Bitcoin Trendwijziging

Belangrijke week voor Bitcoin; pump of dump? Let op BNB en DOT!

Bitcoin doet wat het al dagen doet en beweegt hoofzakelijk zijwaarts. Grote kans dat hier aan het begin van de nieuwe handelsweek eindelijk verandering in gaat komen. Krijgen we een bearmarkt rally of trekt de grote neerwaartse trend de marktsituatie weer volledig naar zich toe?

We sluiten de update af met een trade setup van BNB, die gezien het lage risico de moeite waard kan zijn. DOT heeft met succes cruciaal support getest op de weekgrafiek en is er zeker een om de komende dagen in de gaten te houden!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin weekgrafiek | bullish divergentie

We starten deze update met een blik op de weekgrafiek, zodat we een goed beeld hebben van het grotere plaatje. Het grotere plaatje verteld ons dat er op één argument na nog geen reden is om overdreven bullish te zijn.

De algehele trend op dit hoge tijdsbestek is nog altijd neerwaarts met een korte adempauze met zijwaartse prijsactie in de afgelopen twee maanden. Toch er één argument te vinden die de komende week tot weken voor wat meer groen moet gaan zorgen.

We hebben namelijk te maken met een flinke bullish divergentie op dit tijdsbestek. We zien dat de bitcoin koers half november een lower low heeft gevormd terwijl we op de RSI juist een higher low heeft neergezet.

Dit in combinatie met de eerste tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken, waar we zo verder op in gaan, biedt kansen voor de komende week tot weken. Verwacht absoluut geen wonderen en mogelijk een aantal groene weken op rij is nog geen garantie dat de bearmarkt ten einde is.

TIP: de top 7 Altcoins die in 2023 flink kunnen stijgen! Je vindt het volledige artikel hier!

Een bearmarkt rally zou potentieel de koers omhoog kunnen duwen in de richting van de 200 MA’s. De MA’s bevinden zich maar liefst 45% boven de huidige koers, rond $24.500. Maar stel, we worden hier (als we er al weten te komen) afgewezen (bearish retest) en vormen dus ook een lower low, dan hebben we nog altijd te maken met een bearish markstructuur op dit hoge tijdsbestek.

Daarnaast hebben we ook nog te maken met een fragile cryptomarkt, waarbij bijvoorbeeld een volgend faillissement van een exchange, binnen de kortste keren een potentiële rally kan omdraaien in een flinke dump. Voorzichtigheid blijft geboden en hou hier dus ook rekening mee als je besluit een positie in te nemen.

Bitcoin 4 uursgrafiek | voorzichtige tekenen van kracht

Bitcoin worstelt nog altijd met weerstand rond $17.000. Met als enige lichtpunt dat we er inmiddels wel in geslaagd zijn de eerste 4 uurskaarsen te sluiten boven de 200 MA’s.

Op dit tijdsbestek zien we goed terug hoeveel hobbels we nog gaan tegen komen wanneer de bullish divergentie op de weekgrafiek de komende periode daadwerkelijk gaat uitspelen. Als eerste serieuze test krijgen we $18.600 (+9.5%), voormalig range low van de vijfmaandenlange prijsrange. Vervolgens het midden van de prijsrange $20.550 (+21%) en tot slot range high $22.500 (+33%).

Wanneer we verder inzoomen op de 4 uursgrafiek dan zien we dat we in ieder geval wel een duidelijk invalidatiemoment hebben. Dit is dus het moment waarop we onze verwachtingen noodgedwongen bij moeten stellen.

Daarnaast willen wij niet diegene zijn die aan de zijlijn staan toe te kijken wanneer de huidige voorzichtige uptrend zich verder ontwikkeld en uiteindelijk zorgt voor een terugkeer in de grote prijsrange $18.600 – $22.500.

Er zijn twee scenario’s die we in de gaten houden voor een mogelijke long positie:
1. We weten direct door weerstand $17.000 heen te breken.
2. We zien dit weekend eerst nog een kleine beweging (-075%) naar beneden om de hoogste koers van maandag $16.799 te gaan testen. in combinatie met de diagonale trend supportlijn (zwarte stippellijn).

Voor beide scenario’s geldt dat we een strakke stoploss hanteren vlak onder de wick van vrijdag (zie ronde lijn). Waarbij de openingskoers van begin van de week $16.617 een prima optie is. In geval van scenario 1 betekent dit een verlies van slechts -2.25% en in geval van scenario 2 van -1.1%.

Binance Coin (BNB) 4 uursgrafiek | trade setup met weinig risico

BNB bevindt zich tevens in een prijsrange $239- $298. Half december kwam de koers kort onder de range terecht om al vrij snel weer terug te keren in range (tijdelijke afwijking). Dit impliceert dat we komende periode verder omhoog kunnen gaan bewegen richting de bovenkant van de prijsrange.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Daarnaast is BNB net als bitcoin er recent in geslaagd de 200 MA’s terug te winnen en hier de afgelopen dagen succesvol support te vinden. Dit alles maakt BNB interessant voor een trade met weinig risico:

Entry:  $260
TP 1:   $268
TP 2:   $282
TP 3:   $298
SL:      $254 (slechts -2.31%)

DOT weekgrafiek | cruciaal support lijkt stand te houden +50%?

DOT/USDT trok mijn aandacht door onderstaande weekgrafiek. DOT heeft recent met succes support weten te houden van het laatste supportgebied op dit tijdsbestek. Daarnaast hebben wij bij DOT eigenlijk nog nauwelijks een bounce of een rally gezien, vanaf het dieptepunt slechts 10% gestegen.

Wanneer we verder inzoomen op de 4 uursgrafiek dan zien we dat DOT in tegenstelling tot bitcoin en BNB er nog niet in geslaagd is om de 200 MA’s terug te winnen. Je kunt ervoor kiezen om pas een positie in te nemen wanneer ook DOT boven de MA’s weet uit te komen. Ben je bereidt meer risico te nemen dan kan een entry rond de huidige koers ook een prima optie zijn.

DOT zou potentieel harder kunnen stijgen dan BNB, maar is dus ook een trade met meer risico. Laat ik het vooral nog maar eens herhalen, de cryptomarkt piept en kraakt aan alle kanten. Dus houd dit vooral in je achterhoofd en weeg dit mee in bijvoorbeeld je positiegrootte.

Want het beschermen van je vermogen blijft de belangrijkste doelstelling gedurende een bearmarkt!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

  • Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
  • Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Laat een bericht achter