Bitcoin profiteert en is klaar voor een nieuw hoogtepunt

Bitcoin is zich tijdens de bearmarkt blijven ontwikkelen. De bitcoin prijs is in het afgelopen jaar flink gedaald, terwijl de fundamenten steeds sterker en sterker worden. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Lightning Network die het mogelijk maakt razendsnel transacties te versturen. Steeds meer mensen raken bekend met bitcoin en dit is onlangs bevestigd door een nieuw record van 1 miljoen actieve bitcoin adressen. Wat we ook niet moeten vergeten, bitcoin wordt steeds schaarser er zijn op dit moment iets minder dan 17.700.000 van de in totaal 21.000.000 bitcoin in omloop.

Het gat tussen de bitcoin prijs en de steeds sterker wordende onderliggende fundamenten gaat binnenkort echt gedicht worden. Met andere woorden de bitcoin prijs is nu (nog) behoorlijk onder gewaardeerd en zal flink gaan stijgen.

Vier redenen die bitcoin gaan helpen naar een nieuw hoogtepunt
1. Wereldeconomie hapert
2. Wereldpolitiek in rep en roer
3. Facebook en zijn cryptomunt Libra
4. Bakkt en zijn Bitcoin Futures

“Bitcoin een veilige haven voor jouw vermogen”

Wereldeconomie hapert

De wereldeconomie heeft het moeilijk en er zijn steeds meer signalen dat het overheden niet (meer) lukt het tij te keren. Als we kijken naar verschillende woningmarkten over de hele wereld zien we nagenoeg overal hetzelfde beeld. Wereldwijde woningmarkten hebben het moeilijk en staan onder druk. Dit zien we ook terug in Nederland, waar de groei van de afgelopen jaren duidelijk stagneert. Woningmarkten zijn over het algemeen een goede graadmeter van hoe het economisch gezien gaat in een land.

Meer weten over de wereldwijde woningmarkten, zie: wereldwijde woningmarkten presteren slecht.

Deutshe Bank

Deutsche Bank vormt op dit moment misschien wel de grootste bedreiging voor de wereldeconomie. Doordat de Deutshe Bank betrokken is bij heel veel financiële netwerken is de dreiging groot. Wanneer de Deutshe Bank omvalt heeft dit direct desastreuze gevolgen voor de wereldeconomie. In 2008 was het de Amerikaanse bank Lehman Brothers die omviel en het startsein was voor de grote wereldwijde financiële crisis.

In Italië worden de economische problemen steeds groter. De economie staat nagenoeg stil en de begrotingstekort loopt op tot boven de toegestane 3%. Door het toenemende begrotingstekort lopen de al te hoge staatsschulden verder en verder op.

Zuid-Amerika

Na de hyperinflatie in Venezuela is nu ook Argentinië er slecht aan toe. De Argentijnse economie is de op twee na grootste van heel Zuid-Amerika en heeft het erg moeilijk. Vorig jaar steeg de inflatie naar bijna vijftig procent. De bevolking heeft te maken met flinke prijsstijgingen en normale kosten voor het dagelijks leven zijn niet meer te betalen.

Centrale banken

De verschillende Centrale banken proberen met man en macht de economie aan de praat te krijgen. Zo worden de rentes op de kapitaalmarkten onnatuurlijk laag gehouden en blijven de Centrale Banken maar meer en meer geld bijdrukken.

“We zijn duidelijk op een punt aangekomen die niet langer houdbaar is,

de schuldeneconomie-bubbel staat op knappen”

Bitcoin profiteert…

Steeds meer grote investeerder en beleggers zien het risico op de verschillende financiële markten toenemen en de winsten afnemen. Met een stijgende bitcoin koers kiezen steeds meer beleggers ervoor hun vermogen te verplaatsten naar bitcoin en andere cryptocurrencies.

Wereldpolitiek in rep en roer

Op het podium van de Wereldpolitiek gebeurd de laatste tijd ook werkelijk waar van alles. Zo is er op dit moment een Amerikaans-Chinese handelsoorlog gaande, is er een nieuwe premier onderweg in Groot-Brittannië en zijn er volop protesten in Hong Kong.

Chinese yuan staat onder druk

De handelsoorlog tussen de VS en China heeft er voor gezorgd dat de Chinese yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar steeds meer in waarde verliest. Chinese Economen zien een duidelijke correlatie tussen de stijgende vraag naar bitcoin en de devaluatie van de yuan.

Bitcoin profiteert…

Steeds meer beleggers gaan op zoek naar een veilige haven voor hun vermogen. Hierdoor zien we steeds vaker dat beleggers kiezen voor bitcoin en cryptocurrencies als een alternatieve investering, waar ze hun vermogen in moeilijke tijden veilig kunnen parkeren.

Facebook en zijn cryptomunt Libra

Facebook heeft vandaag zijn Cryptomunt Libra, de whitepaper en testnet gelanceerd. De nieuwe cryptomunt is vergelijkbaar met een ‘stable coin’ zoals we er al een aantal van hebben en wordt gedekt door de ‘Libra Reserve’. De Libra Reserve bestaat daadwerkelijk uit activa (vermogen) en moet zorgen voor stabiliteit, lage inflatie en wereldwijde acceptatie.

De cryptomunt Libra is te gebruiken via MessengerApp en WhatsApp en bedoeld om peer-to-peer- betalingen te bevorderen. Facebook beweert dat Libra is gebouwd op een veilige, schaalbare en betrouwbare blockchain, ondersteund door een voorraad van echte activa. Het systeem wordt beheerd door de Libra Association. Een samenwerkingsverband van verschillende grote bedrijven: onder andere Visa, MasterCard, PayPal, Uber en cryptobeurs Coinbase.

We kunnen ons natuurlijk afvragen wat het belang van deze organisaties is om in de cryptomunt Libra te investeren. Wat het meest voor de hand ligt is dat de aangesloten bedrijven, door hun deelname privacygevoelige informatie ontvangen. Je kunt denken aan gebruik- en betalingsgegevens van gebruikers van Facebook en Whatsapp. Wat heb je gekocht?voor hoeveel? Waar liggen je interesses? Dit soort informatie is voor bedrijven goud waard. Ben jij van plan om Facebook dit soort informatie te geven? Facebook zelf zegt dat het systeem gescheiden is van Facebook en dat jouw bestedingspatronen niet worden ge-target op advertentieplatforms. De tijd zal het leren…!

Bitcoin profiteert…

De reden dat bitcoin hier de afgelopen weken en in de toekomst van profiteert is met name omdat het voor enorm veel aandacht zorgt. Daarnaast draagt het bij aan een toenemende adoptie van cryptocurrencies. Facebook is ook eigenaar van Instagram en Whatsapp en telt wereldwijd maar liefst 2.7 biljoen gebruikers! Veel van de gebruikers zullen door cryptomunt Libra in aanraking komen met de cryptomarkt en bitcoin. Deze nieuwe gebruikers zullen een grote hoeveelheid nieuw geld inbrengen. De kans dat Libra echt een bedreiging wordt voor bitcoin is klein. De nieuwe cryptomunt Libra heeft niks nieuws of revolutionairs en daarnaast kampt Facebook nog steeds met het gebrek aan vertrouwen wegens eerdere privacy schendingen van zijn gebruikers.

Bakkt en zijn Bitcoin Futures

Het lijkt dan eindelijk echt te gaan gebeuren, op 22 juli gaat Bakkt voor een aantal grote institutionele beleggers een eerste test ronde doen. Na meerdere uitstellen is dit heel goed nieuws. Bakkt heeft een duidelijk doel en wil als eerste Bitcoin Futures aanbieden voor bedrijven en institutionele beleggers.

Baktt gaat er daarnaast voor zorgen dat cryptomunten voor hun klanten veilig wordt opgeslagen en hebben een verzekering tegen diefstal. Bitcoin Futures bestaan al, het zijn contracten om bitcoin tegen een overeengekomen prijs op een later tijdstip te kopen. De waarde van deze contracten hangt af van de onderliggende waarde van Bitcoin. Er komen geen echte bitcoin transacties aan te pas. Bakkt gaat dit anders aanpakken en gaat daadwerkelijk bitcoin inkopen en dit gaat zorgen voor een veel grotere vraag naar bitcoin.

Bitcoin profiteert…

Als straks ook institutionele beleggers makkelijk in kunnen stappen, kan het zomaar eens heel hard gaan. Met de komst van het ‘grote geld’ kan de totale MarketCap zomaar verdubbelen en de bitcoin koers naar nieuwe hoogtepunten worden geduwd!

“De vraag naar bitcoin wordt steeds groter, terwijl het aanbod gelimiteerd is”

 

Laat een bericht achter