Bitcoin Update: het aftellen is begonnen!

De huidige koersontwikkelingen van bitcoin lijken sterk op die van mei en juni. Na een periode van accumulatie volgt flinke prijsactie, de koers staat op exploderen en dit kan zomaar leiden tot een nieuw hoogtepunt in september. Het aftellen is begonnen! Op korte termijn heeft het heroveren van de 200 MA de hoogste prioriteit voor de bulls. Wist je dat de 200 MA ook bij de bitcoin dominantie een significante rol speelt en jou precies laat zien waar het meeste rendement te halen is? Dit en nog veel meer in een nieuwe Bitcoin Update.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Gevecht om de 200 MA

De afgelopen dagen consolideert de koers tussen de 200 EMA aan de onderkant (support) en de 200 MA aan de bovenkant (weerstand). De Hoogste prioriteit voor de bulls is om de 200 MA te doorbreken zodat deze lijn straks als support kan gaan dienen. Dit betekent automatisch na bijna twee weken weer eens een hoger laagtepunt voor bitcoin. De bears zijn niet van plan de 200 MA zomaar los te laten, terwijl de bulls er alles voor over hebben om dit niveau te heroveren. Het gevecht is op dit moment in volle gang.

Wanneer de bulls er in slagen om vandaag/morgen de 200 MA te heroveren, zou dit de weg vrij maken richting $12.000. Komen de bears als winnaar uit de strijd dan ligt consolidatie tussen beide MA’s de komende dagen voor de hand. Het meest negatieve scenario is als ook de 200 EMA geen stand houdt, verdere koersdaling richting $10.500 ligt dan het het meest voor de hand.

200 MA | 200-day Moving Average | 200-daags gemiddelde
200 EMA | 200-day Exponential Moving Average | 200-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde

Accumulatiefase brengt bitcoin naar nieuw hoogtepunt

Opvallende overeenkomsten tussen de huidige accumulatiefase en die van afgelopen mei en juni (gele boxen). Een accumulatiefase is een periode waarin de koersbewegingen klein zijn. In deze fase zijn veel handelaren hun portfolio aan het uitbreiden en profiteren van de beperkte volatiliteit. Eén ding is zeker, na een periode van accumulatie volgt flinke prijsactie!

Andere overeenkomst is terug te vinden in de RSI (Relative Strength Index). Er is een belangrijke supportlijn in de RSI rond 46.50 (blauwe horizontale lijn). Nadat de RSI rond 21 april support vond op deze lijn volgde een bounce. Uiteindelijk wist de koers in de periode die daarop volgde met circa 46% te stijgen. Vanaf hier kwam de koers in een accumulatiefase terecht in mei/juni. De RSI begon af te zwakken en vond begin juli wederom support op de blauwe lijn en schommelde een aantal weken rond de 46.50 lijn. Toen de RSI op 19 juli weer begon te klimmen steeg de koers in de periode die volgde met circa 33%. Wanneer een vergelijkbaar scenario zich voor gaat doen, zou dit de koers nog in september richting $15.000 gaan brengen.

Uiteraard is er ook een mogelijkheid dat de blauwe supportlijn in de RSI geen stand houdt, in dit geval kan dit voor flinke koersdalingen gaan zorgen. Gezien de huidige (markt)ontwikkelingen en de huidige uptrend op hogere timeframes, is de kans op dit scenario aanzienlijk kleiner.

Bitcoin accumulatiefase

Bitcoin dominantie en 200 MA’s

Ook voor de bitcoin dominantie geldt dat de 200 MA en 200 EMA een significante rol spelen. Je zou kunnen zeggen dat wanneer de bitcoin dominantie zich onder beide trendlijnen begeeft er sprake is van een ‘altseason’. Wanneer de dominantie boven deze lijnen uitkomt het tegenovergestelde en verliezen Altcoins ten opzichte van bitcoin aanzienlijk in waarde. Afgelopen vrijdag ondervond de bitcoin dominantie weerstand precies op de MA’s en dit is de afgelopen maanden al vaker gebeurd, zie gele cirkels in de grafiek hieronder.

Kortom, zolang de bitcoin dominantie zich onder de MA’s begeeft kan het zeer lucratief zijn om in altcoins te traden. Komt de bitcoin dominantie boven de MA’s uit dan is dit het signaal om op te passen. Bij een stijgende bitcoin dominantie zullen altcoins aanzienlijk in waarde dalen ten opzichte van bitcoin.

Bovenstaande wil overigens niet zeggen dat zolang de dominantie zich onder de 200 MA begeeft je all-in kunt gaan op altcoins, risicomanagement blijft ook dan de basis tot jouw succes! Lees hier meer: Winst maken met bitcoin door risicomanagement

Bitcoin Dominantie grafiek

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter