bitcoin breekt uit

Bitcoin Update: nog even geduld, bullmarkt komt later!

Bitcoin is op weg naar zijn zesde groene week op rij. Het sentiment onder handelaren en analisten is de afgelopen weken aanzienlijk positiever geworden. Gesterkt door de hoop op een ‘pre-halving-rally’ wordt er steeds vaker gesproken over een nieuwe bullmarkt. Maar hoe realistisch is dit? Om hier antwoord op te krijgen kijken we kort terug naar de ontwikkelingen van afgelopen week en zoomen vervolgens uit naar het grotere plaatje. Staan we aan de start van een nieuwe bullmarkt, of zullen we nog even geduld moeten hebben?

Bitcoin de afgelopen week

Nadat bitcoin afgelopen maandag onder het support gebied van $7.000 – $7.250 terecht is gekomen (zone 1) herstelde de koers snel. Met een koersstijging van ruim 14% in de dagen daarna is bitcoin dwars door beide weerstandsgebieden heen gebroken. Voor het eerst sinds de koers crash van 12 maart is bitcoin erin geslaagd een daily close neer te zetten boven het tweede weerstandsgebied van $7.400 – $7.500 (zone 2).

In eerste instantie is dit uiteraard goed nieuws, echter is de bevestigingscandle niet heel overtuigend (zwarte hand). Daarnaast is de RSI op dit moment aan de hoge kant. Een kleine pullback richting $7.200 vandaag ligt voor de hand. Gebeurt het niet vandaag, dan is de kans groot dat dit maandag alsnog gaat gebeuren.

Daarna zal bitcoin een poging doen de grens van $8.000 op te gaan zoeken, maar verwacht niet dat we hier zomaar even doorheen gaan breken.

Zie ook Bitcoin Update: deur naar $8.000 staat op een kier 

bitcoin grafiek 26 april 2020
bitcoin grafiek 26 april 2020

Nog 3 Fibonacci levels tot bullmarkt

De huidige rally van de afgelopen 6 weken is positief, maar na de historische crash van begin maart (-58%) wel een beetje te verwachten. De afgelopen weken heeft bitcoin met succes drie Fibonacci levels doorbroken, namelijk 0.236, 0.382 en 0.5. Dit betekent automatisch dat er nog 3 levels met veel weerstand doorbroken moeten worden op weg naar een nieuw hoogtepunt.

De nog te doorbreken Fibonacci levels zijn:
0.618 -> $ 7.966
0.786 -> $ 9.086
1.000 -> $ 10.511

Als bitcoin geen nieuw hoogtepunt boven de $10.511 weet neer te zetten is de huidige rally wederom een mislukte poging om officieel in een nieuwe uptrend terecht te komen.

Bitcoin Fibonacci levels
Bitcoin Fibonacci levels

Week grafiek bitcoin

In onderstaande week grafiek van bitcoin zie je in één oogopslag hoe we er op dit moment voor staan. De dikke zwarte lijn diende sinds het dieptepunt begin 2019 als support. Bij de recente crash ging bitcoin hard onderuit en kwam voor het eerst in ruim één jaar tijd onder deze lijn terecht. Op weg naar een hoger hoogtepunt boven de $10.511 zal bitcoin ook deze lijn moeten doorbreken. In combinatie met de bitcoin halving, die tegen die tijd al heeft plaatsgevonden, kan dit zomaar de start zijn van een nieuwe bullmarkt.

bitcoin weekgrafiek
bitcoin weekgrafiek

Conclusie korte termijn tot bullmarkt

Op hele korte termijn, de komende dagen, ligt een kleine pullback richting $7.000 voor de hand. Op korte termijn, de komende week, kan de koers stijgen richting $8.000. Het is in mijn ogen niet realistisch om al voor de bitcoin halving een nieuw hoogtepunt boven de $10.511 te verwachten. Hiervoor zullen we dus iets meer geduld moet hebben. Wanneer de nieuwe bullmarkt echt van start zal gaan? Hou rekening met op zijn vroegst het 3e kwartaal van dit jaar!

 

>>> koop je bitcoins direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Laat een bericht achter