Bitcoin Dominantie Altseason 2021

Bitcoin Dominantie: Altseason 2021 is volop gaande!

Deze update staat volledig in het teken van de Bitcoin Dominantie en Altseason 2021. De bitcoin dominantie zit sinds het begin van dit jaar overduidelijk in een neerwaartse trend. Dit zien we de laatste weken goed terug, want altcoins zitten in de lift en veroveren steeds meer terrein. Hoelang Altseason 2021 nog gaat duren? Dat weet niemand. Maar wat je wel wilt weten is wanneer je kunt zien dat de trend gaat wijzigen. Dit stelt je namelijk in staat om op tijd behaalde winsten te verzilveren.


Update 13 juni 2021 – Altcoins worstelen met toenemende BTC-dominantie

De bitcoin dominantie is vanaf 8 juni flink toegenomen en dit is absoluut iets om rekening mee te houden wanneer je handelt in altcoins v.s. bitcoin.

Het volledige artikel vind je hier.


Bitcoin Dominantie | weekgrafiek

Onderstaande weekgrafiek geeft ons een goed beeld van hoe de bitcoin dominantie zich ontwikkelde nadat bitcoin een all-time high heeft neergezet. Opvallend is dat in 2017 na het bereiken van een all-time-high de bitcoin dominantie in een duikvlucht naar beneden maakte. In een periode van slechts 5 weken zakte de bitcoin dominantie van 71% naar een dieptepunt van 35%. Altcoins stegen in die periode tot ongekende hoogte. Goed voorbeeld van toen is Etheruem, die met een stijging van maar liefst 13.400% als een raket omhoog ging.

> koop crypto direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Sinds het bereiken van een nieuw hoogtepunt in 2020 is dominantie dominantie al in een sterke neerwaartse trend terechtgekomen. Maar wat we niet eerder gezien hebben is dat gedurende deze neerwaartse trend bitcoin in april 2021 toch nog een nieuw all-time-high weet neer te zetten, een soort van verlate reactie.

De huidige sterke neerwaartse trend van de bitcoin dominantie is al begin van dit jaar ingezet. Met een tijdelijke tussenstop van een aantal weken (zie gele cirkel). De dominantie daalt nu minder hard en de sterke neerwaartse trend houdt aanzienlijk langer aan ten opzichte van altseason eind 2017.

Bitcoin Dominantie | weekgrafiek
Bitcoin Dominantie | weekgrafiek

De trend gaat vroeg of laat weer wijzigen

Zolang de huidige neerwaartse trend aanhoudt kan de bitcoin dominantie verder afnemen tot 45%, 39,5% en mogelijk zelfs richting de 35%. Als dit scenario zicg voordoet zullen we opnieuw verschillende altcoins met honderden en misschien wel duizenden procenten zien stijgen.

Het is belangrijk om de huidige trend van bitcoin dominantie goed te blijven volgen. Want vroeg of laat gaat er een omkeer plaatsvinden en zal de neerwaartse trend ombuigen naar een opwaartse trend. Een structuurwijziging naar bullish is een goed moment om behaalde winsten te verzilveren. Daarnaast een goed moment om met je behaalde winsten weer over te stappen naar bitcoin. Er is sprake van een trendwijziging op het moment dat dominantie een higher low neerzet opgevolgd door een higher high.

Of er al signalen zijn van een aanstaande trendwijziging bekijken we op de 4 en 1 uursgrafiek.

Bitcoin Dominantie | 4 uursgrafiek

Het is moeilijk te voorspellen wanneer de huidige sterke neerwaartse trend van bitcoin dominantie zal wijzigen en Altseason 2021 ten einde komt. Wat we wel weten is dat wanneer dit het geval is altcoins in een korte tijd flink zullen gaan inleveren en dit moment ben je natuurlijk liever voor.

De markstructuur is nog altijd bearish (neerwaarts) en dominantie creëert voortdurend lower highs en lower lows. Op dit moment is er nog geen enkel argument te vinden die op een trendwijziging duidt en begeven we ons nog altijd ruim onder de 200 MA en EMA. Zolang er geen enkele teken is van een aanstaande trendwijziging is de huidige trend de trend en ligt verdere daling van bitcoin dominantie voor de hand.

Gisteren hebben we een bounce omhoog gezien tot in het gebied van 50% dominantie, het ziet er vooralsnog niet naar uit dat dit een eerste teken van een trendwijziging is, maar eerder een opleving binnen de huidige aanhoudende neerwaartse trend.

Bitcoin Dominantie | 4 uursgrafiek
Bitcoin Dominantie | 4 uursgrafiek

Bitcoin Dominantie | 1 uursgrafiek

Aangezien de 4 uursgrafiek ons niet veel meer verteld dan dat we de huidige neerwaartse trend voorzetten, zoomen we in op de 1 uursgrafiek. Want op dit tijdsbestek zullen we als eerste het signaal krijgen van een mogelijke trendwijziging. Het volgen van de dominantie op de 1 uursgrafiek stelt ons in staat om sneller te reageren op belangrijke wijzigingen.

De 200 MA’s op de 1 uursgrafiek zijn belangrijk om in de gaten te houden. Ze hebben gedurende de huidige neerwaartse trend constant als weerstand gediend. Hier vormde dominantie dan ook zijn lokale toppen (zie zwarte pijlen). Het terug vorderen van de 200 MA’s en deze omzetten in support geeft ons een eerste teken dat de trend gaat wijzigingen. Maar tot die tijd, net als op de 4 uursgrafiek, is de kans groot dat de trend voorlopig toch echt neerwaarts blijft en Altseason 2021 nog volop gaande is!

Leestip: Altseason kan slapende reuzen flink omhoog pushen

Bitcoin Dominantie | 1 uursgrafiek
Bitcoin Dominantie | 1 uursgrafiek

Altseason yes or no?

Het is Altseason op het moment dat 75% van de Top 50-munten de afgelopen 90 dagen beter presteerde dan Bitcoin en dit is het geval. Want alleen LINK, XLM, AAVE, XEM en SNX presteerde de afgelopen 3 maanden slechter dan bitcoin en de rest uit de top 50 dus beter. Een interessante website met informatie over Altseason is: Altseason yes or no?

Bitcoin Bier IPA 

*Nieuw* in de Bitcoin Webshop van Nederland: Bitcoin Bier IPA, een fruitige IPA met aangename bitterheid en een fantastisch perzik-aroma. Geniet van de lichtzoete nasmaak en ontdek de veelzijdigheid van hop.

Drink the Rumor, Sell the News!

Proost!

Lekker bij:
BBQ grilled meat en Indiase curry.

Bitcoin Bier IPA 6 pack

Laat een bericht achter