Bulls en Bears Controlepunt

Bitcoin Update: bulls en bears blijven strijden om controlepunt

Door de lichte koersdaling (-2%) van vannacht heeft de koers een belangrijk prijsniveau met succes als support getest en dit is goed nieuws voor de bulls. Vanaf hier kan bitcoin op jacht naar de $60.000 grens voor een volwaardig V-vormig herstel.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Bitcoin daggrafiek | boven controlepunt

We handelen op dit moment nog altijd boven het controlepunt (POC) op $56.393. Dit controlepunt is op basis van de VPVR (volumeprofiel) en is het prijsniveau met het hoogste handelsvolume binnen de prijs range $46.000 – $63.000. Vannacht hebben we met succes dit controlepunt getest als support (bullish retest). Zolang we ons boven het controlepunt begeven en op dit punt support blijven vinden hebben de bulls de controle in handen. Mochten we de komende uren/dagen het controlepunt als support verliezen dan trekken de bears langzaam de controle naar zich toe.

Bitcoin daggrafiek | boven controlepunt
Bitcoin daggrafiek | boven controlepunt

Bitcoin 4 uur | op jacht naar $60.000

Nu we de afgelopen uren met succes het supportgebied rond het controlepunt, alsmede de 200 MAs MA’s hebben getest (zie !). Zijn het de bulls die nog altijd de controle volledig in hadden hebben. Dit is een belangrijke trendwijziging vergeleken met de afgelopen weken toen de bears het nog voor het zeggen hadden. Zolang we boven de POC blijven ($56.393) en de 200 MA’s niet als support verliezen wordt de kans op een V-vormig herstel met de dag groter.

De situatie veranderd als we het prijsniveau rond het controlepunt $56.393 en de 200 MA’s verliezen. Want dan kan een verdere terugval mogelijk zijn. Het scenario van een V-vormig herstel kan dan terug de koelkast in.

Bitcoin 4 uur | op jacht naar $60.000
Bitcoin 4 uur | op jacht naar $60.000

Meer informatie over het V-vormig herstel, zie mijn Bitcoin Analyse voor Bitcoin Magazine NL.

Maar niet alle hoop is direct verloren zolang de huidige bullish markstructuur op de tijdsbestek in tact blijft (higher highs en higher lows). Een volgende higher low zal in ieder geval boven ons meest recente low van $52.300 moeten liggen.

Het is op dit moment niet waarschijnlijk dat de trend zal veranderen en kunnen we de komende dagen omhoog gaan kijken, als eerste naar het weerstandsgebied vlak onder de $60.000 en vervolgens het weerstandsgebied rond $61.500.

Bitcoin 4 uur | op jacht naar $60.000
Bitcoin 4 uur | op jacht naar $60.000

Bitcoin 1 uur | 200 MA’s blijven volgen

Kijken we nog even kort naar de 1 uursgrafiek. Na het doorbreken van de 200 MA’s volgde een bullish retest en met name de reactie die daarop volgde is het benomen waard. Het is niet voor niets dat in de Bitcoin Updates deze voortschrijdende gemiddelden vaak benoemd worden, ze worden namelijk gebruikt als sterke ondersteuning of weerstand. In de huidige bullrun zien we dat de koers deze MA’s vaak gebruikt om lokale bodems te vormen. We blijven deze 200 MA’s op met name de 4 uurs- en 1 uursgrafiek, ook de komende tijd, nauwlettend volgen.

Mochten we de komende dagen toch het support gebied rond het controlepunt $56.393 verliezen als support dan kan de 200 EMA ($55.000) of de 200 MA ($53.700) de uptrend nog redden. De marksituatie veranderd naar bearish als we onder beide MA’s en onder de $52.300 uit komen, want dat zou betekenen dat de markstructuur op de 4 uursgrafiek gewijzigd is van bullis naar bearish.

Meer informatie over het volumeprofiel en het controlepunt (POC) zie: vorige update.

Bitcoin 1 uur | 200 MA's blijven volgen
Bitcoin 1 uur | 200 MA’s blijven volgen

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

Laat een bericht achter