Bitcoin Black Friday sale

Bitcoin Update: Black Friday sale begonnen!  

Officieel start de black Friday pas vrijdag 29 november, maar de week voorafgaand aan Black Friday is al vaker een goed moment geweest om goedkoop bitcoin te kopen. Heb jij al geprofiteerd van de bitcoin black Friday deal van dit jaar? Verder in deze update nemen we de bitcoin grafiek op verschillende timeframes onder de loep. Wat kunnen we de komende weken van bitcoin verwachten?

Bitcoin Black Friday

Toen ik van morgen wakker werd en op mijn CoinMarketCap-App de huidige koersdaling van bitcoin zag kreeg ik een déjà vu. Ik had sterk het gevoel dat ik vorig jaar in de week voorafgaand aan Black Friday ook al goedkoop bitcoin had gekocht. Ik ging op onderzoek uit en mijn gevoel klopte, zie grafiek hieronder:

Bitcoin grafiek 25 november 2019 - Black Friday
Bitcoin grafiek 25 november 2019 – Black Friday

Opvallend is dat bitcoin gevoelig lijkt te zijn voor Black Friday. In 2018 zakte de bitcoin koers in de weken voorafgaand aan Black Friday met maar liefst 37% naar $3.450. Zie ook mijn update van vorig jaar: Black Weekend Bitcoin. In de vijf maanden daarna kwam bitcoin in een accumulatiefase terecht om vervolgens aan zijn parabolische uptrend te beginnen. Ook dit jaar lijkt bitcoin in de periode voor Black Friday alvast in de aanbieding te gaan. Op het moment van schrijven is de koers de afgelopen dagen met maar liefst -30% gedaald naar $6.600. Wat nou als bitcoin de komende maanden ook in een vergelijkbare accumulatiefase terecht komt net als vorig jaar voordat het aan zijn nieuwe uptrend begint. Dan is de huidige bitcoin Black Friday deal lang niet gek!

“Black Friday is al vaker een goed moment geweest om goedkoop bitcoin te kopen.”

Daggrafiek Bitcoin 

Om goed te kunnen beoordelen op welk punt we nu staan met bitcoin beginnen we met het grotere plaatje, de daggrafiek. Na de uptrend van afgelopen voorjaar waarin de koers in korte tijd met bijna 250% is gestegen, zijn we nu duidelijke in een downtrend terecht gekomen. De huidige downtrend waarin bitcoin zich bevind wordt ook wel een falling wedge genoemd (lagere hoogtepunten en lagere bodems). Een falling wedge is ondanks dat dit op dit moment anders voelt, een bullish continuatiepatroon. Het patroon ontstaat na een periode van flinke koersstijging. De kans op een opwaartse uitbraak uit de falling wedge is bijna 70%. De koersdoel na een uitbraak is in theorie even groot als de initiële stijging voordat de wedge ontstond. Dit zou betekenen dat de koers bij een opwaartse uitbraak met 250% zou kunnen stijgen.

Bitcoin dag-grafiek 25 november 2019
Bitcoin dag-grafiek 25 november 2019

Accumulatiefase voor bitcoin halving

Mijn verwachting is dat de bitcoin koers de komende weken in een accumulatiefase terecht gaat komen in de huidige falling wedge patroon. Dit zou vergelijkbaar kunnen zijn met de accumulatiefase van vorig jaar die ook na Black Friday startte. Wanneer we vooruit kijken naar het nieuwe vindt in mei 2020 de bitcoin halving plaats. Traditie getrouw zou de bitcoin koers voorafgaand aan de halving flink gaan stijgen. Het blijft speculeren maar een scenario waarin bitcoin de komende maanden in een accumulatiefase terecht komt en vervolgens rond maart 2020, vlak voor de bitcoin halving, explosief uit de falling wedge weet uit te breken, met een koersstijging van 250% is niet ondenkbaar.

4-uur-grafiek bitcoin

In de grafiek hieronder heb ik twee mogelijke scenario’s ingetekend. Het eerste scenario is het scenario zoals hiervoor omschreven. Bitcoin komt in een accumulatiefase terecht, welke op zijn minst tot het begin van het nieuwe jaar aanhoudt. In dit geval zal de koers schommelen tussen aan de onderkant het groene supportgebied ($6.400 – $6.800) en aan de bovenkant het blauwe weerstandsgebied ($7.200 – $7.400). Dit zou betekenen dat we tot en met het nieuwe jaar maximale koersschommelingen zullen gaan zien van $1.000,-.

Het tweede scenario is het scenario waarin het echt de verkeerde kant opgaat voor bitcoin. Bitcoin breekt in dit scenario, nog dit jaar, neerwaarts uit de huidige falling wedge en zakt verder weg richting $5.400. Er staat dan echt een bearish start van het nieuwe jaar op ons te wachten.

Bitcoin grafiek 25 november 2019 - 4 uurs
Bitcoin grafiek 25 november 2019 – 4 uurs

30-minuten-grafiek bitcoin

Tot slot kijken we nog naar de bitcoin grafiek met korte timeframe van 30 minuten, zie grafiek hieronder. De huidige downtrend is duidelijk terug te zien in de grafiek. We zien bitcoin Na iedere koersdaling in driehoeken terecht komen. Na een korte periode van accumulatie in de driehoek, breekt de koers neerwaarts uit. Na de koersdaling vormt zich een nieuwe driehoek en de hiervoor omschreven trend herhaalt zich. Bitcoin schommelt op dit moment rond de onderkant van de huidige falling wedge. Voor de komende week, om enigszins bullish te kunnen blijven, is het belangrijk dat de onderkant van het support gebied op $6.400 stand houdt.

Bitcoin grafiek 25 november 2019 - 30 min
Bitcoin grafiek 25 november 2019 – 30 min

 

Bitcoin kopen? zie: waar bitcoin kopen met iDeal? Makkelijk en veilig

 

 

 

Laat een bericht achter