in crypto voor support en resistance flip, dit is het moment waarop na een koersuitbraak weerstand veranderd in support of support in weerstand. Horizontale prijsniveaus zijn erg krachtig en een SR flip helpt bij het bepalen van een goed instapmoment.

Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland!

Krachtige weerstand en support

Horizontale prijsniveaus zijn erg krachtig en zorgen voor flink wat support of weerstand. De horizontale lijnen zijn zo krachtig omdat veel cryptotraders deze prijsniveaus goed in gaten houden. Voor traders is het belangrijk om te zien of bepaalde prijsniveaus doorbroken worden. Want na een doorbraak komen de meeste traders in actie en nemen een positie in. Dit maakt de horizontale prijsniveaus dan ook zo krachtig. Belangrijk om te weten is dat je horizontale support en weerstandslijnen alleen kunt gebruiken als er meerdere aanrakingen zijn geweest. Verder geldt dat des te vaker een horizontaal prijsniveau geraakt wordt (getest) zonder doorbroken te worden, des te zwakker het wordt. De kans op een doorbraak neemt dus toe naarmate het een aantal keren getest wordt.

Horizontale prijsniveaus zien er in een grafiek als volgt uit:

Bitcoin 1 uur | wanneer prijshistorie rijmt…
Horizontale prijsniveaus | weerstand en support 

De SR flip | de bullish retest

SR flip staat voor support en resistance flip en houdt in dat de koers na het doorbreken van een weerstandsniveau op een later moment het prijsniveau opnieuw gaat aanraken, de retest. Een retest is dus een tweede aanraking van het horizontale prijsniveau waarbij de koers niet verder zakt naar het oude prijsniveau van voor de doorbraak, maar vanaf hier juist weer verder stijgt.

Bij een bullish retest heb je de volgende momenten:
– horizontale weerstand wordt doorbroken
– support bij een tweede aanraking
– verder stijgende koers

SR FLIP | bullish retest
SR FLIP | bullish retest

De SR flip | de bearish retest

De SR flip kan ook omgekeerd plaatsvinden. De koers doorbreekt een horizontale supportlijn, neerwaarts dus. Op een later moment wordt het prijsniveau opnieuw aangeraakt, de retest. In dit geval slaagt de koers er bij de tweede aanraking niet in om boven het oude prijsniveau uit te komen en ondervind hier weerstand. Vervolgen zal de koers weer gaan dalen. Vandaar dat dit de bearish retest genoemd wordt.

> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bij een bearish retest heb je de volgende momenten
– horizontale support wordt neerwaarts doorbroken
– weerstand bij een tweede aanraking
– verder dalende koers

De SR flip | de bearish retest
De SR flip | de bearish retest

Risico op een fake-out / nep uitbraak

Om het risico te beperken neem je een positie in op het moment van de retest en niet op het moment van de uitbraak/doorbraak. Hoe zit dit?

Een fake-out is een valse uitbraak waarbij de prijs door een horizontale prijsniveau heen breekt, echter maar voor een korte tijd. Na de uitbraak zakt de koers in korte tijd weer terug naar het prijsniveau van voor de uitbraak.

Het risico op een fake-out kun je dus voorkomen door pas in te stappen nadat het doorbroken prijsniveau bij een tweede aanraking succesvol support of weerstand vindt. Mocht je er toch voor kiezen om een positie in te nemen tijdens een doorbraak zorg dan dat je een strakke stoploss order hebt ingesteld. Uiteraard kan het zo zijn dat na een uitbraak geen succesvolle SR flip plaatsvindt en je een goede kans misloopt, onthoud in dit soort gevallen dat er zich altijd weer een nieuwe kans op een mooie trade zal aandienen. In feite hoort een dergelijke strategie bij een goede risicobeheersing.

Ook interessant: Winst maken met bitcoin? Risicomanagement!

fakeout | nep uitbraak
fake-out | nep uitbraak

De beste bitcoin cursussen vind je bij de Bitcoin Debuut!

Bitcoin Cursus

Laat een bericht achter