Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: de finish is in zicht!

Afgelopen vrijdag lukte het bitcoin om boven het Fibonacci level van .236 uit te komen. Direct daarna mislukte een zoveelste poging om door de weerstandslijn van de dalende driehoek heen te breken. Er waren niet voldoende kopers om de koers verder omhoog te duwen, de weerstandslijn blijkt voor nu nog simpelweg te sterk. Wat volgde was een strijd tussen de bulls en de bears rond het Fibonacci level .236 (paarse lijn), maar ook die strijd is gisteren door de bears gewonnen. Het Fibonacci level van .236 is gemeten vanaf het recente hoogtepunt (begin driehoek) tot aan recent dieptepunt.

Support voor bitcoin

Op dit moment zit de koers nog steeds een stuk hoger dan zijn laatste dieptepunt van $9.330. De dalende driehoek waar we al vanaf eind juni inzitten is nog steeds in tact. Maar voor de komende dagen is de kans groot dat de koers verder zal gaan dalen richting $ 9.330. De bears kunnen vandaag wellicht profiteren van hun recente overwinning en worden  gesterkt doordat het handelsvolume doorgaans in het weekend laag is. Een interessant weerstandslijn om bij verdere koersdaling als eerste in de gaten te houden is $9.888 (zwarte stippellijn). De koers heeft hier de afgelopen weken al meerdere malen support gevonden en lijkt vandaag nog getest te gaan worden. Gevolgd door het supportlevel van $9.441, welke overeenkomst met het Fibonacci level van .382 gemeten vanaf all time high tot het dieptepunt van 2018 (licht blauwe lijn). Tot slot het support gebied van $9.080 – $9.330 (grijs gebied). Als alle hiervoor genoemde supportlevels geen stand houden, zal de dalende driehoek neerwaarts uitbreken en staat ons een explosieve koersdaling te wachten.

Bitcoin grafiek 22 september 2019 – support levels bitcoin

Weerstand voor bitcoin

Wanneer de bulls er de komende dagen toch in slagen de bitcoin koers omhoog te duwen liggen er een aantal belangrijke weerstandsniveaus op ons te wachten. Allereerst zullen de bulls de Fibonacci level .236 op $10.203 moeten heroveren (paarse lijn). Opvallend is dat de weerstandslijn van de dalende driehoek en het Fibonacci level .236 elkaar zullen kruizen dinsdag 24 september. Dit zou betekenen dat het doorbreken van dit Fibonacci level samenvalt met een uitbraak uit de dalende driehoek (rode pijl). Vervolgens krijgen we al vrij snel te maken met een weerstandsgebied tussen $10.350 en $10.400 (grijs gebied). Dit gebied heeft al weken bewezen een belangrijk prijsniveau te zijn. Wanneer bitcoin ook hier doorheen weet te breken ligt de weg open naar het recente hoogtepunt rond $10.895 (groene lijn). Een nieuw hoogtepunt creëren zou erg bullish zijn voor bitcoin. Na het recente hoogtepunt krijgt bitcoin te maken met een volgend belangrijk weerstandsniveau op $11.315 (blauwe lijn). Tegen de tijd dat de koers daadwerkelijk hier belandt kunnen we verder omhoog gaan kijken.

Bitcoin grafiek 22 september 2019 – weerstand levels bitcoin

Explosieve uitbraak nog deze maand!

De kans dat we nog in september een explosieve uitbraak van bitcoin gaan zien uit de dalende driehoek is erg groot. Het patroon is zich gaan vormen op 26 juni en eindigt uiterlijk 16 oktober. Dit betekent dat de totale lengte van het patroon 112 dagen is. In de meeste gevallen breekt een patroon uit na 80 tot 90 procent van zijn totale lengte bereikt te hebben. Wanneer het patroon op 80% van zijn looptijd uitbreekt (90 dagen), zou dit 24 september zijn. Na 90% voltooiing (100 dagen) vindt de uitbraak uiterlijk op 4 oktober plaats. De kans dat er eind september een explosieve uitbraak gaat plaatsvinden is dus erg groot.

Koersdoelen na explosieve uitbraak

Een dalende driehoek is een bearish patroon. In de meeste gevallen zorgt een dalende driehoek voor een voortzetting van de huidige dalende trend en breekt dus meestal neerwaarts uit, zie ook: Bitcoin Update: de strijd is nog niet gestreden. Omdat de dalende driehoek zich dit keer is gaan vormen na een flinke koersstijging in juni, is de kans op een opwaarts uitbraak groter dan wanneer het patroon gevormd zou zijn na een flinke koersdaling. Maar wat betekent dit voor de bitcoin koers als een uitbraak uit de dalende driehoek plaatsvindt? Als koersdoel neem je de afstand van de horizontale lijn (onderkant driehoek) tot de hoogste top (start patroon).

Bij een maximale uitwerking van het patroon zou een uitbraak onderstaande koersdoelen opleveren:
– Koersdoel opwaartse uitbraak: $14.385
– Koersdoel neerwaartse uitbraak: $4.850

Bitcoin grafiek 22 september 2019 – ultieme uitbraak

Dat de koers bij een neerwaartse uitbraak daadwerkelijk $4.850 bereikt lijkt mij heel erg klein. Om dit koersdoel te halen zou bitcoin dwars door de Weekly EMA Ribbon moeten heen breken. De reden dat ik dit niet snel verwacht is omdat in alle voorgaande bullmarkt cyclussen de Weekly EMA Ribbon nooit doorbroken werd. Als we naar de grafiek hieronder kijken komt de onderkant van de EMA Ribbon overeen met een koers van $ 7.700. Dit zou wat mij betreft dan ook het laagste prijsdoel zijn bij een neerwaartse uitbraak.

Bitcoin grafiek 22 september 2019 – EMA ribbon

Het hoogste koersdoel bij een opwaartse uitbraak van $14.385 lijkt een stuk realistischer. De koers ligt dan nog steeds ruim onder all time high en de start van Bakkt 23 september (morgen) zou net dat extra beetje brandstof kunnen zijn om het maximale koersdoel te halen.

“De finish van de dalende driehoek is in zicht!”

 

 

Laat een bericht achter