Bitcoin Triple Top

Bitcoin Update: Stijging Boven $31.400 of Dreiging van Triple Top?

Bitcoin staat op een kruispunt. Al zeven maanden lang beweegt de koers zich tussen een nauwkeurig afgebakende prijsrange, waarbij de cruciale weerstand van $31.400 telkens weer op de proef wordt gesteld. Terwijl de schaduw van een potentiële ‘triple top’ dreigt, blijft de lokale trend ons wijzen op subtiele aanwijzingen over de toekomstige richting .

Zal Bitcoin deze belangrijke barrière doorbreken of zijn we getuige van het ontstaan van een zorgwekkend patroon? Duik met ons mee in de diepten van de recente koersontwikkelingen en ontdek wat de nabije toekomst mogelijk in petto heeft.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin (BTC) Daggrafiek | $31.400: Het Kritieke Kruispunt voor Bitcoin

Op dit moment beweegt Bitcoin zich binnen een prijsrange waarin het al ruim zeven maanden zit, variërend van $25.000 tot $31.400. Sinds we in half september het laagste punt van $25.000 bereikten, heeft de koers een opwaartse trend vertoond met een stijging van 24%.

Wat vooral boeiend wordt, is hoe de koers zich de komende dagen zal gedragen bij de weerstand rond $31.400. In de voorbije zeven maanden hebben we al twee keer geprobeerd deze grens te doorbreken, maar tevergeefs (aangegeven door de paarse kruizen).

Na elke mislukte poging om range high te passeren, zagen we dat de koers eerst terugvallen naar het midd van de range $28.200, en daarna zelfs naar de onderkant van de range $25.000. Daarna herstelde de koers zich, klom weer op en probeerde de bovengrens opnieuw te bereiken. Aangezien we nog steeds binnen dezelfde range handelen, zou dit patroon zich weer kunnen herhalen. Tenslotte hebben we dit al twee keer eerder waargenomen.

Bullish Uitbraak of de Gevreesde Triple Top?

Als we er niet in slagen om boven de $31.400 uit te komen, zouden we te maken kunnen hebben met een ‘triple top’ patroon. Dit betekent dat we drie keer een piek rond dezelfde weerstand zien, met daartussen de pullbacks. Zo’n patroon suggereert dat verdere stijgingen mogelijk beperkt zijn en dat de koers wellicht zal gaan dalen.

$31.400 wordt ongetwijfeld een sleutelgetal in de komende dagen. Zolang we binnen de huidige range blijven, bestaat het risico dat we hetzelfde patroon blijven zien, plus de dreiging van een ‘triple top’. Als we echter wel uit de prijsrange weten te breken, ligt er een aanzienlijke stijging in het verschiet. In dat geval zullen we onze aandacht vestigen op de volgende weerstandsgebied net boven de $36.000.

Dit opwaartse scenario is ook realistisch, gezien we een vergelijkbare marktsituatie zien als in de eerste helft van het jaar. Toen handelden we ook boven de 200 MA’s, wat resulteerde in een sterke opwaartse trend.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek | koersbewegingen van 15% tot 20%

In onze updates leunen we sterk op de 200 MA’s om de huidige trend en het waarschijnlijke scenario te bepalen. Echter, we staan altijd klaar om onze voorspellingen aan te passen als de markt ons verrast. Het draait niet om altijd gelijk hebben, maar om de flexibiliteit om snel van koers te veranderen wanneer recente marktontwikkelingen daar aanleiding toe geven.

