Bitcoin nieuw hoogtepunt

Bitcoin Update: nieuw hoogtepunt, piek bereikt?

Bitcoin eindigt de maand oktober met een nieuw hoogtepunt sinds juni 2019 (€14.100). Oktober is een ijzersterke maand geweest met een stijging van bijna 35%. Gaat bitcoin zijn uptrend voortzetten of is het tijd voor een pullback? In deze Bitcoin Update de belangrijke prijsniveaus om de komende tijd in de gaten te houden. We starten met de weekgrafiek en zoomen vervolgens verder in op de dag- en 4-uur grafiek.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Weekgrafiek – nieuw hoogtepunt en de belangrijke prijsniveaus

In onderstaande weekgrafiek van bitcoin zijn in één oogopslag de meest belangrijke prijsniveaus weergegeven:

$16.137 – ultieme prijstarget wanneer bitcoin zijn huidige uptrend weet voort te zetten en komt overeen met de Fibonacci Level 0.768
$14.100 – nieuw hoogtepunt bitcoin sinds juni 2019, Golden Pocket perfect aangetikt.
$12.290 – voorheen sterke weerstand en nog niet getest als support
$10.520 – sterke supportlijn vlak boven de 200 EMA’s.

Bitcoin nieuw hoogtepunt
Bitcoin | Week Grafiek

Bitcoin daggrafiek – de Golden Pocket

De Golden Pocket verwijst naar de Fibonacci Levels tussen de 0,618 en 0,65. Tijdens een sterke opwaartse trend zien we dat de Golden Pocket de koers als een soort magneet naar dit prijsniveau getrokken wordt. De Golden Pocket komt overeen met $13.350 (61,8%) en $14.041 (65%). In de grafiek hieronder zie je hoe de koers gisteren het hele gebied van de Golden Pocket heeft gevuld (gele zone). De koers vond uiteindelijk weerstand aan de bovenkant van dit gebied rond $14.041 met een pullback als gevolg.

Hoogtepunt Bitcoin
Bitcoin | Daggrafiek

Voor de meeste handelaren is de Golden Pocket een belangrijke zone om met een hoge waarschijnlijkheid een (tijdelijke) piekprijs vast te stellen en hier op in te spelen. Ook nu weer zien we dat wanneer de koers de Golden Pocket weet te bereiken er veel verkoopvolume is. Een prijscorrectie de komende dagen ligt hierdoor het meest voor de hand.

Zie ook de vorige update: weeksluiting boven 12.3K is super bullish, voor meer informatie over de verschillende Fibonacci Levels.

Weerstand nog niet getest als support

Een belangrijk supportgebied om in de gaten te houden bij een prijscorrectie de komende dagen is het gebied tussen $11.930 en $12.290 (groene zone). De afgelopen maanden heeft dit gebied meerdere malen voor weerstand gezorgd. Op 21 oktober wist bitcoin dit weerstandsgebied te doorbreken, dit gebied is daarna nog niet getest als support.

Tot slot hebben we nog de supportlijn rond $10.520 welke zich vlak boven de beide EMA’s bevindt en weer vlak onder de opwaartse trendlijn (stippellijn) die sinds mei 2020 is gevormd.

Zoals eerder gezegd wordt de Golden Pocket gebruikt om met een hoge waarschijnlijkheid een piekprijs vast te stellen, maar dit is uiteraard geen garantie. Wanneer Bitcoin tegen alle waarschijnlijkheid in toch besluit zijn uptrend voort te zetten is $16.137 het ultieme prijstarget, welke overeenkomst met Fibonacci Level 0.786.

Hieronder zien we de verschillen prijsniveaus terug komen op een lager timeframe, namelijk de 4-uur grafiek.

Bitcoin | 4 uur grafiek

WINACTIE | Bitcoin Bier | 6-pack

Bitcoin Bier Winactie

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter