Is bitcoin de toekomst?

Is bitcoin de toekomst? Het antwoord vind je hier!

Het is misschien wel de belangrijkste vraag die mensen zichzelf stellen voordat ze besluiten om in bitcoin te investeren: “Is bitcoin de toekomst?” De mensen die deze vraag de afgelopen jaren met JA hebben beantwoord, hebben zeer waarschijnlijk al geïnvesteerd in de digitale munt. Tot nu toe kunnen we niet anders concluderen dat dit een goed besluit is geweest. Maar is nu instappen nog steeds een goede keuze? In dit artikel een aantal redenen waarom ik denk dat ook jij deze vraag met JA zou moeten beantwoorden.

Is bitcoin de toekomst net als het internet?

Om goed te begrijpen waarom de kans groot is dat bitcoin inderdaad de toekomst is kijken we terug in de geschiedenis. In 1969 werd internet voor het eerst in gebruik genomen in Amerika als een online netwerk voor militairen. Later werd het internet steeds meer geschikt voor algemeen gebruik op bijvoorbeeld Amerikaanse universiteiten. In de jaren 90’ na het invoeren van het world wide web (www) werd het voor het grote publiek mogelijk tekst en figuren eenvoudig via internet te versturen. En vanaf dit moment is het gebruik van internet explosief toegenomen. Het internet is inmiddels een van de grootste revoluties van de afgelopen eeuwen.

Aan het begin kende en gebruikte bijna niemand het, er was veel weerstand en twijfels over de komst van het internet. Is het wel veilig en betrouwbaar? nu bijna 30 jaar later zijn we met 2 miljard mensen over de hele wereld online en is het internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We doen alles via het internet. Weet je iets niet, dan google je het. We verrichten betalingen online en we bestellen goedkope producten uit China. Ons sociale leven speelt zich groot en deels af op het internet (Facebook, Instagram, etc.). De belangrijkste succesfactor van het internet is dat het volledige internet eigendom van niemand is, terwijl de fysieke onderdelen wel een eigenaar hebben. De internet revolutie is nog volop in ontwikkeling en niemand weet waar het zal eindigen.

Bitcoin als digitaal betaalmiddel

Bitcoin is een logisch gevolg binnen de revolutie van het internet. Internet heeft er voor gezorgd dat de wereld een stuk kleiner is geworden. Je kunt makkelijk en eenvoudig contact houden met mensen over de hele wereld, informatie delen en bestanden versturen. Wat we nog niet hebben is één wereldwijd digitaal betaalmiddel. Een digitaal betaalmiddel die geen eigendom is van één bepaald persoon of land, maar van de gebruikers zelf. Net als bij het internet, is bitcoin niet in eigendom van een persoon, bedrijf of een land, terwijl iedereen het eigendom heeft over zijn eigen stukje bitcoin. Eén wereldwijd digitaal betaalmiddel die volledig losstaat van het huidige financiële systeem. Geen invloed of tussenkomst van overheden of banken (peer to peer systeem). E-mail vervangt de post, Wikipedia als vervanger van de bibliotheek om aan informatie te komen en bitcoin vervangt de verschillende munteenheden over de hele wereld.

Bitcoin koers blijft stijgen

Het meest bekende verhaal is misschien wel over die Amerikaan die begin 2010, 10.000 bitcoin betaalde voor 2 grote pizza’s. Op dat moment was de waarde van 10.000 bitcoin ongeveer $40,-. Op het moment van schrijven zouden die 10.000 bitcoin ongeveer $82.250.000,- waard geweest zijn. Begin 2013 was 1 bitcoin ongeveer $11,- waard. Eind 2013 was een bitcoin voor het eerst meer dan $1.000,- waard. In de periode daarna knapte, zoals ze toen zeiden, de bitcoin bubbel en begin 2015 bereikte de koers zelfs een dieptepunt onder de $200,-. Ruim twee jaar later, namelijk eind 2017 behaalde bitcoin zijn hoogste koers stand aller tijden van maar liefst bijna $20.000. Om Vervolgens in 2018 weer flink in te storten.  Eind december 2018 bereikte bitcoin een nieuw dieptepunt van $3.100. Ook in deze periode werd volop geroepen dat bitcoin dood zou zijn en straks niets meer waard is. Eind Begin april 2019 herrees bitcoin voor de zoveelste keer uit de dood en vond zijn weg terug omhoog en noteerde eind juni 2019 alweer een koers stand van $13.850.

Ten tijde van flinke koersdalingen in bijvoorbeeld 2015 en 2018 was iedereen het er over eens, bitcoin is dood en de bitcoin bubbel is nu echt definitief geknapt. Maar al die jaren bewijst bitcoin het tegendeel. De dieptepunten liggen steeds hoger, maar zo ook de hoogtepunten. Wie zegt dat bitcoin over 10 jaar niet weer 74 keer meer in waarde stijgt, dit zou op dit moment een nieuw all-time-high betekenen van $606.000.

Is bitcoin de toekomst?
Is bitcoin de toekomst? Bitcoin koers historie.

Bitcoin adoptie blijft groeien

Steeds meer mensen maken kennis met bitcoin. Afgelopen juni werd het hoogste aantal actieve bitcoin adressen bereikt, namelijk 1 miljoen. Het aantal bitcoin automaten blijft maar stijgen, 1000% sinds 2016. Door de toenemende financiële crisis in de wereld zie je dat in landen als Venezuela en Brazilië het aantal bitcoin gebruikers explosief groeit. Daarnaast stappen steeds meer grote bedrijven in de wereld van bitcoin en crypto. Denk bijvoorbeeld aan Bakkt, die is begonnen met het aanbieden van fysieke bitcoin contracten en Facebook ontwikkeld zijn eigen cryptomunt ‘Libra’. Net als bij de opkomst van internet zie je de ontwikkeling dat steeds meer mensen en bedrijven er bekend mee raken! Het is nog een kwestie van tijd tot dat ook bitcoin door het grote publiek gebruikt wordt.

Het is natuurlijk aan jou zelf om te bepalen of je denkt dat bitcoin de toekomst is, maar maak niet de fout die de meeste mensen maakte bij de opkomst van het internet. Want zeg nou zelf een wereldwijde digitale munt die volledig losstaat van het huidige financiële systeem, zonder invloed van banken of overheden, klinkt toch echt als een logische nieuwe stap in de huidige revolutie van het internet! En waar het zal eindigen met bitcoin… Dat weet niemand! Aan jou de keus!

Lees ook eens: Waarom bitcoin kopen? De vijf redenen!

 

Laat een bericht achter