Bitcoin Update: in afwachting van GROTE beweging

We wachten nog steeds op het moment waarop Bitcoin iets belangrijks gaat doen. Zolang dit niet het geval is zit de kracht hem in de herhaling.

Ethereum ziet er een stuk zwakker uit dan Bitcoin. Daarnaast worden de problemen voor Altcoins in het algemeen met de dag groter, als we kijken naar de ontwikkelingen op de bitcoin dominantie grafieken.

Summer Sale bij de Bitcoin Webshop van Nederland: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Bitcoin 4 uursgrafiek | we hebben gelijk of passen ons aan

Nu we nog altijd zijwaartse prijsactie zien onder onze belangrijkste trendweerstand, valt er in deze update niet veel op te merken waar we ons nog niet bewust van zijn.

We wachten nog steeds op één van de onderstaande scenario’s:
–  Voortzetting van de huidige neerwaartse trend, zoals we de afgelopen twee maanden gezien hebben.
– Het volledig terugvorderen van de trend voor een eerste teken van kracht, die hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot een veel grotere beweging omhoog.

Zolang we geen van de hiervoor genoemde scenario’s zien gebeuren, geeft prijsactie geen enkele inzicht op de richting die we op zullen gaan. Houd jezelf niet voor de gek door te denken van wel.

De meeste mensen lopen al flinke schade op voordat de volgende (flinke) beweging überhaupt heeft plaatsgevonden, doordat ze  ongeduldig zijn. Door de choppy prijsactie binnen de huidige prijsrange worden in korte tijd een groot aantal stoplossen geraakt van diegene die te ongeduldig waren en al uitgingen van een toekomstige richting.

Geduld is de metgezel van wijsheid

Stel jezelf niet teveel bloot in een poging de volgende beweging van bitcoin te voorspellen, in welke richting dan ook. Onthoud, wat er ook gebeurt, we hebben gelijk of passen onze verwachtingen aan.

Wanneer de neerwaartse trend aanhoudt: ‘We wisten dat we te maken hadden met een downtrend, dit is tenslotte wat zowel de week- als de daggrafiek ons vertelde. De 200 MA’s op de 4 uursgrafiek brachten dit goed in beeld en fungeerde de afgelopen twee maanden als (trend)weerstand. We hadden niet anders verwacht > we hebben gelijk gekregen.

Als de downtrend bullish wordt omgebogen (heroveren 200 EMA): ’De downtrend van de afgelopen twee maanden heeft geresulteerd in een daling van -45% en het werd @#$!% tijd voor een nieuwe uptrend, die ons potentieel naar het volgende weerstandsgebied brengt rond $40.000 > we passen onze verwachtingen aan.

Ethereum 4 uursgrafiek | steeds zwakker binnen bearish patroon 

De zwakte van Ethereum zien we goed terug in onderstaande grafiek. Ook hier gebruiken we de 200 MA’s om te bepalen wanneer de neerwaartse trend op de daggrafiek potentieel in gevaar komt.

Waar bitcoin in de afgelopen dagen al een aantal keer de MA’s heeft getest als (trend)weerstand, is Ethereum nog niet eens in de buurt gekomen.

Door consequent lower highs en in grote lijnen gelijke lows neer te zetten vormt Ethereum een neerwaartse driehoek (descending triangle), een bearish patroon die ons vertelt dat Ethereum steeds zwakker wordt. Wanneer de prijs onder de lows en dus onder het supportgebied rond $1.730 uitkomt, is dit een duidelijke indicatie dat het neerwaartse momentum waarschijnlijk zal voortduren of zelfs sterker zal worden.

Dat Ethereum er een stuk zwakker uitziet dan bitcoin wordt bevestigd door onderstaande ETH/BTC 1 uursgrafiek. Waar bitcoin inmiddels een aantal pogingen heeft gedaan de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek te doorbreken, slaagt ETH/BTC er al ruim een maand niet eens in de lokale trend (1 uur) terug te winnen.

Bitcoin Dominantie | 50% – 60% dominantie rampzalig voor Altcoins

Sinds onze update ‘Altcoin Horror Season van start’ (zwarte pijl), is de bitcoin dominantie verder opgelopen van 45% naar op dit moment 47.12%. Er zijn op onderstaande 4 uursgrafiek geen argumenten te vinden die duidden op een einde aan de huidige opwaartse trend op korte termijn.

Wanneer we verder inzoomen op de 1 uursgrafiek dan zien we hoe dominantie consequent rond de 200 MA’s lokale bodems vormt, sinds het een maand geleden boven de MA’s wist uit te komen.

Zolang dominantie zich boven de 200 MA’s begeeft op zowel de 1 uurs- als de 4 uursgrafiek zal dominantie gestaag verder oplopen. Vergelijk het met een groot oorlogsschip die niet al te snel is maar wel uitermate krachtig en niet makkelijk te verslaan.

De reden dat we het in de update van 26 mei hadden over een mogelijke Altcoin Horror Season zien we in één oogopslag terug op de daggrafiek, er ligt namelijk nog heel wat ruimte boven ons om verder te kunnen stijgen. Een bitcoin dominantie van 50% tot 60% in de komende weken is gezien de huidige krachtige trend niet ondenkbaar en dit is geen goed nieuws voor Atcoins in het algemeen.

We blijven dus bij ons eerdere standpunt dat we ook vandaag de dag terughoudend blijven met betrekking tot nieuwe Altcoin trades en hier eigenlijk nagenoeg volledig van weg blijven.

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

Beach Towel | *NIEUW* 
Caps | Hodl of Moon
Bitcoin Wijn | Rood of Wit
Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
Beach Ball | Oranje Strandbal

Banner Bitcoin Webshop Summer

Laat een bericht achter