Bitcoin

Bitcoin Update: het gaat om de trend en niet om wat men denkt

Bitcoin heeft deze week zijn uptrend zoals verwacht voortgezet met een stijging van 8.5%. Zolang er geen tekenen van zwakte zichtbaar zijn focussen we ons op het weerstandsgebied net onder de $32.000. Is het een kwestie van tijd voordat ook dit weerstandsgebied doorbroken wordt, of moeten we rekening houden met een correctie?

We beginnen de update net even anders dan je gewend bent met een algemeen stuk over winnaarsmentaliteit en waarom er vandaag de dag nog altijd veel mensen zijn die van de daken blijven schreeuwen dat dit de grootste bulltrap ooit is.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Winnaarsmentaliteit, leren winnen!

De trend staat in onze bitcoin analyses altijd centraal en dat is niet zomaar. De bitcoin koers is sinds het begin van dit jaar al met circa 85% gestegen en gedurende deze stijging hebben we velen analisten van de daken horen schreeuwen dat het gaat om slechts een bearmarkt rally en dat er een flinke dump aanstaande is.

Terwijl deze mensen van de daken bleven schreeuwen dat een flinke correctie aanstaande is, hebben zij een stijging van 85% aan zich voorbij zien gaan. Je zou denken dat het simpel volgen van de trend niet zou moeilijk zou zijn, maar de praktijk laat zien dat dit voor velen nog erg lastig is.

Je kunt nog zulke mooie of ingewikkelde grafieken maken met allerlei soort patronen en indicatoren, maar zolang je het basisprincipe van de trend niet goed kunt hanteren zul je het, ondanks de velen patronen en indicatoren, in de meeste gevallen bij het verkeerde eind hebben. Patronen en indicatoren kunnen overigens wel helpen bij het maken van analyses als je het basisprincipe van de trend goed begrijpt.

Het gaat dus om de trend en niet om wat jij of men denkt. We speculeren niet over een mogelijke bearmarkt rally of het begin van een nieuwe bullmarkt, want als je eenmaal tot de conclusie komt welke scenario de juiste is, heb je een stijging van 85% aan je neus voorbij zien gaan.

Disbelief

De psychologie die hierachter zit wordt goed weergegeven in de Wall Street Cheat Sheet. Wij mensen steken zo in elkaar dat we niet houden van veranderingen en als de bitcoin koers na ruim een jaar flink gedaald is, en ineens flink begint te stijgen, heeft men de neiging om dit niet te kunnen of willen geloven, ook wel disbelief fase genoemd.

Disbelief kan opgevat worden als een vorm van pessimisme waarbij men, met ruim een jaar aan koersdalingen vers in het achterhoofd, verwacht dat nieuwe gebeurtenissen (recente koersstijgingen) ongunstig gaan uitvallen. Anders gezegd velen kiezen er dus voor om de trend niet te volgen, omdat ze er vanuit gaan dat het uiteindelijk toch verkeerd afloopt.

Of het wel of niet verkeerd afloopt weet je van te voren nooit en daarom gebruiken wij hetgeen de grafieken ons op verschillende tijdsbestekken vertellen. Op deze manier bepalen we een duidelijk invalidatiemoment waarop het een stuk minder waarschijnlijk wordt dat de uptrend zich zal voortzetten. Zo voorkomen we dat we een stijging van 85% mislopen en beschermen we ons vermogen, door ons invalidatiemoment, voor het geval de marktsituatie ineens drastisch omslaat.

Wij hanteren al sinds 8 januari 2023 een winnaarsmentaliteit. Dit wil niet zeggen dat wij zijn ingestapt op de exacte bodem. Tenslotte was de koers in de eerste week van het nieuwe jaar al met 22% gestegen. Maar door deze stijging zagen we alle tijdsbestekken unaniem bullish bijtrekken en dit was voor ons het moment om in te stappen en de bullish trend te volgen tot aan de dag van vandaag.

Aantal voorbeelden van bitcoin updates waarbij we voorgaande principes hebben toegepast:

8 januari 2023 – Belangrijke week voor Bitcoin
29 januari 2023 – Slechts 9% verwijderd van nieuwe bullmarkt
26 februari 2023 – Tijdelijke dip of begin van grotere trendwijziging?
19 maart 2023 – Bitcoin lang niet zo bullish geweest, volgende targets $30K-$40K

Bitcoin daggrafiek | weerstand $32.000, support $28.650

Wanneer we kijken naar onderstaande daggrafiek dan zijn er voor de komende periode twee belangrijke prijsgebieden om in de gaten te houden:
1. Het weerstandsgebied net onder de $32.000
2. Het supportgebied rond $28.650

Wanneer we er in slagen het weerstandsgebied net onder de $32.000 te doorbreken bestaat er een reële kans dat we het volgende weerstandsgebied rond $37.000 zullen gaan opzoeken. Dit is tenslotte wat de huidige trend ons verteld. Het weerstandsgebied rond $37.000 bevindt zich 15% boven het weerstandsgebied van $32.000.

