Bitcoin Kerst Bullish

Bitcoin Update: Na Drie Jaar Eindelijk Weer een Bullish Kerst in Zicht?

Bitcoin staat op een cruciaal kruispunt, schommelend net onder de sterke weerstandsgrens van $44.300. Met de feestdagen in aantocht, vragen velen zich af: zal deze kerstperiode getekend worden door optimisme, met Bitcoin die weerstand breekt en zijn weg omhoog naar $51.000 vervolgt?

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie: Ontdek Unieke Bitcoin Gifts in Dé Bitcoin Webshop voor Nederland en België!

We moeten echter niet uit het oog verliezen dat de cryptomarkt vol verrassingen zit. Daarom zijn we voorbereid op elk scenario, ook als de kerstdagen minder positief uitpakken dan gehoopt. In dit artikel verkennen we deze kritieke fase in detail en bespreken we belangrijke prijsniveaus, zodat je volledig geïnformeerd bent, wat kerst 2023 ook mag brengen!

Bitcoin (BTC) daggrafiek | Kersttrends in Bitcoin

Nu kerst bijna voor de deur staat, blikken we aan de hand van de daggrafiek terug op de afgelopen twee jaar van kerst, om de bewegingen en trends in de Bitcoin-markt te analyseren.

In de onderstaande daggrafiek tonen de verticale stippellijnen snel en duidelijk hoe de situatie was tijdens de afgelopen kerstdagen:

Kerst 2021 – $50.800
Kerst 2022 – $16.800
Kerst 2023 – $43.600

Voorafgaande aan de kerst in 2021 bereikte de bitcoin koers in november zijn al-time-high van $ $69,044. Er volgde een neerwaartse trend en tijdens de kerstdagen schommelde de koers rond het supportgebied van $51.000, vlak boven de 200 MA’s.

De neerwaartse trend hield aan en al vrij snel verloren we de 200 MA’s als belangrijk trendsupport en hier verbleven we tot een kerst 2022 onder. De koers schommelde tijdens de kerst van 2022 rond $16.800.

Twee perfecte instapmomenten in 2023

Pas in januari 2023 slaagden we erin de 200 MA’s terug te winnen, zie gele cirkel, en dit was voor ons een eerste teken dat de langdurige bearish trend doorbroken werd. Vanaf dit eerste instapmoment hebben we in de maanden erna de koers met 112% zien stijgen.

Ons tweede instapmoment deed zich voor in oktober, nadat we een korte periode onder de 200 MA’s hadden doorgebracht, zoals te zien is aan de gele cirkel. Sinds dat tweede instapmoment staan we nog steeds 59% in de plus.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Zolang de opwaartse trend aanhoudt, richten we onze aandacht op het volgende weerstandsniveau, dat zich bevindt rond de $51.000.

Als we naar de ondersteuningsniveaus onder ons kijken, zien we eerst het belangrijke steungebied rond de $38.000, ongeveer 14% lager dan de huidige koers. Daar weer onder vinden we het cruciale trendsupport van de 200 MA’s in combinatie met het supportgebied rond de $30.000, ongeveer 30% onder de huidige koers.

Het is niet wenselijk om te wachten op een daling van 14% tot 30% voordat we concluderen dat de trend mogelijk verandert. Het is verstandiger om eerder signalen te herkennen die kunnen wijzen op een mogelijke trendomslag. Hiervoor gebruiken we kortere tijdsintervallen.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek | De Rol van de 200 MA’s

Traditioneel laat Bitcoin een sterke connectie zien met de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek. Tijdens eerdere bullmarkten of significante uptrends merkten we vaak op dat de 200 MA’s fungeerden als een vangnet voor korte dalingen (dip of correctie) binnen een opwaartse trend.

Toch, bij een recente analyse van de 4 uurgrafiek, is het duidelijk dat Bitcoin in de afgelopen twee maanden de 200 MA’s niet heeft benaderd of bereikt.

Een ander interessant punt is dat de 200 MA’s overeenkomen met de onderste limiet van onze prijsklasse, die ligt tussen $40.800 en $44.300. Indien de MA’s als steun wegvallen, samen met een doorbraak onder de ondergrens van de prijsklasse, zou dat ons aanzetten tot het herzien van onze positieve vooruitzichten.

Dit kritieke invalidatiepunt ligt 7% onder de huidige marktprijs, wat beduidend handiger is in vergelijking met de dalingen van 14% tot 30% die we eerder in de daggrafiek hebben geanalyseerd.

Bitcoin (BTC) 3 uurgrafiek | Potentiële Trendwijzigingen

Bij nadere inspectie van de 3 uurgrafiek wordt duidelijk dat de 200 MA’s de recente trend in deze periode het nauwkeurigst weerspiegelen. Opvallend is dat deze MA’s tijdens de opwaartse trend herhaaldelijk hebben gediend als steun tijdens kortstondige neerwaartse bewegingen.

Een recent voorbeeld is te vinden rond 18 december, aangegeven met een zwarte pijl, waar de MA’s en de onderkant van onze prijsrange elkaar ontmoetten en getest werden. Een breuk van de MA’s in deze tijdsspanne zou betekenen dat we voor het eerst in meer dan twee maanden onder dit niveau terechtkomen. Dit zou ons ertoe aanzetten om onze positieve voorspellingen te heroverwegen, gezien het een significante afwijking zou zijn van de trend in de laatste maanden.

Dit belangrijke moment van trendomkering ligt op 4.77% onder de huidige koers, wat handiger is dan de 7% in de 4-uurs grafiek en de fluctuaties van 15% tot 30% die in de daggrafiek zijn geobserveerd.

Voor de komende feestdagen focussen we ons op de volgende potentiële scenario’s:

– Het voortzetten van de opwaartse trend, gevolgd door een doorbraak uit de prijsrange richting het weerstandsniveau $51.000.

– Aanhoudende zijwaartse bewegingen binnen de huidige prijsrange, wat typisch is voor dit soort prijsranges.

– Een verlies van de 200 MA’s op zowel de 3-uur als 4-uurgrafiek, samen met het doorbreken van de ondergrens van de range, wat kan duiden op de start van een grotere verschuiving in de trend.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen