Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update 12/02/2019

De grote vraag van vandaag is vormen we met Bitcoin een bullish flag formatie of een Bart Simpson patroon?

In de update van gisteren hebben we de bull flag scenario al besproken en een mogelijke target bepaald rond $3.860. Mijn verwachting is dat naarmate het langer blijft duren voordat we een uitbraak zien, de kans ook steeds kleiner wordt. De formatie verliest na verloop van tijd zijn kracht.

Bart Simpson patroon

Veel in het nieuws is op dit moment dat de koers een zogenaamde Bart Simpson patroon aan het maken is. Een Bart Simpson patroon kenmerkt zich door een flinke koersstijging. Gevolgd door een periode waarin de koers consolideert (geringe koers schommelingen), dit is de fase waar we de afgelopen dagen in zitten. Om het patroon compleet te maken zal de koers tenslotte flink moeten dalen naar het niveau van voor de uitbraak rond $3.300. Wat we vervolgens zien lijkt op het kapsel van… inderdaad Bart Simpson. (Zie kapsel Bart Simpson hieronder en gelijkenissen in de grafiek).

Mijn verwachting

Ik verwacht dat het nog 1 tot 2 dagen zal duren voordat Bitcoin gaat kiezen welke kant we op zullen gaan. Wat er daarna gaat gebeuren is moeilijk te zeggen, Ik schat dat de kansen voor een opwaartse of neerwaartse uitbraak echt gelijk. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik niet direct een grote dump verwacht zoals bij een Bart Simpson patroon het geval zal zijn. Bij een neerwaartse uitbraak verwacht ik eerder een correctie naar in eerste instantie het belangrijke support level rond $3.525. Het is dan van groot belang dat Bitcoin hier support vind om bullish te kunnen blijven op korte termijn.

Hou de koers voor de komende dagen goed in de gaten en laten we hopen dat Bitcoin besluit een bullish move te gaan maken. Fijne avond!

Laat een bericht achter