Wanneer we in plaats hiervan te maken krijgen met koersdalingen focussen we ons in eerste instantie op het supportgebied rond $28.650. Dit supportgebied bevindt zich circa 7% onder de huidige koers. Het verliezen van support rond $28.650 vergroot de kans aanzienlijk dat we verder zullen afdalen richting het volgende supportgebied rond $25.000. Zolang we niet onder het supportgebied $28.650 uitkomen is er geen enkele reden om bearish te zijn.

Het is overigens niet ondenkbaar dat we net als in mei 2022 (zie zwarte pijl) een aantal weken zullen verblijven tussen het supportgebied $28.650 aan de onderkant en het weerstandsgebied $32.000 aan de bovenkant.

Bitcoin 2 uursgrafiek | perfecte weergave van de trend

Het tijdsbestek welke de trend van de afgelopen weken het beste weergeeft is de 2 uursgrafiek. Kijk maar eens hoe de koers in de afgelopen weken meerdere malen support heeft gevonden van de 200 MA’s.

Daarnaast is opvallend dat de 200 MA’s zich vlak boven de bovenkant ($28.650) van de drie weken lange prijsrange bevinden. Het verliezen van deze MA’s als trendsupport betekent zeer waarschijnlijk ook een terugkeer in de prijsrange. Wanneer dit gebeurt kunnen we ons verblijf boven de range bestempelen als een afwijking.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Conform onze prijsrange analyse betekent een terugkeer in de prijsrange zeer waarschijnlijk een verdere daling richting het midden van de range $27.675 en mogelijk zelfs range low $26.700.

Voormalig range high $28.650 komt overigens weer mooi overeen met het supportgebied rond $28.650, zoals besproken bij de daggrafiek en zou om die reden een cruciale rol kunnen gaan spelen ergens in de komende week tot weken.

Zolang trendsupport van de 200 MA’s standhoudt gaan wij er vanuit dat het doorbreken van het weerstandsgebied net onder de $32.000 slechts een kwestie van tijd is.

Altcoin Watchlist Update | Super +18.5%, AVAX +8.27% en LINK +14.5%

In de vorige update hebben we een aantal Atcoins besproken om in de gaten te houden. Hoe hebben deze Altcoin het de afgelopen periode gedaan?

SUPER/USDT

In de vorige update zeiden we: ‘recent uitgebroken boven de 200 MA’s (4 uur) en heeft zeker nog ruimte om verder te stijgen. Een entry vlak boven de 200 MA’s zou ideaal kunnen zijn zolang bitcoin niet neerwaarts uit de prijsrange breekt.’

Bitcoin is niet neerwaarts uitgebroken, ons instapmoment is geraakt en hebben vervolgens een stijging van 18.5% gezien.

Je kunt er nu voor kiezen om je stoploss minimaal gelijk te zetten aan je entry of iets hoger vlak onder de 200 EMA.

AVAX/USDT

In de vorige update zeiden we: ‘een aantal dagen geleden uitgebroken boven de 200 MA’s (4 uur) die nu als trendsupport dienen. Echter bevindt AVAX zich momenteel vlak onder sterke weerstand. Het doorbreken van het weerstandsgebied rond $18 zou een goed moment kunnen zijn om een positie in te nemen. Tenslotte hebben we vanaf dit punt te maken met een opwaartse trend op alle tijdsbestekken’

AVAX is door het weerstandsgebied rond $18 gebroken en hebben vervolgens een stijging van 8.3% gezien. Dit valt eerlijk gezegd tot op heden nog een beetje tegen. Het is verstandig om je stoploss minimaal gelijk te zetten aan je entry en zo zonder risico de trade te laten lopen.

LINK/USDT

In de vorige update zeiden we: ‘LINK/USDT begeeft zich net als bitcoin in een prijsrange en handelt vlak onder range high $7,60. Een uitbraak uit de range of een hertest van de 200 MA’s zouden goede instapmomenten kunnen zijn. LINK probeert op de daggrafiek de 200 MA’s om te zetten in support en als dit lukt is er absoluut heel wat ruimte om verder te kunnen stijgen.’

Ons ideale instapmoment, het hertesten van de 200 MA’s is geraakt en hebben vervolgens een stijging van 14.5% gezien. Nog steeds zijn we van mening dat LINK nog voldoende ruimte heeft om verder te stijgen. Het verhogen van je stoploss naar entry is overigens wel verstandig, je weet tenslotte nooit wat er gebeurd.

Tot slot hadden we in de vorige update ook STX meegenomen, echter is onze stoploss geraakt en hebben we een verlies van 4.5% moeten nemen. Wel zo transparant dit ook netjes te benoemen!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter