Bitcoin Kado

Bitcoin Update: laat je niet gek maken!

De bitcoin koers zat afgelopen week overduidelijk in een downtrend. Voor veel Youtubers en andere analisten reden om met prachtige oneliners de aandacht te trekken en paniek te zaaien. In deze update laat ik jou zien waarom er absoluut geen reden voor paniek is! De breakout waar iedereen het over had, is helemaal geen breakout en bitcoin begeeft zich nog steeds in bullish territorium!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Opwaartse trendlijn doorbroken

Bitcoin is er afgelopen week niet in geslaagd om weer boven de 200 MA en EMA uit te komen en te blijven (rode kruis). Met als gevolg dat de koers onder de opwaartse trendlijn vanaf begin augustus is uitgekomen. Gister was daar dan eindelijk de verwachte bounce (zwarte pijl) rond $11.400. Dit is een belangrijk prijsniveau om vast te houden. Vanaf hier kan bitcoin de komende dagen een nieuwe poging gaan doen om alsnog boven het gebied van de 200 MA en EMA uit te komen. De prijsontwikkeling op de 1-uursgrafiek (korte termijn) is inderdaad bearish, maar vergeet niet dat de algehele marktstructuur nog steeds bullish is!

Het was geen breakout

Afgelopen week zat de koers in een downtrend en afgelopen vrijdag was daar volgens vele de neerwaartse uitbraak uit de rising wedge of opwaartse trendkanaal. Jullie hebben ze ongetwijfeld voorbij zien komen: “20% dump before bullrun” of “Bitcoin bearisch breakout” en ga zo maar door. In de grafieken hieronder laat ik jou zien dat er helemaal niet zoveel aan de hand is. In mijn ogen heeft er ook geen breakout plaatsgevonden, om één simpele reden: de breakout is nooit bevestigd met een piek in volume, zie grafiek hieronder.

Bitcoin breakout

4-uursgrafiek nog steeds bullish

Wanneer we naar de 4-uursgrafiek hieronder kijken zien we een aanzienlijk positiever beeld ten opzichte van de 1-uursgrafiek. Met de wetenschap dat er geen breakout heeft plaatsgevonden kijken we met een andere blik naar onderstaande 4-uursgrafiek. Wat is er gaande? Op dit moment is het nog steeds zo dat de koers hogere hoogtepunten (paarse pijlen) en hogere laagtepunten (zwarte pijlen) weet neer te zetten. De prijsontwikkelingen van de afgelopen dagen hebben hier geen verandering in gebracht. Wanneer bitcoin straks wederom een hoger hoogtepunt neerzet zullen de oneliners er opeens weer heel anders uit zien.

Daarnaast is te zien dat de koers zich nog steeds boven de 200 MA en EMA bevindt (bullish). Voor nu houdt de koers stand boven het supportgebied rond $11.400. Meest positieve scenario voor de komende dagen is een nieuwe poging de $12.000 grens te doorbreken. Minder positief, echter nog steeds geen ramp, is wanneer de koers onder het supportgebied uitkomt en de beide EMA’s zal gaan testen. De laatste keer dat de koers zich rond het prijsniveau van de 200 EMA’s bevond is alweer ruim een maand geleden (21 juli).

Bitcoin dominantie in downtrend

Sinds begin juli is de bitcoin dominantie in een downtrend terecht gekomen, maar eigenlijk is deze trend al gaande sinds de bitcoin halving van 13 mei. De bitcoin dominantie schommelt binnen een neerwaartse trendkanaal, zie grafiek hieronder. Zolang de bovenkant van het trendkanaal niet doorbroken wordt zal de neergaande trend nog wel even doorgaan. Dit is uiteraard goed nieuws voor de altcoins. Hou er wel rekening mee dat ook binnen het huidige trendkanaal er tevens oplevingen kunnen zijn, wanneer deze samen gaan met een sterk stijgende of dalende bitcoin koers, kunnen altcoins in korte tijd ook flink in waarde dalen.

bitcoin dominantie

We zijn allemaal actief op de cryptomarkt met één en hetzelfde doel, namelijk winst maken! De basis voor het maken van winst met bitcoin is risicomanagement, ik kan het niet vaak genoeg herhalen.

Meer weten over risicomanagement? Lees ook eens: Winst maken met bitcoin? Risicomanagement!

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter