Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Cruciaal moment

Rond half mei is bitcoin na een flinke stijging in het huidige trendkanaal terecht gekomen (zie grafiek 1). Het trendkanaal heeft een bovenste weerstandslijn van $8.950. Een vrij sterk middenlijn verdeeld het kanaal in twee gedeelten. De middellijn ligt rond $8.245 en de onderste supportlijn ligt op $7.667.

Aan het begin van vorige week, op 3 juni, schommelde de koers nog in het bovenste gedeelte van het trendkanaal. Nadat bitcoin maandagavond met ruim -11% onderuit ging, testte de koers voor de eerste keer de onderkant van het trendkanaal op $7.667. De rest van de week bleef de koers schommelen in het onderste gedeelte van het trendkanaal. De hoogste koers afgelopen week was op 7 juni met $8.135.

Cruciaal moment voor Bitcoin

Er zijn twee belangrijke factoren die laten zien dat er op korte termijn een cruciaal beslissingspunt aan zit te komen voor bitcoin.

1. Moving Average Ribbon

De Moving Average Ribbon duwt de koers de laatste week voorzichtig naar beneden. De Ribbon lijn is de afgelopen week rood gekleurd omdat deze nu fungeert als weerstand en de koers naar beneden drukt. De week ervoor was de MA Ribbon nog groen en fungeerde toen als support en duwde de koers juist omhoog. Als we naar de grafiek kijken zien we dat de Ribbon naar beneden komt en op korte termijn de supportlijn van $7.667 zal treffen. Op dat punt zal Bitcoin een belangrijke beslissing moeten nemen. Bitcoin weet of door de Ribbon heen te breken (bullish) of de Ribbon duwt bitcoin verder naar bedenken (bearish).

2. Fibonacci Levels

De Fibonacci Retracement is het tweede belangrijke punt die we de komende dagen in da gaten moeten houden. Op dit moment houdt de supportlijn van $7.667 nog steeds stand. Als we vanaf het dieptepunt in 2019 ($3.118) de Fibonacci Retracement tool inzetten en meten tot aan het hoogtepunt in 2019 ($9.112) zien we de verschillende Fibonacci levels (grafiek 2). We zoomen in op het Fibonacci level 0.236 op $7.697. Deze lijn komt nagenoeg overeen met de huidige supportlijn van het trendkanaal en dit is uiteraard geen toeval. Als bitcoin geen stand houdt en door de supportlijn heen breekt is een verdere koersdaling te verwachten. Als we kijken naar het volgende Fibonacci Level is dit 0.382 ($6.822), vervolgens 0.5 ($6.115) en 0.618 ($5.408).

Meer weten? Zie mijn artikel over Fibonacci Retracements?

Mijn verwachting

Als ik de verschillende technische indicatoren bekijk lijkt het sentiment op korte termijn meer bearish dan bullish. Mijn verwachting is dan ook dat de huidige supportlijn van $7.667 geen stand houdt. De koers heeft de afgelopen week al minstens vier keer de supportlijn getest, de kans dat we er doorheen gaan breken wordt steeds groter. Bitcoin zal de komende week en misschien ook wel de week erop, verder wegzakken richting het volgende belangrijke Fibonacci Level van 0.382 op $6.822. Daarna wordt het interessant om te zien of bitcoin vanaf dit punt wel support weet te vinden en wellicht kan zorgen voor een trendwijziging.

 

Tip voor komende week:
Wees voorzichtig met openstaande altcoin trades, bitcoin zal bij een koersdaling altcoins in eerste instantie mee naar beneden trekken.

1. bitcoin grafiek 10 juni 2019

 

2. Bitcoin grafiek Fibonacci levels

Laat een bericht achter