De trend, aangegeven door de 200 MA, helpt bij het opstellen van een effectieve handelsstrategie. In de onderstaande grafiek kun je duidelijk zien hoe de koers reageert wanneer deze boven of onder de 200 MA’s beweegt. We hebben in de grafiek de momenten gemarkeerd waarop de trend veranderde van bearish naar bullish en vice versa. Telkens wanneer de 200 MA’s werden heroverd of juist werden doorbroken, leidde dit tot een prijsschommeling van 15% tot 20%.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Uit het voorgaande zou je kunnen concluderen dat we pas van een bullish naar een bearish verwachting switchen zodra we de ondersteuning van de 200 MA’s verliezen. Maar op dit moment liggen de 200 MA’s ruim 9% onder de actuele koers, wat voor ons niet echt handig is. We willen namelijk niet een groot deel van onze recente winsten kwijtraken voordat we beseffen dat we een bearish standpunt moeten innemen. Daarom, om een gerichtere analyse te krijgen en snel te reageren, kijken we naar de lokale trend op kortere tijdsbestekken.

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek | lokale trend als waarschuwingssignaal

Op de grafiek van 30 minuten wordt de lokale trend van Bitcoin duidelijk wanneer we naar de 200 MA’s kijken. Na het heroveren van deze MA’s zette Bitcoin een opwaartse beweging in, versterkt door misleidend nieuws over een Bitcoin ETF.

Als we de ondersteuning van de 200 MA’s op dit tijdsframe verliezen, in combinatie met het verliezen van het supportgebied rond $30.000, kan dit gezien worden als een waarschuwingssignaal dat de opwaartse trend in kracht aan het verliezen is. Dan zouden we moeten overwegen om onze positieve vooruitzichten te herzien. Met de 200 MA’s die slechts 3,5% onder de actuele koers liggen, is deze indicator al veel relevanter dan de eerder genoemde 9% in de 4-uursgrafiek.

Tot er zo’n kantelpunt optreedt, blijven we de huidige trend richting de $31.400 volgen, met het oog op een mogelijke bullish uitbraak, zoals eerder besproken bij de daggrafiek.

Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie

Aanbevolen Leesvoer: Vooruitkijkend naar de verkiezingen van 2023? Zorg dat je volledig op de hoogte bent van waar politieke partijen echt voor staan als het gaat om financiële innovatie en stabiliteit. Ons diepgaande artikel, getiteld ‘Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie‘, onthult de standpunten en plannen van diverse partijen rondom de immer populaire Bitcoin, de opkomst van de digitale euro en de voortdurende discussie over geldcreatie en inflatie. Dit stuk is essentieel leesvoer voor elke kiezer die zijn stem wil baseren op een weloverwogen en geïnformeerd oordeel. Lees het nu!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

Ontdek de nieuwste Bitcoin-literatuur in onze uitgebreide assortiment Bitcoin Boeken! Deze week hebben we verrassende nieuwe Bitcoin-gerelateerde boeken aan ons assortiment toegevoegd, boordevol inzichten, tips en trends om je bitcoin kennis te vergroten. Of je nu een doorgewinterde bitcoin enthousiasteling bent of net begint, bij ons vind je de perfecte bronnen om je te helpen gedijen in de wereld van Bitcoin.

Wil je dieper duiken in de wereld van Bitcoin? Ontdek onze TOP 10 Bitcoin Boeken en verrijk je kennis over deze opwindende digitale valuta. Van beginners tot experts, deze boeken zijn een waardevolle bron voor iedereen die meer wil weten over Bitcoin

Maar dat is nog niet alles! In onze Bitcoin Webshop vind je niet alleen de nieuwste en meest informatieve Bitcoin-boeken, maar ook een schat aan andere unieke Bitcoin-Items en Gifts!

De Top 5 Bitcoin Boeken:

1. De Bitcoin Standaard – Transformeer Je Begrip van Geld
2. Alles gedeeld door 21 miljoen – De Revolutie van 21 Miljoen
3. Dank God voor Bitcoin – de Weg naar Morele Redding
4. De Fiat Standaard – De Overgang van Goud naar Fiat en de Weg naar Bitcoin
5. Het Kleine Bitcoin Boekje – Geschreven door tien auteurs van over de hele wereld

Laat een bericht achter