groene week bitcoin

Bitcoin Update: weekend pump richting groene week?

krijgen we een Bitcoin Weekend Pump? Na 9 rode weken wordt het de hoogste tijd voor een groene week en dit lijkt een reëel scenario te zijn!

Waar de S&P 500 de afgelopen dagen iets van herstel laat zien, heeft bitcoin hier tot op heden nog niet op gereageerd en beweegt nog altijd zijwaarts.

Er bestaat een reële kans dat de S&P 500 in de nieuwe week verder herstel laat zien en dat bitcoin hier bij de start van de nieuwe week wel in mee gaat. Een turbo analyse op de 2 uursgrafiek laat zien dat we mogelijk de komende uren tot dagen een serieuze teken van kracht gaan zien van Bitcoin. Vandaar dat we het aandurven een trade-setup te delen voor de korte termijn, met een strakke stop loss want de marksituatie blijft grillig.

Bitcoin dominantie blijft de afgelopen dagen maar doorstijgen en bitcoin domineert steeds meer, ten koste van Altcoins, de cryptomarkt.

Summer Sale bij de Bitcoin Webshop van Nederland: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

S&P 500 4 uur | bitcoin reageert (nog) niet op herstel S&P 500

Waar we de S&P 500 sinds onze laatste update een mooi herstel heeft laten zien van +7%, reageert bitcoin hier tot op heden niet op. Bitcoin doet niets anders dan het de afgelopen weken heeft gedaan en beweegt dus nog altijd zijwaarts.

Het is uiteraard teleurstellend om dit te moeten constateren, waar bitcoin al maanden sterk gecorreleerd is aan de S&P 500, reageert bitcoin nu (nog) niet op het herstel van de S&P. Vanaf het recente hoogtepunt begin van het jaar (5 januari) is de S&P tot aan het recente dieptepunt met 21% gedaald en in diezelfde periode is bitcoin met 43% gedaald.

Je zou op zijn minst verwachten/hopen dat bij een herstel van 9% van de S&P, bitcoin hier een bounce van minimaal 10% tot 15% tegenover weet te stellen. Maar wat nog niet is kan wellicht komende week gaan komen…

Deel 1 van 2 voltooid…

In de recente update bespraken we dat de S&P 500 meer nodig heeft dan een bounce richting het voormalig supportgebied 4.115. Namelijk het terugwinnen van dit gebied als support en vervolgens de 200 MA’s. Het eerste is de S&P inmiddels in geslaagd en het lijkt er sterk op dat het tweede, testen 200 MA’s als weerstand de komende week zal gaan gebeuren. Hiervoor is een stijging nodig van 5%.

Goed om te benoemen is dat zolang we ons onder de 200 MA’s begeven we technisch gezien nog altijd in een downtrend bevinden. Het wordt erg interessant om te zien hoe de S&P gaat reageren als het eenmaal bij de MA’s is aangekomen.

Bitcoin 2 uursgrafiek | Turbo Analyse

Hoewel we gisteren voor circa een uur onder de prijsrange terecht kwamen en het er sterk op leek dat bitcoin klaar was voor een volgende beweging naar beneden, werd het achteraf gezien  uiteindelijk niet meer dan opnieuw een test van onze range low $28.800.

Range Low is inmiddels een keer of 7 getest en we nemen aan dat hij bij iedere test ‘zwakker’ wordt. Dit zien we ook terug aan het feit dat aan de begin van de prijsrange iedere test van range low leidde tot een sterke bounce richting range high. Recente tests van range low leverde niet meer op dan een bounce richting het midden van de prijsrange.

Eén ding is duidelijk; we zullen nog steeds iets belangrijks moeten doen in welke richting dan ook, voordat we de richting van de nieuwe (korte) termijn trend kunnen bepalen. Denk aan het verliezen van range low en hier verder afstand van nemen of het terugwinnen van de 200 MA’s.

Op het moment dat we erin slagen de 200 MA’s terug te winnen zien we voor het eerst in bijna twee maanden een echte serieuze teken van kracht. Vanaf hier zou een opwaartse uitbraak uit de huidige prijsrange het meest logische scenario zijn. Om vervolgens ons volgende hogere tijdsbestek trend op te gaan zoeken, zijnde de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek, momenteel rond de $33.000.

Bitcoin 2 uursgrafiek | trade setup voor de korte termijn

Gezien de ontwikkelingen op de S&P 500 en het feit dat we de recente ontwikkelingen kunnen bestempelen als opnieuw een test van range low, deelde ik vanmorgen onderstaande trade setup in de update voor Bitcoin Magazine, inclusief middellange termijn verwachtingen. Hopelijk hebben jullie de entry niet gemist of komt er de komende uren alsnog een herkansing.

Entry: range low $28.800 – $28.900
Target 1: range high rond $30.800 (+6.93%)
Target 2: 200 EMA 4 uur rond $32.750 (+13.72%)
Stop loss: vlak onder de recente low $28.150 (-2.26%)

Bitcoin dominantie daggrafiek | bitcoin domineert cryptomarkt

Als we naar bitcoin dominantie kijken zien we dat we sinds de update ‘Altcoin Horror Season van start?’ (zwarte pijl) verder omhoog gekropen zijn. Het heeft totaal geen zin om het te hebben over een Alt Season zolang we dominantie omhoog zien gaan.

Bitcoin domineert de cryptomarkt, ondanks het feit dat bitcoin over het grotere geheel in een downtrend zit. Zoals besproken in de vorige update kunnen Altcoins ondanks de grote verliezen van de afgelopen weken nog een flinke tik te verduren krijgen. We gaan uit van het meest extreme scenario en passen onze verwachtingen aan wanneer we dominantie tegen de huidige trend in zien dalen.

Maar voor nu zorgen we ervoor dat we aan de juiste kant staan want het is niet ondenkbaar dat dominantie de komende periode verder kan gaan stijgen richting 49% – 50%. Vraag jezelf eens af wat het voor het gros van de Altcoins betekent als dominantie daadwerkelijk richting de 50% gaat.

Laat staan wat er gebeurd als we verder stijgen naar de gemiddelde dominantie van de afgelopen drie jaar, zijnde 55.64% of dat we naar een hoogtepunt gaan in drie jaar tijd, boven de 73.63%. We zeggen niet dat dit gebeurd, maar nogmaals we houden rekening met het meest extreme scenario om zo onze portfolio’s te beschermen. Zien we al eerder de trend wijzigen, prima! Dan passen we onze verwachtingen aan en is ons heel wat pijn bespaard gebleven.

(it’s) better (to be) safe than sorry!

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

Beach Towel | *NIEUW* 
Caps | Hodl of Moon
Bitcoin Wijn | Rood of Wit
Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
Beach Ball | Oranje Strandbal

Banner Bitcoin Webshop Summer

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter