Bitcoin cyclus

Bitcoin Update: in 172 dagen naar nieuw all-time high

De bitcoin cyclus 192-172 laat jou de momenten zien die het meest van belang zijn. Wanneer bereikt bitcoin zijn hoogtepunt in de huidige cyclus? Hoe lang gaat de huidige uptrend nog duren? De cyclus voorspeld niet de hoogte van de bitcoin koers, maar geeft je wel de perfecte in- en uitstapmomenten! We staan aan het begin van een nieuwe cyclus en die kan de koers in 172 dagen flink omhoog gaan brengen.Hoogtepunt van deze cyclus wordt bereikt op 13 december 2020 en zou zomaar eens een nieuw all-time high kunnen betekenen. Hoe dit precies zit? lees je in een nieuwe Bitcoin Update.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin cyclus naar nieuw all-time high

De cyclus bestaat telkens uit 192 dagen gevolgd door een nieuwe cyclus van 172 dagen, enzovoort. In de grafiek hieronder zie je de verschillende cyclussen ingetekend. Opvallend is dat iedere keer rond het begin van een nieuwe cyclus significante koersontwikkelingen plaatsvinden. Vanaf het hoogtepunt december 2017 hebben we twee cyclussen gehad waarbij de algemene trend neerwaarts was. Exact bij het begin van de derde cyclus bereikte bitcoin zijn dieptepunt rond $3.100 (16 december 2018).

Vanaf dit dieptepunt startte een nieuwe cyclus van 192 dagen en de trend is eindelijk omgeslagen naar een opwaartse trend. Wederom exact na 192 dagen bereikte bitcoin zijn hoogste koersstand van 2019, rond $13.890 (26 juni 2019).

Er volgde wederom een nieuwe cyclus van 172 dagen waarbij de trend is gewijzigd van een opwaartse trend naar neerwaartse trend. Ook nu weer bereikte de koers exact na 172 dagen op 15 december 2019 zijn laagste punt van het jaar, rond $6.420. De nieuwe cyclus van 192 dagen die volgde was wederom over het geheel genomen een neerwaartse trend.

In 172 dagen naar hoogtepunt 

Maar nu komt het, we zijn recent op 24 juni 2020 begonnen aan een nieuwe cyclus en na twee cyclussen met een neerwaartse trend is het de komende 172 dagen dus tijd voor een opwaartse trend. Dit wil niet zeggen dat de koers alleen maar zal stijgen, maar het geeft wel aan dat de koers over 172 dagen aanzienlijk hoger zal zijn ten opzichte van de koers bij de start van de cyclus (rond $9.000). Wat de cyclus ons laat zien is dat we rond 13 december 2020 het hoogtepunt van deze cyclus gaan bereiken. Wanneer de huidige cyclus vergelijkbaar verloopt als de eerdere opwaartse cyclus, kan dit zomaar een nieuw all-time-high voor bitcoin betekenen.

bitcoin cyclus 192-172

Leuk detail is dat ik begin juli (zwarte pijl) aan het begin van de nieuwe cyclus onderstaande update schreef, nog steeds haalbaar en erg interessant voor diegene die het gemist heeft:

Bitcoin Update: deze zomer nog naar $13.000

Sterke weerstand rond $12.000

Wanneer we naar de dag grafiek kijken zien we dat bitcoin de afgelopen weken het gevecht is aangegaan met een sterke weerstandslijn rond $12.000,-. Deze lijn komt overeen met een recent hoogtepunt van augustus 2019. Bij een doorbraak boven deze lijn kunnen we omhoog gaan kijken naar de weerstandslijn rond $13.200 (stippellijn).

Dat bitcoin er in de afgelopen weken nog niet in is geslaagd om door de weerstandslijn van $12.000 te breken is zeker geen ramp. De koers consolideert de afgelopen weken in een range tussen $10.500 en $12.000 en dit is wat mij betreft juist een goed teken. Het geeft de verschillende indicatoren (RSI/MACD) en de voortschrijdende gemiddelden (MA’s/EMA’s) de gelegenheid om tot rust te komen en te herstellen. Daarnaast kan de huidige range in de toekomst als sterke supportgebied gaan dienen, mochten we dit gebied later van bovenaf gaan testen (weerstand wordt support).

De ascending triangle (stijgende driehoek)

In onderstaande 4-uurs grafiek zie je het weerstandsgebied (rood) welke zich begeeft rond de $12.000 en een supportgebied (groen) rond $11.400. Wanneer de koers in het supportgebied terecht komt zien we het koopvolume sterk toenemen, met als gevolg een bounce omhoog vanaf het supportgebied.

Daarnaast zien we dat de koers een ascending triangle (stijgende driehoek) aan het vormen is. Dit is een bullish continuatiepatroon die zich net als nu vormt na een periode van prijsstijgingen. De ascending triangle is een voortzettingspatroon en binnen dit patroon vindt accumulatieplaats, waarna de koers in de meeste gevallen zijn opwaartse trend zal voortzetten.

Er dienen minimaal twee hoogtepunten (toppen) te worden gevormd waar de koers wordt afgewezen. De twee toppen vormen samen de horizontale lijn van de driehoek. Aan de onderkant zijn minimaal twee dieptepunten nodig om de onderste oplopende lijn van de driehoek te vormen. In de grafiek hieronder zie je dat de koers inmiddels aan deze twee vereisten heeft voldaan. Aan de onderkant van de driehoek zien we zelfs vier reacties.

De lengte van het patroon kan variëren van enkele weken tot maanden. De huidige ascending triangle heeft een lengte van circa 3 weken en zal bij een uitbraak derhalve geen gigantische prijsstijging opleveren, echter net genoeg om de zomertarget van $13.000 te halen. Prijstarget bij een uitbraak is namelijk $13.600. Wel verwacht ik dat we vandaag/morgen eerst de onderkant van de driehoek gaan testen en de koers moet hier support gaan vinden. Als dit lukt zal de koers rond 19 of 20 augustus uit de ascending triangle gaan uitbreken.

Ondanks het feit dat een ascending triangle een bullish patroon is, geeft dit geen garantie dat de koers ook daadwerkelijk opwaarts gaat uitbreken. De kans op een opwaartse uitbraak is wel aanzienlijk groter dan de kans op een neerwaartse uitbraak.

Bitcoin ascending triangle

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter