Top 7 Altcoins 2023

Crypto Update: de top 7 Altcoins die in 2023 flink kunnen stijgen

We nemen in willekeurige volgorde de top zeven Altcoins door die zeker de moeite zijn om in 2023 goed in de gaten te houden.

Aan de hand van de daggrafiek bekijken we wat een interessant prijsgebied is om desbetreffende Altcoin aan je lange termijn portfolio toe te voegen. Het gaat dus om een lange termijn investering van mogelijk één jaar of langer voordat maximaal rendement behaald wordt.

De meeste Altcoins uit de top 7 zullen nog 15% tot 25% moeten dalen voordat ons interessegebied daadwerkelijk bereikt gaat worden. Gezien de huidige onzekere tijden in de cryptomarkt is het niet ondenkbaar dat dit ergens in het eerste kwartaal van 2023 ook echt gebeurd.

Mocht dit niet het geval zijn, dan blijven dit Altcoins die de moeite waard zijn om te volgen en zullen we tegen die tijd de interessante prijsgebieden updaten.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

1. Chainlink (LINK)

Link/usdt begeeft zich al ruim zeven maanden in de prijsrange $5.530 – $9.640. Op dit moment handelen we aan de onderkant van de zevenmaandenlange prijsrange rond $5.530.

De komende weken houden we goed in de gaten of LINK kort neerwaarts uitbreekt uit de prijsrange (tijdelijke afwijking), om vervolgens vrij snel weer terug te keren in de range voor meer opwaartse potentie.

We zetten een prijsalert op $5.00, zodat we tijdig kunnen reageren wanneer de koers daadwerkelijk ons groene interessegebied $4.60 – $4.90 aantikt.

Link heeft vanaf zijn hoogtepunt op 11 mei 2021 ($53.00) een correctie doorgemaakt van nagenoeg 90%.

Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat de kloof overbrugt tussen blockchaintechnologie en gegevens uit de echte wereld. Het dient als middleware om externe data naadloos te koppelen aan blockchain technologie.

Meer te weten komen over Chainlink en waarom Chainlink een interessant project is? Check hier de officiële website van LINK.

2. Shiba Inu (SHIB)

Shiba nadert ons groene interessegebied rond $0.00000716. Vanaf de huidige koers zou Shiba circa 11% moeten dalen om ons interessegebied daadwerkelijk aan te tikken.

In 2021 is het gebied rond $0.00000716 al relevant gebleken. Maar ook recenter,  maar ook recent op 18 juni 2022 wist Shiba hier, na een correctie van maar liefst 92%, succesvol support te vinden.

Zoals je ook in onderstaande grafiek kunt zien verscheen Shiba op 2021 op het crypto toneel. Vanaf eind september 2021 ging het erg hard en steeg Shiba in de weken erna met maar liefst 1150%.

In 2023 wordt het project Shibarium gelanceerd wat de Shiba Inu-community een schaalbare en veilige manier van transacties met SHIB zal bieden.

Meer te weten komen over Shiba Inu (SHIB)? Check hier de officiële website.

3. Ripple (XRP)

Wellicht niet iedereen zijn favoriet maar is er toch zeker één om in de gaten te houden in 2023. Voor XRP hebben we zoals je kunt zien in onderstaande grafiek twee interessegebieden:
1. Het gebied rond 0.2980 (-11% onder huidige koers)
2. Het gebied rond 0.2430 (-28% onder huidige koers)

Gezien de huidige onzekerheden in de cryptomarkt kan het goed zijn om je kooporders te verdelen over de twee interessegebieden.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Maar waarom zou XRP flink gaan stijgen in 2023?
XRP is het onderwerp van een langdurige rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel dit misschien negatief klinkt, geloven velen dat XRP zonder vervolging uit de rechtszaak zal komen. Als gevolg hiervan zal XRP goedkeuring krijgen van Amerikaanse toezichthouders, wat zou kunnen resulteren in een aanzienlijke stijging.

Ripple, het bedrijf dat XRP heeft gemaakt, heeft al partnerschappen met grote financiële instellingen als JP Morgan en de Bank of England. Deze partnerschappen weerspiegelen de waarde van RippleNet, omdat het kan helpen om het wereldwijde financiële systeem efficiënter te maken. Als gevolg hiervan verwachten investeerders grote winsten voor XRP als het de SEC met succes overwint en deze waarde waarmaakt.

Meer te weten komen over Ripple (XRP)? Check hier de officiële website.

4. Decentraland (MANA)

Recent heeft MANA belangrijk support rond $0.3750 verloren zien gaan het eerst volgende supportgebied rond $0.2400 is ons interessegebied. Om daadwerkelijk het interessegebied te bezoeken zal MANA nog een kleine 17% moeten dalen.

Sinds het hoogtepunt van Mana $5.90 op 25 november 2021 heeft de koers reeds een correctie meegemaakt van ruim 95%. Terwijl in de maanden ervoor MANA maar liefst 7.750% wist te stijgen.

Decentraland (MANA) is een virtual reality-wereld die eigendom is van zijn gebruikers. Het bestaat als onderdeel van de Ethereum-blockchain. De digitale valuta, MANA, is het ruilmiddel op het Decentraland-platform en de drijfveer achter Decentraland. Creëer, verken en handel in de allereerste virtuele wereld die eigendom is van zijn gebruikers.

Meer te weten komen over Decentraland (MANA)? Check hier de officiële website.

5. Ocean Protocol (Ocean)

Ocean heeft in 2022 echt alle supportlevels verpulvert zien worden en heeft sinds de lancering eind 2020 nog nooit zo laag gestaan. Mochten we het eerste kwartaal van 2023 nog een flinke correctie krijgen op de cryptomarkt zal Ocean hoogstwaarschijnlijk opnieuw zijn dieptepunt van eind november 2022 gaan opzoeken.

Ons interessegebied begeeft zich dan ook rond $0.12. Vanaf de huidige koers zal Ocean dan nog wel 25% moeten gaan dalen. Het zetten van een prijsalert kan in ieder geval nooit kwaad!

Het hoogste punt van Ocean dateert alweer van 10 april 2021 met een koers van $1.95. Dit betekent dat Ocean vanaf zijn hoogtepunt een correctie heeft gehad van maar liefst 94%.

Data: The New Asset Class
Ocean Protocol (OCEAN) is een soort marktplaats waar verschillende data openbaar gemaakt worden. Daar waar grotere spelers een monopolie hebben op deze data, kunnen ook kleine startende ondernemers bij Ocean Protocol data kopen en delen met andere bedrijven om zo toch te beschikken over een grotere databank. Dit met als doel alle nodige data met betrekking tot artificiële intelligentie toegankelijk te maken.

Meer te weten komen over Ocean Protocol (Ocean)? Check hier de officiële website.

6. VeChain (VET)

Recent heeft VET belangrijk support rond $0.02 verloren zien gaan. Het eerst volgende supportgebied op de daggrafiek, wat tevens ons interessegebied is, bevindt zich rond $0.0115. Om ons interessegebied te raken zal VET eerst nog circa 26% moeten dalen. Maar ook hier geldt dat het zetten van een prijsalert geen kwaad kan.

VET heeft sinds zijn hoogtepunt ($0.27893) in april 2021 een correctie doorgemaakt van ruim 94%.

VeChain (VET) is een cryptocurrency die wordt gebruikt bij transacties op de VeChainThor-blockchain. VeChainThor is een van de eerste blockchains met een specifiek gebruiksdoel in de ‘echte economie’.

VeChain focust zich met name op de supply chain. Ze willen de authenticiteit (echtheid) van goederen waarborgen met hun use-case. Het doel is om de supply chain wereld op zijn kop te zetten.

Meer te weten komen over Vechain (VET)? Check hier de officiële website.

7. Cardano (ADA)

ADA heeft half november 2022 belangrijk support op de daggrafiek rond $0.335 verloren zien gaan. Het eerst volgende supportgebied en tevens ook ons interessegebied om wat extra Cardano aan onze portfolio toe te voegen is het gebied $0.18 – $0.20.

ADA bereikte na een stijging van maar liefst 1.700% vanaf dieptepunt coronacrash (maart 2020) op 3 september 2021 zijn hoogtepunt van $3.096. In de maanden daarna heeft er reeds een correctie plaatsgevonden van 92%.

Meer te weten komen over Cardano (ADA)? Check hier de officiële website.

Overige Altcoins om dit jaar in de gaten te houden:

  • Polygon (MATIC)
  • Ethereum (ETH)
  • Band Protocol (BAND)
  • PolkaDot (DOT)
  • NEAR Protocol (NEAR)
  • Oasis Network (ROSE)

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Laat een bericht achter